Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Emil Göranssons väg 29

Oxie OXIE

950 000 kr

Se alla bilder


Visning

Föranmälan krävs, ring eller maila!

Tisdag 10/12 17.00-17.30

Budgivning pågår

Budgivare 1: 950 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Emil Göranssons väg 29

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 64,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 145-027
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 950 000 kr utgångspris
Avgift: 4 885 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband och p-plats
Andel i föreningen: 0,889107852%
Andel av årsavgift: 0,892%
Tillträde Enligt överenskommelse
Stensatt uteplats på framsida samt stensatt uteplats och gräsmatta på baksida. Föreningen har inte kunnat uppge hur många kvadratmeter den upplåtna marken är på
Pantsatt Ja
Allmänt
Mark/trädgård (upplåten mark) innehas med bostadsrätt av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats. Föreningen har inte kunnat uppge hur många kvadratmeter den upplåtna marken är på. För mer info, kontakta styrelsen. Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare. Säljaren disponerar över två förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Bostadsrättsradhus
Byggnadsår 1984
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Energideklaration
Utfärdad den 19 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 158 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Tingdammsgrinden 1
Hemtrevlig och välplanerad marklägenhet med fin trädgård i ett lugnt och trivsamt område! Rymliga rum, helkaklat badrum med dusch och golvvärme samt plats för större matbord i kök är bara några av fördelarna detta boende ger dig!


HALL
I den rymliga hallen ligger ett mörkt laminatgolv som enhetligt löper vidare in i bostadens kök, och väggarna är fräscht ljusa. Här finns både skoställ, skåpinredning, garderob för avhängning och en stor klädkammare. I klädkammaren finns inspektionslucka till både vind och grund.

KÖK
Till vänster i hallen finner vi köket med gott om förvaring och arbetsyta. De vita luckorna matchas med mörkbrunt kakel som stänkskydd ovanför bänkskivan. På golvet ligger mörkt laminatgolv, samma som i hallen och väggarna är ljusa. Utrustningen består av spis med häll och ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys (2018). Matplatsen ligger fint vid fönstret och har en fin fondvägg.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har vita väggar och mörkt klinkergolv med golvvärme (el). Här finns WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och duschhörna.

VARDAGSRUM
I det härliga och ljusa vardagsrummet ligger vacker ljus ekparkett som både har slipats och oljats in, och som snyggt bryter av mot de ljusa väggarna. Här ryms både den större soffgruppen, men också extra möblemang om så önskas. Utgång finns här till dem mysiga trädgården med stensatt uteplats i sydöst.

SOVRUM
Mysigt sovrum med stilfull fondvägg och med plats för dubbelsäng samt förvaring i garderober längs ena väggen. De ljusa väggarna matchas snyggt med ett ljust laminatgolv.

TRÄDGÅRD
Lättskött trädgård med stenlagd uteplats på både fram och baksida, gräsmatta, planteringsytor och ett rymligt förråd. Här njuter ni från vår till höst!
Marklägenhet med trädgård och stensatt uteplats
Hemtrevlig och välplanerad marklägenhet med fin trädgård i ett lugnt och trivsamt område! Rymliga rum, helkaklat badrum med dusch och golvvärme samt plats för större matbord i kök är bara några av fördelarna detta boende ger dig!

Förening

Emil Göranssons väg 29

Förening

Brf Tingdammen

Allmänt om föreningen

BRF Tingdammen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1984 och består av 86 lägenheter fördelade på sex gårdar. Föreningen äger inte marken utan den hyrs av kommunen med tomträttsavtal som för närvarande löper till och med år 2023. Varje gård har en tvättstuga, och det finns även två föreningslokaler och två grovtvättstugor att tillgå. Utöver föreningens fastighetsförsäkring, som täcker skador som uppkommer på husen genom exempelvis brand och vattenskador, har föreningen tecknat en allriskförsäkring vilket innebär att du som boende inte behöver teckna egen tilläggsförsäkring för bostadsrätt genom din hemförsäkring. Den ekonomiska förvaltningen sköts idag av Örehus Fastighetsförvaltning. Den 1 januari 2020 kommer Bredablicks förvaltning ta över skötseln av ekonomin och förvaltningen.

HUSETS SKICK
Vattenstammar: Original.
Avloppsstammar: Original, rensades 2016 och är ok.
Fönster: Original, ligger som kommande investering.
Samtlig utebelysning har bytts ut mot LED-Lampor. Föreningens Ventilationssystem har rensats i både lägenheterna och föreningens gemensamma lokaler. Värmesystemet har optimerats med byte av gamla och trasiga komponenter i undercentralen. Väghinder har monterats på gångbanor 2016.
Samtliga lekplatser har blivit tvättade och målade 2017
Uppvärmning: Föreningens fjärrvärmesystem får ej utsättas för åverkan genom t.ex. påkoppling av golvvärme, då det kan ge obalans av värmesystemet ut i lägenheterna.
Ventilation: Man får ej röra ventilationssystemet då den tillhör föreningen. Man kan byta fläktkåpa, säljs endast hos I3acho, och måste passa föreningens ftx-system

Föreningen har legat i en rättslig tvist ang. plåten som sitter på fasaderna och i juni 2019 träffades en överenskommelse mellan parterna, vilket innebär att parterna står för sina egna juridiska kostnader. Företaget som tvisten har gällt, kommer att stå för nedmontering av fasadplåt samt läckt och borttagning av fönsterbleck. Detta gör att föreningen måste börja med stora fasadrenoveringar samt fönster inom en snar framtid, då Malmöstad kräver att plåten ska vara nedplockad till våren 2020.
Föreningen gör löpande underhåll på förråd och tvättstugor utvändigt.

TRÄDGÅRD & UTEPLATS
Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats, marken innehas med bostadsrätt. Högre plank och inbyggd altan fordrar byggnadslov samt styrelsens och grannarnas tillstånd. Vid förändring eller byte av staket, som kan inverka på din grannes bomiljö, måste du först kontakta styrelsen. För allas trivsel och för att ge ett gott intryck är det viktigt att du håller ordning i din trädgård. Om du inte vårdar din trädgård och/eller staket får du ett skriftligt meddelande från styrelsen om vad du måste åtgärda och även när det ska vara åtgärdat. Har du inte möjlighet att genomföra åtgärderna själv kommer tjänsten att köpas in och kostnaden debiteras dig. För ditt trädgårdsavfall finns kärl att hyra från VASYD. Hämtning av kärlen sker varannan vecka från vecka 9 till vecka 50. För mer information och/eller beställning av abonnemang, kontakta VASYDs kundservice på telefon 040 - 635 10 00 eller gå in på deras hemsida, www.vasyd.se. Du som boende är ansvarig för att eventuell vattenslang kopplas bort från vattenutkastaren innan det blir vinter och minusgrader. Risken är annars stor att vattenutkastaren fryser sönder inne i ytterväggen, med vattenläckage och en kostnad på över 5000 kronor för byte av utkastare och eventuella reparationer som följd. Denna kostnad debiteras den boende.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-tv: Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till kabel-TV genom avtal med Sydantenn. Föreningen abonnerar på ett basutbud och det står de boende fritt att utöver dessa kanaler teckna individuella abonnemang. För mer information, se sydantenns hemsida. Bredband: Samtliga lägenheter är anslutna till bredband via Riksnet. Överföringshastigheten är 250/250 Mbit. För mer information, se Riksnets hemsida.

EKONOMI
Inga beslutade höjningar av månadsavgifter i nuläget, men det kan komma på tal att höja månadsavgiften framöver. En överlåtelseavgift tas ut av föreningen, i dagsläget 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostadsrätten tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2019.

PARKERING
Föreningen förfogar över 69 garage och 20 parkeringsplatser. Till 2-rumslägenheterna ingår parkeringsplats och till övriga lägenheter ingår garage. Förutom den parkering som ingår har den boende, i mån av tillgänglighet, möjlighet att teckna en (1) extra parkeringsplats. Gästparkeringarna är endast till för besökare till boende i föreningen. 2 st parkeringskort har respektive lägenhet fått att tillgå som läggs väl synlig i bilens framruta. Dessa varar 2 år i stöten och räknas som en värdehandling. Tappar den boende bort sina parkeringskort så kan 1 nytt hämtas ut för 350 kr vid 1 tillfälle under varje 2-årsperioden.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har sex tvättstugor (en på varje gård) med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och två torkskåp i varje. På gård B och J finns även grovtvättstuga med en tvättmaskin och ett torkrum. Bokning av tvättid görs med tvättkolv på bokningstavlan i respektive tvättstuga. Efter avslutat tvättpass dammtorkar du maskiner och bänkar, rengör filter i torktumlare och torkskåp samt sopar och våttorkar golven. Observera att det inte är tillåtet att använda föreningens tvättstugor till annat än det egna hushållets tvätt, såsom för idrottsföreningar eller åt vänner och bekanta eller dylikt. Vid förlust av tvättkolv står den boende själv för kostnaden för inköp av en ny.

För mer info, se föreningens hemsida http://www.brftingdammen.se/index.htm Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-12-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering