Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ormvråksgatan 46

Söderkulla Malmö

1 595 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, vänligen anmäl dig!

Torsdag 4/3 17.00-17.30

Budgivning pågår

Budgivare 3: 1 805 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ormvråksgatan 46

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 89,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2166-4-213-4
Våning 7 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 5 593 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen: 0,18304%
Andel av årsavgift: 0,18304%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt - Säljaren disponerar ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1967-1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 8 maj 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 146 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Parsifal 3
Renoverat boende på våning 7 i populära HSB Brf Fosietorp! På attraktiva och lugna Söderkulla finner ni denna välplanerade, ljusa och genomgående lägenhet om 3 rum och kök med en inglasad balkong. Här erbjuds ett smakfullt och genomtänkt boende med härliga sociala ytor som kombineras med rymliga rum. Ett hem med genomgående ljusa väggar och laminatgolv samt ett modernt kök med matplats, grovkök, två rejäla sovrum, ett rymligt vardagsrum, helkaklat gäst wc och ett helkaklat badrum.

Området har närhet till grönområden, shopping, aktiviteter, mataffärer, förskola, skola och goda kommunikationer. Här bor ni nära Mobilia och attraktiva Hyllie med dess tågstation.

Entré

Ljus hall med vita väggar och laminatgolv som sedan återfinns i hela lägenheten. Goda förvaringsmöjligheter genom garderober med spegeldörrar. Spotlights i taket.

Kök

Modernt kök med vit skåpinredning som matchas smakfullt med grå/vit kakel som stänkskydd och en mörkare arbetsbänk. Ett rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Vitvaror i form av diskmaskin, spis, ugn, fläkt samt kyl och frys. Gott om plats till stort matbord för många gäster. I anslutning till köket finns ett grovkök där möjligheten till extra förvaring finns eller till annat ändamål.

Vardagsrum

Socialt och rymligt vardagsrum med plats till större soffgrupp men också till ett matplatsmöblemang. Spotlights i taket.

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng och mer därtill, ett mysigt sovrum med egen utgång till den inglasade balkongen.

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Vid ingången till rummet finns också extra garderober.

Badrum

Ett helkaklat badrummet i gråa och vita toner. Här finns WC, handfat med underskåp, spegelskåp, högskåp för extra förvaring, handdukstork samt dusch med duschväggar.

Gäst-WC

Helkaklad gäst-wc med klinkergolv i grått och vitt. Här finns handfat med underskåp och WC.

Inglasad balkong

Inglasad balkong med en härlig och fri utsikt. Här finns plats för både loungegrupp och matbord om det så önskas.

Inflyttningsklar och renoverad 3:a på våning 7 i populära HSB Brf Fosietorp!

Välkommen till denna 3:a på attraktiva och barnvänliga Söderkulla. En välplanerad och inflyttningsklar lägenhet, här erbjuds ett smakfullt och genomtänkt boende med härliga sociala ytor samt generösa sovrum, helkaklat badrum och gäst-WC samt ett rymligt kök med gott om plats till matbord. Samtliga ytskikt är i bra skick och med genomgående ljusa väggar och ett laminatgolv som flyter i hela lägenheten.
Bostaden har tillgång till en fantastisk inglasad balkong med härlig utsikt där inglasningen ger oss ett extra rum under en stor del av året. Området har närhet till grönområden, shopping, aktiviteter, mataffärer, förskola, skola och goda kommunikationer. Här bor ni nära Mobilia och attraktiva Hyllie. Varmt välkomna på visning!

Förening

Ormvråksgatan 46

Förening

HSB Brf Fosietorp

Allmänt om föreningen

HSB Brf Fosietorp på Söderkulla består av 543 st bostadsrätter och 11 st affärslokaler. Vid uppförandet 1967 byggdes dessutom två stora underjordiska garage och ett antal parkeringsplatser i markplan. Fastigheterna består av 5 st höghus med 8 våningar samt 7 st låghus med 3 våningar. Byggnaderna finns på Kungsörnsgatan 2-40,5-11, Ormvråksgatan 19-31, 44-64 och Tornfalksgatan 12-20. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nästa omförhandling kommer att ske 2021-01-01. I föreningen har man tecknat en obligatorisk tilläggsförsäkring till varje bostadsrätt. Bostadsrättsförsäkringstillägget är ett komplement till din egen hemförsäkring och innefattar inte lösöre mm. Föreningen rekommenderar alla att teckna en egen hemförsäkring för ett bra grundskydd.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas.
Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och ansökan görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html?rId=21. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen. Överlåtelseavgiften om 1 190 kr uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgiften om 476 kr uppgår till 1 % av ett prisbasbelopp.

FRITIDSVERKSAMHET:
Inom föreningen finns en mångfald möjligheter till fritidsverksamhet. Lokaler finns för biljard, motion, bastu, snickeri, vävning, foto mm.
I en del fall drivs verksamheten genom föreningar. Du finner information i trapphusen, Fosietorps hemsida, utsedd fritidsansvarig eller genom styrelsemedlemmarna om du vill veta mer om fritidsverksamheterna i föreningen. Det finns dessutom en lokal att hyra för kalas eller liknande.

HUSETS SKICK
- Fasadrenovering med inbyggda balkonger skedde under åren 2002-2003
- Nya el-centraler är installerade 2002-2003
- Samtliga hustak och garagetak är renoverade 2010-2015
- Samtliga hissar är utbytta 2015-16
- Utemiljö och gårdar renoverade på Kungsörnsgatan under 2015.
- Parkering vid köpcentrum asfalterades om 2017

Planerade renoveringar
En renovering av vatten- och avloppsstammar (relining) ligger i närtid om ca 1-2 år.
Varje år utförs besiktningar för det löpande underhållets skull och därefter utförs underhåll för att hålla uppe standarden.
Byggande av Miljöhus - utredning pågår

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Comhem och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen har gemensamt bredband 100-10 Mbit/s som ingår i månadsavgiften. Kontakta Bredband2 för eventuell uppkoppling.

EL
Föreningen har ett gemensamhetsavtal för el vilket innebär att de boende faktureras för sin elförbrukning via månadsavgiften. Denna avläses mot den faktiska förbrukningen vilket innebär att den läggs utöver den redovisade avgiften.

PARKERING
Garageplatser (189 st) kostar ca 400 kr/mån och p-platser (170 st) kostar ca 140 kr/mån för närvarande. Det är separat kö till båda.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Föreningen höjde avgiften med 2% 2020. Trolig avgiftshöjning 2021-01-01 med ca 2%.

TVÄTTSTUGOR
I höghusen finns två stycken tvättstugor i varje huskropp, i låghusen på Kungsörnsgatan finns endast en tvättstuga i varje huskropp.

Mer information finns på www.hsb.se/malmo/fosietorp. Fastighetskontoret nås på tel. 040-19 39 35.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-06-23. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar, lediga p-platser och eventuella avgiftsförändringar. Den slutgiltige köparen ombeds själv att bekräfta ovanstående information med föreningens styrelse.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Söderkulla finns en bra variation mellan hus, radhus och bostadsrätter. Det finns stora grönområden och lekplatser. Det finns bra utbud av förskolor i området och här finner vi även Söderkullaskolan som erbjuder utbildning till årskurs F-9. I direkt närhet finner ni även Nydalaskolan (F-6) samt Munkhätteskolan (F-9). Det finns bra matbutiker i området och bra förbindelser med både buss och cykelvägar till Hyllie där vi finner köpcentret Emporia samt köpcentret Mobilia. Närheten till både Hyllie-och Triangelns station gör det enkelt att ta sig fram i Malmö såväl som närliggande kommuner.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter