Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Spolegatan 24

Lund Centrum LUND

2 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Spolegatan 24

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 52,10 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 18
Våning 2 av 5, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 795 000 kr
Avgift: 2 885 kr/mån inkl. bredband, hushållsel, värme, VA & kabel-tv
Andel i föreningen: 2,0909%
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten hör två förråd, ett vinds- och ett källarförråd

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1931
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 29 maj 2008
Energiklass: -
Primärenergital: 159 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas

HALL

Genom nyinsatt säkerhetsdörr i tydlig 1930-anda når vi hallen. Fiskbensparkett, tapetserade väggar samt tidsenlig bröstpanel. Plats för avhängning åt vänster.

KÖK

Kök renoverat 2014. Vita köksluckor, Cararra marmor bänkskiva samt vitt fasettkakel i tegelmönster. Vitlaserat brädgolv. Vid renoveringen byttes även ugn, kyl/frys samt diskmaskin medan fläkt och mikrovågsugn är något äldre. En läcker detalj i köket är skafferiet som skapats genom att sätta igen dörrhålet som tidigare ledde in till sovrummet, kvar finns dörrpost och den äldre dörren som alltså idag fungerar som ett mindre men ack så praktiskt skafferi. Detta möjliggjorde även en hel garderobsvägg i sovrummet.

BADRUM

Badrummet totalrenoverades hösten 2016. Dusch, WC, tvättkommod med utdragbar låda, spegelskåp samt handdukstork.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är stort och ni kan möblera med rejält matbord och större soffa. Vid burspråket finns även plats åt fåtölj Vacker fiskbensparkett och tapetserade väggar.

SOVRUM

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och är väldigt rymligt. Längs enda väggen finns flera garderober med varierande inredning, dessa ingår i köpet. Behöver ni en arbetsplats placerar ni den enkelt i sovrummet såsom nuvarande ägare valt att möblera. Fiskbensparkett och tapetserade väggar.

Fin lägenhet på bästa läge med låg avgift som inkluderar även bredband och el!

Snart är denna fina lägenheten till salu! - Förhandsvisning?, kontakta ansvarig mäklare

I avgiften ingår även bredband och hushållsel, utöver värme & vatten och kabel-TV.

Förtjusande tvåa som renoverats med känsla för att kombinera de gamla stilfulla detaljerna med nytt och modernt. Lägenheten är full av gammal charm med fiskbensparkett i alla rummen sånär som på köket där det ligger vitlaserat brädgolv. De klassiska höga golvlisterna är kvar, liksom de gamla vackra innerdörrarna. I hall, vardagsrum och sovrum pryds taket av fina lamprosetter och i fönstret finns fönsterbänkarna i sten anno 1930. Vardagsrummets burspråk skänker fin karaktär till rummet och ger dessutom extra golvyta och en fin "gatvy" neråt Spolegatan och centrum. Samtliga ytskikt i bostaden är i bra skick och både kök och badrum är renoverat. Detta är en lägenhet där ni bara kan flytta rakt in och börja bo utan minsta ansträngning. Andra saker som gör att lägenheten sticker ut är dess låga månadsavgift som alltså inkluderar även bredband och hushållsel, förutom det vanliga med värme, vatten och TV.

Brf Nyhem är gammal förening som bildades 1931 i samband med uppförandet av huset. Gammal förening betyder ofta trygghet, låg skuldsättning och många utförda renoveringar, så även i Brf Nyhem. Här har man under åren genomfört stambyte av såväl avlopp- som vattenstammar, bytt tak, renoverat balkonger, fönster och i fjol installerades nya lägenhetsdörrar. I föreningen finns två lokaler i botten som upplåts med hyresrätt och inbringar bra intäkter till föreningen. På innergården, som är riktigt grönskande sommartid, finns flertalet sittplatser och grill. I trapphusen finns balkonger som kan användas av medlemmarna.

Läget är utmärkt med sina få minuters promenad till Lunds centralstation och snart även Spårvagnen vid Clemenstorget. Har ni några sköna studentår framför er är också läget väldigt fördelaktigt då ni på ca 5 minuter cyklar till Universitetet och Juridicum och ska ni vidare till LTH eller Ekonomicentrum behöver ni bara trampa 5 minuter till.

Välkomna på visning!

Förening

Spolegatan 24

Förening

Brf Nyhem

Allmänt om föreningen

Brf Nyhem bildades 1931 och består av 47 bostadsrätter samt två lokaler med adress Kung Oskars Väg 9A-B och Spolegatan 24. Ekonomisk förvaltning sköts av RB Ekonomi. För ytterligare information, se föreningens hemsida www.brfnyhem.se.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren, med ingång från gården, finns tvättstuga med 2 tvättmaskiner, en mangel, en torktumlare, torkskåp och torkrum. Föreningen har även ett verkstads/hobbyrum för medlemmarna att nyttja. Föreningen har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering finns i området (kontakta Lunds kommun för mer info.)

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem ingår i avgiften.
Bredband via Perspektiv Bredband (100 Mbit/s) ingår i avgiften.

UTFÖRT UNDERHÅLL
Vatten- och avloppsstammar: Stambyte avlopp- & vattenstammar 1991-92. Spolning avloppsstammar 2011.
El: Nya elstammar samt utbyte av samtlig el i fastigheten (även lägenheter) 1997.
Tak: Omläggning av tak 1986, målning 2010.
Fasad: Putsades 1998/99.
Fönster: Renovering samt påföring av 3-glas 1997. Utvändig målning 2019.
Uppvärmning: Byte av värmestammar, värmecentral, värmeväxlare och element 1997.
Balkonger: Renoverades 2016.
Tvättstuga: Ny tvättmaskin 2014 samt ny torktumlare 2016.
Innergården: Renoverades 2014.
Nya lägenhetsdörrar har installerats 2019.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen planerar att se över ventilationen.

EKONOMI
Avgiften höjdes senast i april 2019 med 2%. Inför 2020 höjdes inte avgiften. Föreningen är lågt belånad med endast 3943kr/kvm, enligt senaste årsredovisning. Inga avgiftshöjningar planerade, kontrollerat 2020-02-10. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift 1% av prisbasbelopp och en överlåtelseavgift 2,5% av prisbasbelopp, som betalas av köparen. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande med max tre delägare. Den som ska bo i lägenheten måste äga minst 10 %. Samtliga måste vara över 18 år. Juridiska personer godkänns ej.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-02-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter