Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axel Danielssons Väg 59

Almvik Malmö

1 595 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning. Bokning görs via hemsidan eller mäklaren. Varmt Välkomna!

Tisdag 21/9 19.00-19.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axel Danielssons Väg 59

Antal rum 4 rum
Boarea 97,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208023004-0433
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr
Avgift: 5 488 kr/mån Inkl. VA och BR-tillägg. Obligatoriska tillägg om ca 1 128kr tillkommer för; internet (1000/1000), kabel-tv och värme.
Andel i föreningen: 0,20698%
Andel av årsavgift: 0,20867%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 20 februari 2020
Energiklass: G
Primärenergital: 215 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Madrigalen 1

Hall

Väl inne i bostadens hall så har vi kakel som kläder golvet invid avhängningsplatsen där man istället platsbyggt två garderober för smidig förvaring. Annars löper hallen vidare och flätar samman bostadens samtliga rum och har då infällda spotlights i taket för jämn och stilren belysning.

Kök

Bostadens kök är stort och luftigt med goda arbetsytor då man förlängt köket längs ena sidan samt öppnat upp intill vardagsrummet. Här har vi väldigt goda förvaringsmöjligheter med över och underskåp längs med hela köket och är då i massivt trä. Utrustningen består av; spishäll, köksfläkt, diskmaskin, mikro och ugn i arbetshöjd samt fullstor kyl och frys. Här finns dessutom plats för matplats till 8-10 personer.

Vardagsrum

Vidare från köket så tar vi oss naturligt till vardagsrummet som även det är av god storlek och innehar likt köket ett trevligt parkettgolv och har vitmålade väggar, men också en tapetserad fondvägg. Här finns god plats för en stor soffgrupp samt mediamöbel om så önskas. Det är även härifrån vi når den inglasade balkongen som ligger i västerläge, perfekt för eftermiddags/kvällssol. På balkongen har man isolerat golvet för att förlänga användnings-tiden på året lite extra och här finns plats för en utegrupp eller liknande möblemang.

Kontor

Mellan vardagsrummet och det första sovrummet så har en klädkammare praktiskt byggts ut något för att kunna användas som hemmakontor. Annars mycket bra utrymme för förvaring.

Sovrum 1

Första sovrummet innehar ljusgrått laminatgolv och har målats i stilsäker grå/beige färg. Plats för dubbelsäng, garderober och sängbord, alternativt enkelsäng samt skrivbord.

Sovrum 2

I nästa sovrum har man som sagt tagit ner en vägg för att användas som ett väldigt generöst "master bedroom" med en hel vägg av inbyggda garderober. Här inne har man lagt nytt ljusgrått laminatgolv, vitmålade väggar samt infällda spotlights. Här kan man alltså sätta upp en vägg mellan fönster och ta bort garderoben för 3 sovrum istället för dagens 2.

Badrum

Bostadens badrum är helkaklat och går i ljusa toner med ett mörkare golv för att bryta av. Här har man god yta för den stora familjen samt en vägghängd dusch istället för badkar. Övrigt möblemang består av; stor kommod med god förvaring, spegelskåp, wc samt handdukstork.

Gäst wc

Mitt emot badrummet finner vi sist men inte minst gästtoaletten som även den är helkaklad. Utrustning i form av; kommod med förvaring, spegel, wc samt separat badrumsskåp.

Nu finns äntligen en av de omåttligt populära fyrarummarna på Almvik till salu!

På Axel Danielssons väg 59 finner vi denna fyrarummare som renoverats till att ha en väldigt social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, perfekt för den större familjen. Här finns ett helkaklat badrum, en gäst wc, ett fullutrustat kök med fullstor kyl och frys, ett hemma-kontor, bra förvaring med inbyggda garderober i sovrum och hall samt ett förråd precis utanför ytterdörren. Allt för att klara av vardagen med bravur! I dagsläget är bostaden omgjord till en trerummare men kan med enkelhet återställas till den originella fyrarumms-planlösningen med en vägg i sovrum 2.

Här bor du i ett barnvänligt område med lekplatser och grönska. I närområdet finner vi även goda kommunikationer med busshållsplats inom ca 3 minuters promenadavstånd, samtidigt som den med bil har mycket smidig tillgång till både yttre och inre ringvägen.

Varmt välkommen på visning!

Förening

Axel Danielssons Väg 59

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 23

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

2021 (pågående) Renovering av hissar som beräknas vara klar i maj
2019/2020 planerat byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 installerades gemensam el.
2009 utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 byttes taket.
1986 byttes fönstren.

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar pågår. Se vidare på föreningens hemsida för mer information.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2020-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften omkring 3-5% ett par år framåt pga kommande renoveringar som planeras. (2020-03-13) I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

TV/INTERNET
Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.

PARKERING
I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-03-13 samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp. Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter