Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Svanegatan 5C

Centrum Lund

2 895 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning. Föranmäl gärna ditt intresse!

Måndag 21/1 17.00-17.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Svanegatan 5C

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 68,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 169-1-1006
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 895 000 kr utgångspris
Avgift: 3 742 kr/mån Inkl. värme, VA & kabel-TV.
Andel i föreningen: 5,1111%
Andel av årsavgift: 5,1111%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt - Till lägenheten hör ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1911
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 19 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 205 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: installerades 1986
Fastighetsbet. Gyllenkrok 2
På ett av Lunds absolut bästa läge i vacker byggnad från 1911 finns nu chansen att bli ägare till en riktigt mysig och rejäl tvåa om nästan 70vm. Lägenheten är perfekt belägen med samtliga fönster och balkong mot innergården som sommartid verkligen är en riktigt oas! Husets karaktär och byggnadsår ger oss härligt stora fönster, bra takhöjd och väldigt fint ljus. Utanför porten ligger Stadsparken och Gyllenkroks Allé som är lika vacker i sin sommarbeklädnad som i sin vinterskrud. Verkligen ett boende för er som vill känna och uppleva den sanna Lundensiska känslan med nära till allt av stan har att erbjuda. Till Universitetet promenerar ni på 10 minuter, likaså till Juridicum och LTH, MedFak etc på ca 20 minuter eller via buss från närbelägna Botulfsplatsen. Mårtenstorget med Saluhallen ligger bara minuter bort och likaså Lilla Fiskargatan - Lunds gågata med shopping och caféstråk. Svanegatan är ingen genomfartsgata, utan har mycket begränsad trafik, något som bidrar till lugnet

HALL
Föreningen har låtit byta entrédörrar till rejäla och moderna dörrar. Dörrarna är i tidstypisk anda och stil för att på bästa sätt passa in i trapphusen och lägenheterna. Tack vare modern ytterdörr minimeras ljudet från trapphuset och det tillsammans med moderna fönster i fastigheten ger oss en lugn och fridfull bostad. Parkettgolv och vita väggar leder oss vidare in i lägenheten.

KÖK
Stort ljust kök med gott om förvaring och arbetsytor. Här finns gott om plats för ett ordentligt matbord med många sittplatser. Utrustning: Kyl, frys, Spis med ugn samt häll och fläkt. Flertalet garderober/förvaringsskåp finns i köket. På golvet finner vi laminatgolv som möts av vita väggar.

SOVRUM MED BALKONG
Ljust sovrum med vita väggar och parkettgolv, större fönster samt balkongdörr som leder oss ut till den rymliga balkongen, men utsikt över innergården. Sovrummet är rymligt med möjlighet för dubbelsäng, dessutom finns plats för skrivbord eller extra förvaring.

BADRUM
Badrummet har ljusare kakel på väggarna samt mörkare våtrumsmatta på golvet. Badkar, handfat samt wc och handdukstork finns.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är väl tilltaget och ni kan möblera med stor soffgrupp. Det finns också utrymme nog till att ha extra matsalsbord här inne. Här möter det fina parkettgolvet de vita väggarna och stuckaturen i taket. Detta rum fungerar även utmärkt som ett extra sovrum. Stora fönster som vetter mot den lummiga innergården.
Tvåa med balkong på mycket fint "kullerstensläge" i hus från tidigt 1900-tal. Kontakta Fredrik.Selmerhagen@MOHV.se alt, 0766-455703 direkt vid intresse.

Förening

Svanegatan 5C

Förening

Brf Svanegatan

Allmänt om föreningen

Brf Svanegatan är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2009 bestående av 17 bostadsrätter och 1 hyresrätt på Svanegatan 5. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren till Svanegatan 5B med två tvättmaskiner och en torktumlare. Hobbyrum finns i källaren vid Svanegatan 5C.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Kabel-tv via Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband erbjuds via Com Hem. Tecknas separat av varje hushåll.

EKONOMI
Avgiften höjdes med 2% inför 2019. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5% av prisbasbelop (1163kr) samt en pantsättningsavgift om 1% (465kr). Mer information om föreningens ekonomi finns i årsredovisningen på MOHV.se.

BYGGNADENS SKICK
Stambyte tappvatten - 1986
Stambyte avlopp - 1986
Renovering av tak - 1986
Byte av fönster - 1986

Under 2015 renoveras trapphusen. Föreningen har installerat säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter och porten har bytts.
Under 2019 kommer relining av avloppsstammarna att utföras, detta i enlighet med underhållsplanen.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten måste äga minst 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Vid renovering av kök så önskar föreningen att man installerar ny fläkt och det skall vara kåpa för att förbättra luftflödet när det kommer till den mekaniska ventilationen på taket.

Uppgifterna är hämtade av berörd förening 2018-08-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgift om eventuella avgiftsändringar, kommande renoveringar och p-platser.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Centralt med närhet till Stadsparken.

Kommunikation

Närhet till såväl bussar som tåg.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering