Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stora Nygatan 22

City Malmö

3 195 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkomna! Boka gärna för bästa service.

Söndag 24/11 12.30-13.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stora Nygatan 22

Antal rum 3 rum + KÖK
Boarea 96,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1004
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 195 000 kr eller enl överenskommelse
Avgift: 5 376 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband (obligatoriskt tillägg).
Andel i föreningen: 3,11184%
Andel av årsavgift: 3,05859%
Kommentar Utöver månadsavgift tillkommer kostnad för el och hemförsäkring.
Pantsatt Nej
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget över ett vindsförråd.

Lägenheten disponeras som 3 rok enligt nuvarande planlösning. Lägenheten är registrerad som 4 rok enligt föreningens information.

Månadsavgiften om 5 376 kr fördelas enligt följande:
Avgift bostad: ca 5 226 kr
Obligatoriskt tillägg: 150 kr
Det obligatoriska tillägget avser kostnad för bredband.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Energideklaration
Utfärdad den 10 maj 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 194 kWh/m² och år

HALL

Hall med goda avhängningsmöjligheter. Ljust golv som är genomgående i hela lägenheten och vita väggar.

KÖK

Snyggt nyrenoverat IKEA-kök från 2017/2018 med goda arbetsytor och gott om plats till förvaring i både över- samt underskåp. Stora fönsterpartier längs kök och vardagsrum skänker gott om ljus och gör lägenheten extra trivsam. Maskinell utrustning består av kyl/frys side-by-side, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, kolfilterfläkt samt integrerad diskmaskin. Ljust golv samt vita väggar.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp, matsalsmöblemang och förvaring. Den öppna planlösningen mot köket gör lägenheten perfekt för sociala tillställningar. Från de generösa fönsterpartierna blickar vi ner mot flera mysiga caféer och restauranger. Ljust golv samt vita väggar.

SOVRUM 1

Stort sovrum som tidigare varit två separata rum. Här finns numera ett extra rum i form av en praktisk och lyxig walk-in-closet med direkt access från sovrummet. Från detta sovrum nås den mysiga balkongen. Ljust golv och vita väggar.

SOVRUM 2

Rymligt sovrum med plats för antingen säng eller att användas som kontor eller annat enligt önskemål och behov. Vi når hemmets trevliga balkong även härifrån. I detta rummet finner vi dessutom ännu mer förvaring i den rymliga klädkammaren. Ljust golv och vita väggar.

BADRUM

Helkaklat badrum med ljust kakel på väggar och grå klinker på golv. Badrummet är utrustat med badkar, WC, tvättställ med kommod samt spegelskåp med belysning.

GÄST-WC

Gäst-WC med nyare inredning, utrustat med WC, tvättställ med underskåp samt spegel. Grå klinker på golv och ljusa väggar samt en del med snygg mosaik!

Stilrent och modernt renoverad våning mitt i centrala Malmö!

Varmt välkomna upp på tredje våningen till denna underbara och lyxiga våning på attraktiv adress mitt i Malmö City. Här bor vi bekvämt och kan flytta rakt in och trivas! Denna pampiga våning erbjuder renoverade ytskikt i ljusa kulörer, stilfullt renoverat kök, sociala ytor med stort fönsterparti och otroligt fint ljusinsläpp, både badrum och gäst-WC underlättar i vardagen, balkong mot innergården och två sovrum samt en lyxig walk-in-closet som kan göras om till ytterligare ett sovrum vid behov. Bättre än såhär blir det inte!
Inte nog med en fantastisk våning att bo i! Här finner vi dessutom garage i huset och stadspulsen utanför dörren med stort utbud av härliga restauranger, mysiga fik, charmiga butiker, shoppingcentrum och goda kommunikationer. På promenadavstånd finner vi både Triangeln och Malmö Centralstation med dess goda tågkommunikationer mot resten av Sverige samt Köpenhamn för pendlaren. Varmt välkommen hem!

Förening

Stora Nygatan 22

Förening

Brf Altonahuset

Allmänt om föreningen

Brf Altonahuset bildades 2004 och är en äkta bostadsrättsförening som består av två bostadshus. Ett på Altonagatan 4 och ett på Stora Nygatan 22 och 24. I föreningen finns 47 lägenheter, varav 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 6 hyreslokaler som hyrs ut till olika affärer, en verkstad samt en förskola. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan.

2005 - Tvättstugan renoverad.
2007 - Fönster bytta.
2010 - Taket på huset på Altonagatan lades om och avloppsstammar spolades.
2011 - Gården gjordes om.
2014 - Fönster bytta på vindslägenheterna.
2016 - Porttelefonsystem. Två uteplatser på innergården, utanför förskolans område. Spolning och filmning av stammar.
2017 - Renovering och modernisering av hissar.
2018 - PCB-Sanering.
2019 - Förskolan rustades upp och OVK-besiktning utfördes.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta taket på Stora Nygatan. Enligt föreningen planeras takbytet inom 1-3 år, dock är tidsplanen ännu inte beslutad kring detta. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.
Se vidare i föreningens årsredovisning för mer information.

EKONOMI
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för bredband via fiber. Föreningen har i dagsläget inga planer på att höja månadsavgiften inom den närmsta tiden (2019-11-04).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I huset finns två tvättstugor belägna i källaren renoverade 2005. Föreningen har en tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare, en mindre tvättstuga med 1 tvättmaskin och 1 torktumlare, samt 1 torkrum. Tvättider går att få dygnet runt med fyra bokningsbara tvättider mellan 08.00 - 01.00 samt tider mellan kl 01.00- 08.00 som ej går att förboka.

Det finns en gemensam innergård i föreningen. Förskolan som hyr lokal på gatuplan har innergården på vardagar ca 07-17. Längs med det andra huset finns det en grillplats med fina utemöbler.
Cykelgarage: Cyklar och mopeder förvaras i cykelförråd i källaren eller parkeras i cykelställen utanför.

PARKERING
I källarplan finns föreningens garage med ca 34 platser som går att hyra för en kostnad om ca 700 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen är gruppansluten till Telenor fibernät, obligatorisk kostnad är 150 kr/mån. Basutbudet av kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGT
För mer information se föreningens hemsida: www.brfaltonahuset.se

Enligt fastighetsmäklarens tolkning av föreningens årsredovisning finns dolda tillgångar i föreningen om ca 23 000 000 kr, varav ca 17 000 000 kr ligger i lokaler. Resterande 6 miljoner ligger i de tre kvarvarande hyresrättslägenheterna, där det uppskattningsvis finns ett värde runt 6 000 000 kr vid en eventuell försäljning.
Utöver inkommande årsavgifter från föreningens bostadsrätter finns även hyresintäkter på ca 1 800 000 kr från lokaler samt drygt 172 000 kr från hyresrättslägenheter. Detta att jämföra med föreningens räntekostnader som ligger på drygt 768 000 kr.
Nyckeltal enligt föreningens information är belåningsgraden på ca 8 744 kr/m², vilket är beräknat på den totala ytan.
Föreningen har haft en större engångskostnad under 2018 gällande ett läckage i lokalen där förskolan finns.
Ovan uppgifter är utlästa ur föreningens årsredovisning för år 2018.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering