Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sundholmsgatan 38

Ön Limhamn

4 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sundholmsgatan 38

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 120,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00715
Våning 5 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 795 000 kr utgångspris
Avgift: 7 850 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatorisk tillägg tillkommer för bredband på 138kr/mån. Föreningen har gemensam el och varje lägenhet debiteras utifrån faktiskt förbrukning.
Andel i föreningen: 0,012648%
Andel av årsavgift: 1,26333%
Pantsatt Ja
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: källarförråd ca 10kvm
Säljaren informerar att tvättmaskinen är ur funktion

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1992
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Energideklaration
Utfärdad den 16 november 2016
Energiklass: E
Primärenergital: 107 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Mästerlotsen 1

Hall

Vi välkomnas i en ljus hall med gott om förvaring i form av tre stycken garderober och ytterligare plats för avhängning av jackor och skor. På golvet ligger vit marmormönstrad klinker, väggarna är vitmålade med spotlights i taket.

Vardagsrum

I hallens slut öppnar vardagsrummet upp sig med stora fönsterpartier vilket ger en hänförande panoramavy över Öresund & havet med ett otroligt ljusinsläpp. Det rymliga vardagsrummet erbjuder plats för såväl den större soffgruppen som matsalsmöblemanget. Möjlighet finns att upprätta en vägg här för att bilda ett till sovrum. Vit marmormönstrad klinker, vita väggar och spotlights i tak. Via vardagsrummet når du den fantastiskt tvådelade terrassen som är stor nog för både ett större matbordsmöblemang och cafébord.

Kök

Det smakfulla köket i vit och modern inredning med detaljer i mässing kommer från Noblessa med ljus bänkskiva som fint bryter av mot det vita stänkskyddet i mosaik. Köket erbjuder mycket förvaring med bra arbetsytor och full maskinpark i form av integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn och integrerad diskmaskin. Här finns gott om golvyta för ett större matbord och bra arbetsyta för den matlagningsglade. Vit marmormönstrad klinker, vita väggar och spotlights i tak. Under de varmare årstiderna dukas middagarna gärna upp på den södervända terrassen som ligger i anslutning till köket.

Sovrum 1

I anslutning till hallen ligger det största sovrummet i bostaden, här finns gott om förvaring i form av en stor garderob med spegeldörrar och rummet erbjuder plats för en dubbelsäng. Vit marmormönstrad klinker, vita väggar och dubbla fönster som vetter ut mot havet.

Sovrum 2

Det andra sovrummet i bostaden ligger i anslutning till det förstnämnda och här finns gott om plats för säng och arbetsmöblemang. Vit marmormönstrad klinker, vita väggar och fönster som vetter ut mot havet

Sovrum 3

Det tredje når du via hallen och ligger i anslutning till det andrenämnda, fantastisk utsikt mot havet med en rymlig garderob och gott om yta för såväl förvaring, säng och skrivbord om så önskas. Vit marmormönstrad klinker, vita väggar och fönster som vetter ut mot havet

Badrum 1

Stort helkaklat badrum i stora vita kakelplattor med texturerad golvdecor Terrazzo. Badrummet är utrustat med bubbelbadkar, handdukstork, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp och tvättmaskin .

Badrum 2

Stilfullt badrum med stora vita kakelplattor på väggar med texturerad golvdecor Terrazzo. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med tillhörande kommod och spegelskåp

Gavellägenhet med exceptionell havsutsikt med stor tvådelad balkong.

Här bjuds det på ett unikt tillfälle att få förvärva denna unika gavellägenhet som ligger längst ut på Ön med hänförande panoramavy mot Öresundsbron och sundet. En stilren lägenhet med materialval för den kräsne som genomgående vit klinker i marmorutseende, kvalitetskök från Noblessa, dimbara spotlights, magiskt ljusflöde med ljusinsläpp från tre olika väderstreck samt en tvådelad balkong med den ena delen inglasad som gör att du kan vara ute hela dagen utan att lämna lägenheten.

Den genomtänkta planlösningen bjuder på enhetliga material- och färgval med möblerbar hall, generöst vardagsrum med matplats, stort kök även detta med matplats, två badrum samt tre rymliga sovrum med möjlighet till ytterligare ett. I det stora badrummet finns bubbelbadkar och det mindre badrummet bjuder på duschmöjligheter. I det generösa och öppna vardagsrummet möts vi bland annat av fint ljusinsläpp, stora fönster med tre väderstreck som tillsammans skapar en fantastisk havsutsikt som är svår att motstå. Köket är socialt och stort med gott om plats för ett större matbord och stolar samt direkt utgång till den inglasade balkongen.

Då lägenheten befinner sig på gaveln så bjuds det på havsutsikt från samtliga rum.

Runt knuten har vi havet och all den livskvalitet som Ön har att erbjuda i form av vackra vyer över sundet, småbåtshamn, promenadstråk, Öresundsbron med mera. Limhamn centrum, Sibbarp och Ribban når vi till fots och till City och Hyllie går stadsbussar frekvent. Välkommen till ditt nya hem!

Förening

Sundholmsgatan 38

Förening

Brf Mästerlotsen 1

Allmänt om föreningen

BRF Mästerlotsen 1 i Malmö är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1993 i samband med att fastigheterna färdigställdes. Föreningen består av 110 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och fördelar sig över adresserna Sundholmsgatan 34-44. Föreningens tomt är friköpt och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Fastighetsskötsel och städ sköts av Severins Bygg & Fastighetsskötsel. Föreningen vill utföra tillsyn innan tillträdet. Denna bokas av säljaren med föreningen.

Lägenheterna fördelas enligt följande:
2 rok - 38 st
3 rok - 34 st
4 rok - 30 st
5 rok - 8 st

UTFÖRT UNDERHÅLL
2012 Omläggning av värmesystem
2014 Sopsortering, miljöhus
2015 Fogning ytterfasad
2015-2016 Byte av ljusarmaturer i källare till energisnåla armaturer
2016 Stamspolning stam till kök
2017 Uppgradering av elservis och elmätare
2017 Översyn av ventilation
2017 Fasadtvätt
2018 Fönstertätning nya lister etapp1
2018 Fortsatt utbyggnad av automatiska dörrstängare
2018 Ommålning av linje på fasaden båda husen
2018 Ny porttelefon
2018 OVK-Besiktning
2019 Fönstertätning nya lister etapp2
2019 Nyplantering av begränsningshäck
2019 Ombyggnad spolplattan i garage
2019 Nytt övervakningssystem ventilation och värme

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan år 2012-2042.

Planerat underhåll
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren förutom avloppsspolning 2021.

EKONOMI
En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av ett prisbasbelopp, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av ett prisbasbelopp av köparen för varje lån som tas med bostadsrätten som säkerhet.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem (basutbud) och bredband via ComHem.

PARKERING
Antalet parkeringsplatser som bostadsrättsföreningen förfogar över är 35st. Priset är 208kr per plats och månad.
Bilgaraget består av 120 platser varav 60st platser tillhör föreningen. I garaget finns spolplatta med varmvatten för bilvård. Priset för garageplats är 557 kr per plats och månad. Föreningen tillämpar kösystem. Det finns även avgiftsbelagd parkering i området.

EL
Föreningen har gemensam el och varje lägenhet debiteras utifrån faktiskt förbrukning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns det totalt 12 st tvättstugor, cykelrum och barnvangsrum. I varje uppgång finns två tvättstugor, en huvudtvättstuga och en s.k. veckotvättstuga. Tvättpassen uppdelas i tre perioder. 08.00-12.00 12.00-16.00 16.00-21.00.

Föreningen har en bastu på adressen Sundholmsgatan 36 som är fri att nyttja för föreningens medlemmar.

På Sundholmsgatan 44 finns ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra för ca 300:-/natt

Inom föreningen finns 12st extra förråd för uthyrning. Varje förråd har en yta av ca. 5 kvm. Månadshyran för ett förråd är 250:-/mån

Tillsammans med Brf Mästerlotsen på ön har föreningen en samfällighetsförening som förvaltar de gemensamma ytorna såsom garage, uteparkering och utemiljö med planteringar, gräsmattor och gångar.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som ägare. Föreningen accepterar delat ägandeskap men kan neka medlemskap om det kan antas att förvärvaren för egen del inte ska bosätta sig i bostadsrättslägenheten.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.masterlotsen.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida, årsredovisning och kontroll med representant från förening 2020-11-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter