Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 12

Almvik Malmö

1 395 000 kr

Se alla bilder

ShowHighestBid

3

Budgivning pågår

Budgivare 2: 1 530 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 12

Antal rum 4 rum
Boarea 97,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208022004-0502
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 6 172 kr/mån inkl. vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer om 1278 kr. Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.
Andel i föreningen: 0,20511%
Andel av årsavgift: 0,20702%
Reparationsfond: 226 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Uterum och uteplats i söderläge.
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar ett förråd som är beläget på plan 2.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 15 februari 2019
Energiklass: G
Primärenergital: 203 kWh/m² och år
Möjligheten för att bo i en av de eftertraktade låghusen på Högaholm med stor uteplats är här! Den rymliga 4:an bjuder på en stor inglasad balkong som ansluter till den ännu större uteplatsen i bästa söderläge. Dessutom har bostaden ett fräscht badrum och gäst-WC samt stilfullt tidlöst kök! Allt detta i stabil och välskött förening med närhet till bussförbindelser, matbutiker, grönområden som shoppingcenter på Hyllie och Svågertorp. Välkommen på visning!

Entre

Vi välkomnas in i bostaden genom den rymliga hallen. Här finns goda avhängningsmöjligheter och en rymlig klädkammare. På golvet ligger klinkergolv och väggarna har en grå nyans.

Vardagsrum

Ett väl tilltaget vardagsrum där både soffgrupp och annan möblering med enkelhet får plats. Härifrån når man även den inglasade balkongen som har ett soligt söderläge. Slitstarkt junckers skeppsgolv ligger här och väggarna är sandfärgade.

Kök

Ett rymligt kök för det stora sällskapet. Här finns goda arbetsytor och mycket förvaring. Vita skåpsluckor med arbetsbänk i sten samt vitt kakel som stänkskydd. Köket är delvis öppet mot matplatsen och utrustnings som finns här är kyl, frys, diskmaskin, ugn, spis och fläkt. En ljusgul färg på väggarna samt en fondtapet och laminat på golvet.

Sovrum 1

I detta sovrum får en dubbelsäng plats samt goda förvaringsmöjligheter i en stor garderober. Plastmatta och gröna väggar.

Sovrum 2

Här får en enkelsäng plats samt en garderob. I dagsläget är det inrett som ett kontor med garderob och mindre soffa. Parkettgolv och ljusgul färg på väggarna.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet har även det plats för säng samt garderob. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Badrum

Fint och stilrent helkaklat badrum. Badrummet är utrustat med dusch, WC, spegelskåp, handfat med underskåp samt en handdukstork. Vitt kakel samt grått klinkergolv.

Gäst-WC

Gäst-WC med handfat och underskåp. Ljusgrått kakel och klinkergolv.

Rymlig och trevlig 4:a på markplan i stabil förening!

Nu finns möjlighet att förvärva denna rymliga 4:a där du har möjlighet att sätta din egen prägel och delvis renovera efter smak och tycke! Lägenheten bjuder på en stor inglasad balkong och en väl tilltagen uteplats i soligt söderläge med grönskande utsikt. Dessutom har bostaden ett stort och fint kök med en öppen känsla mot matplatsen, helkaklat badrum samt en gäst-WC. Lägenheten ger en riktig radhuskänsla, och att föreningen är välskött och stabil är bara ännu ett plus. I närheten finns bland annat bra bussförbindelser, matbutiker, grönområden och Malmös största köpcentrum Emporia. Varmt Välkomna på visning!

Förening

Serenadgatan 12

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967, inflyttning skedde 1971-1972. I föreningen finns 590 bostadsrättslägenheter, samt 1 hyreslokal, på adresserna Serenadgatan 1-30 samt Kvartettgatan 4-56. Lägenheterna är fördelade på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Föreningen innehar marken med tomträtt. Ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och sträcker sig oförändrat fram tom 2023-01-01. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje byggnad. I låghusen är tvättstugan placerad på markplan där det finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel och strykhörna.

I föreningen finns även bra möjligheter till en aktiv fritid. Boulebanan som ligger centralt på kullens sydsida intill Förskolan.
Dartlokal i höghus nr 24 och styrketräningslokal i höghus nr 30, båda i entréplan. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfritt.

För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.

Tv och bredband

Bredband: FiberLAN ViaEuropa (1000/1000 Mbit/sek) 99kr/ mån -obligatoriskt tillägg på avgiften. IP-telefoni kan anslutas via bredbandsnätet.
Kabel-TV: Comhem (basutbud ingår i avgiften).

Parkering

Föreningen har 473 p-platser (ca 50 kr/mån, kommer att höjas till 60/månad fr.om .oktober månad) och 287 garageplatser (ca 200 kr/mån, höjs från 200 kr till 225 kr fr.o.m. oktober månad) samt 9 MC platser på (ca 138 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på tre platser inom området, kostnad 3:-/tim max 3 tim. I övrigt finns gratis parkering i närområdet på gatorna.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har höjt grundavgiften med 4% from 2021-01-01. Avgiftshöjningen beror på bland annat relining, spolning av avloppsstammar, PCB-sanering och uppdatering av taggsystem. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

Renoveringar - utförda och planerade

2012 vattenstammarna i höghusen byttes ut. Avloppsstammar i höghusen samt vatten- och avloppsstammar i låghusen är original.
2014-2015 Fönster/balkongdörrar byttes.
2015 Uppvärmning, fjärrvärme och värmeåtervinning sågs över och värmeåtervinning installerades i höghusen. Samt byttes värmeväxlare för låghusen i två undercentraler.
2016 Målning och ny belysning i undercentraler för låghus. Målning av vindar i höghus och byte av massiv dörr.
2014-2017 Fasad renoverades (ny puts och tilläggsisolering) på höghusen.
2017 Underhållsspolning av avlopp på alla 590 lägenheter, köksstick, badrumsstick, gästtoalettsstick utfördes under november.
Ny takpapp på alla 15 låghusen, arbetet avslutades augusti.
2018 Hissar renoverades.
2019 5 miljöhus färdigbyggda februari. Tvättning och målning av lekplatser utförda.
Radonmätning och markprover tagna i området på PCB.
2019-2020 Renovering av hissar färdigt, man gjorde bl. a. byte till växellös hissmaskin och nya korgdörrar. Målning av tvätthallar och oljeavskiljare installerat i 3 tvätthallar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar PCB sanering i marken, möte med miljöförvaltningen och sedan beslut om sanering. Mer information kommer när föreningen vet vidare åtgärd.
Föreningen planerar att utföra en relining av bottenavfallsledningar/liggande stammar årsskiftet 2021-2022 samt spolning av stående stammar tillhörande samtliga lägenheter. Mer information kommer från föreningen när vidare beslut tagits.
Elstammar- ca år 2024 enligt underhållsplanen planeras elsystem/elstammar eventuellt bytas.

För mer information om kommande eller utförda renoveringar se vidare i årsredovisningen alternativt på föreningens hemsida.

Övrigt

GEMENSAM EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med en eftersläpning på 4 månader. Medlemmen betalar avin månadsvis i efterskott för förbrukad el samt en administrationskostnad om 23 kr/mån. Ett engångsbelopp för inläsning av el tillkommer om 309 kr/år.

Styrelsen uppmanar de boende att inför renovering anmäla detta till föreningen och styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

475 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp. Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter