Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Föreningsgatan 54C

Värnhem / Rörsjöstaden Malmö

2 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Föreningsgatan 54C

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 109,20 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 26
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 995 000 kr utgångspris
Avgift: 5 759 kr/mån inkl VA, värme, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 1,72615%
Andel av årsavgift: 1,72615%
Pantsatt Ja
Allmänt Grundavgiften för lägenheten är 5644 kr. Obligatoriskt tillägg om 115kr tillkommer avseende bredband. Totalt presenterad månadsavgift: 5759 kr.

Till lägenheten hör två förråd, ett beläget på vinden och ett i källaren.

Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten 105,5 kvm. Enligt säljarens uppmätning är lägenheten 109,2 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1948
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 18 april 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 120 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Enen 3
Bostaden disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning. Till höger når vi lägenhetens första sovrum, medan vi till vänster når ytterligare en hall som ansluter till bostadens övriga rum. Här finns även en stor praktisk klädkammare som bjuder på ytterligare förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet finner vi vacker vitlaserad parkett som löper enhetligt vidare in till det stora vardagsrummet.

KÖK
Köket delrenoverades 2009 och den stilrena skåpinredningen i vitt utgör grunden, kombinerat med bänkskiva i ek och svart kakel ovan arbetsytor. Planeringen av köket bygger på funktion med gott om arbetsyta samt förvaring i både över- och underskåp. Vid fönstret ges möjlighet till en matplats om ca 4 pers där man dessutom öppnat upp mot vardagsrummet vilket binder samman de två rummen och tillför rymd även till köket.
Här finns full maskinell utrustning i form av kyl, frys, inbyggd diskmaskin, induktionshäll/- och ugn, spisfläkt, mikrovågsugn samt tvättmaskin. Väggarna är vitmålade även här, och på golvet vilar parkett.

Vardagsrum
När vi träder in i vardagsrummet slås vi av de generösa ytorna samt det rikliga ljusinsläppet från flertalet fönster som vetter mot två väderstreck. Ljuset harmoniserar med de vitmålade väggarna och det vitlaserade parkettgolvet och ger en härlig luftig tillvaro i rummet. Här kan endast fantasin sätta gränserna och möbleringsmöjligheterna är många. Här ryms en större soffgrupp samt stor matgrupp om 6-8 personer. I anslutning till vardagsrummet finner vi även bostadens balkong som vetter ut mot Rörsjöstadens vackra husfasader.

Badrum
Helkaklat i vitt, med mörkare klinker på golv. Ett stort, stilsäkert och väldigt klassiskt badrum som renoverades 2009. 2017 uppdaterades inredningen tillsammans med vask och blandare från Gustavsberg. Den stora kommoden bjuder på mycket praktisk förvaring, och en större spegel ovan bidrar till en luxuös känsla. Här finns en dusch med glasvägg, samt handdukstork.

Sovrum 1
Det första sovrummet nådde vi till höger i hallen. Ett rum i rejäl storlek med plats för dubbelsäng, byrå och garderober. Utöver finns det även två klädkammare för ytterligare förvaring. Detta sovrum har fönster ut mot den lugna innergården. Väggarna är vita och på golvet finns parkett.

Sovrum 2
Även detta rum är stort, med plats för säng, byrå, skrivbord och garderober. Möbleringsmöjligheterna är många. Vita väggar samt parkettgolv.

Fantastisk 3:a om 105kvm ett stenkast från Rörsjöparken

Varmt välkomna till denna sällsynt stora trerummare om 109 kvm på attraktivt hörnläge. Invändigt samspelar generösa sällskapsytor och väldisponerade rum med ljusa ytskikt och fina parkettgolv tillsammans med optimalt ljusinsläpp från tre väderstreck. En genomgående bostad med ett sovrum på baksidan där man blickar ut över den fina innergården med härliga grönytor och ett gediget trädäck som bjuder på plats för rejäla sällskap under årets sommardagar.

Här bor du på ett utmärkt läge med promenadavstånd till många av Malmös mysigaste kvarter och allt vad city har att erbjuda, centralt och attraktivt med närhet till bland annat skolor, förskolor och bra kommunikationer. Dessutom blir du granne med Rörsjöstadens vackra fasader och grönskande träd längst Kungsgatans fina allé och kommer ha härliga Rörsjöparken ett stenkast bort. Utöver bor du i en stabil förening med god ekonomi och ytterst låg belåningsgrad.

Varmt välkomna på visning!

Förening

Föreningsgatan 54C

Förening

HSB Brf Eken

Allmänt om föreningen

HSB Brf Eken bildades 1948 och huset har samma byggår. I föreningen finns det 71 bostadsrätter med adresserna Celsiusgatan 13 A-C, Föreningsgatan 54 A-C samt Bertrandsgatan 2 A-F. Föreningen har även 7st lokaler varav 4st med bostadsrätt samt 3 med hyresrätt. Föreningen äger marken.

HUSETS SKICK:
Tappvattenledningar kök och badrum: Ersattes med nya 1998.
Avloppsstammar kök och badrum: Original, dessa är dock relinande 2015.
El i fastigheten: Ersattes med nya ledningar 2002 och är 3-fas i bostadsrätterna. Föreningen gick över till enhetsmätning augusti 2012.
Tak: Renoverades 1998.
Fasad: Original tegel.
Fönster: Originalfönster finns i hela fastigheten. Ommålning utvändigt av fönsterna är utförd 2014-2015. Mot Föreningsgatan samt Celsiusgatan finns fönster med ljuddämpande glas.
Trapphus: Det finns nio trapphus som samtliga har fått en totalrenovering 2008/2009.
Hissar: Hissar finns enbart i de trappor som vetter mot Föreningsgatan. Bertrandsgatan och Celsiusgatan har inga hissar. Hissarna har genomgått en totalrenovering 2012.
Uppvärming: Grundvattenpumpar med naturgas som spetseffekt vid extremt kallt väder. Färdigställdes mars 2011 efter över 60 år med fjärrvärme.
Ventilation: Självdrag vilket innebär bl.a. att enbart kolfilterfläkt får användas i kök. Mekanisk fläkt får ej heller användas i badrum. Det innebär också att ventilationsventiler (både till- och frånluft) ej får byggas igen.
Återvinning/avfallshantering: Nytt miljörum invigdes våren 2016 och finns placerat i porten på Celsiusgatan. I samband med detta stängdes sopnedkasten i trapphusen och återvinningsrummet i källaren.
Gemensamhetslokal: Köket till Ekroten renoverat 2018.

PLANERADE RENOVERINGAR:
Mindre underhåll värmesystem, 2019
Omfogning och rengöring av fasad, 2020
Byte radiatorer, 2025

TVÄTTSTUGOR:
Finns två stycken vilka totalrenoverades 2004 och de är belägna i källaren. Kan bokas via onlinebokning.

PARKERING:
Föreningen förvaltar ej över några parkeringsplatser, boendeparkering råder i området.

KABEL-TV & INTERNET:
Grundutbud genom kabel-tv från ComHem. Bredband via Ownit (100/100 Mbit) genom obligatorisk månadsavgift om 115 kr/mån. Möjlighet till IP-Telefoni.

GEMENSAMHETSEL:
Föreningen har ett gemensamhetsavtal med Eon vilket betyder att de boende faktureras för elförbrukning via månadsavgiften. På detta sätt så slipper medlemmarna stå för de fasta kostnader som vanligtvis tillkommer vid elabonnemang.

GEMENSAMHETSLOKALER:
Medlemmarna har möjlighet att hyra en väldigt fin festlokal som övernattningsrum. För bilder, besök föreningens hemsida www.hsbeken.se

INNERGÅRDEN: En underbar innergård med stort trädäck med en av de totalt tre grillplatser som finns på gården. En del grönt med avskärmade myshörnor samt en liten damm gör att gården som i folkmun kallas oasen är mycket uppskattad av medlemmarna. Grillplatserna är mycket uppskattade och Brf Eken gemenskap gör att man gärna delar med sig av grillen efter användning om flera sällskap finns på gården.

EKONOMI:
Föreningen höjde avgiften med 2% från och med 2018-01-01.
Inga planerade avgiftshöjningar.
För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen.

ÖVRIGT
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1% (ca 465kr) av prisbasbeloppet och överlåtelseavgift på 2,5% (ca 1163kr) av köparen. Köparen betalar även en Medlemsavgift till HSB om 500 kr (fås tillbaka vid utträde). Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg via Folksam som ingår i avgiften. Medlemmen måste fortsatt själv teckna en egen hemförsäkring.

TILLSYN
Föreningen tillämpar en tillsyn för köpare och säljare innan tillträdesdagen.

Besök gärna föreningens hemsida på www.hsbeken.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering