Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Brynjegatan 3

Österängen Jönköping

1 595 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Snart här

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta:

Brynjegatan 3

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 61,20 kvm
föreningens info samt se övrig
Inglasas söderbalkong, ca 7 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1101
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Kommentar Vån 3 består av två bostäder samt vindsförråd
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 3 493 kr/mån Inkl värme, vatten, kabel-tv, fasta avgiften till Wetternet samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 9,82%
Andel av årsavgift: 9,82%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Ca uppgifter och baserad på en vuxen i hushållet.
Pantsatt Nej
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1960-61
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 9 september 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 78 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Vapnet 5
Övriga byggnader Förråd finns på vinden (en trappa upp) samt ett i källaren. Cykelrum, wc i källaren, tvättstuga med 2 tvättmaskiner (Miele), torktumlare samt grovvask, mangelrum, stort torkrum med fläk, redskapsrum samt vind- insynsskyddad uteplats i trädgården.

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till höger. Därefter följer en stor inredd skjutdörrsgarderob med spegeldörrar som tar hand om förvaringen. Plats ges för ytterligare förvaring. På golvet ligger ett ljust laminatgolv väggarna är klädda med gråmålad tapet.

BADRUM

Helkaklat badrum som totalrenoverades i samband med stambytet 2017. Stilrent med grått klinker på golvet med golvvärme som värmer skönt samt vitt kakel på väggarna. Utrustat med vägghängd wc med praktisk hylla, vit kommod med handfat, spegel med överliggande belysning, högskåp, dusch med takdusch och handdusch, vikbara dubbeldörrar, vädringsfönster, handdukstork samt spotlights i taket.

KÖK

Väl tilltaget och luftigt kök som binder ihop den öppna planlösningen med vardagsrummet genom en praktisk köksö. Köket totalrenoverades 2011 där förvaring, funktionalitet och arbetsytor stod i centrum. Stilrena vita luckor med fasade kanter kombineras med mörkgråa arbetsytor, vitmålat stänkskydd med glasskiva som skydd samt vitvaror i rostfritt. Utrustat med vitvaror från Gorenje - kyl, frys, integrerad diskmaskin, glashäll, fläkt, inbyggd varmluftsugn i arbetshöjd, inbyggd mikro, dubbelho med engreppsblandare och spotlights under överskåpen samt i taket. På golvet ligger gråa klickplattor av marmoleum och väggarna är vitmålade. Fönster i österläge med utsikt mot grönskande natur.

VARDAGSRUM

Den öppna planlösningen och gavelläget låter ljuset flöda fritt från de två stora fönsterna och balkongdörren. Här ges plats till matgrupp, soffgrupp och ytterligare möblemang. På golvet ligger välbevarad stavparkett och väggarna är klädda med ljusrandig tapet.

BALKONG

En balkong som flödar av positiva egenskaper och som verkligen ger bostaden ett extra rum. Balkongen är på ca 7 kvm och ligger i söderläge med sol redan från förmiddagen till sen eftermiddag. Minimal insyn och utsikt mot grönskande natur. Inglasad men med skjutpartier och persienner som gör den anpassningsbar för alla väderlekar. På golvet ligget matta för skön komfort, belysning ger skönt ljus på kvällskvisten och eluttag finns för kanske en elgrill eller infravärmare.

SOVRUM

Tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Ljusinsläpp från söder med utsikt mot natur och mindre gata så insynen är minimal. På golvet ligger ett ljust laminat och väggarna är klädda med en gråmönstrad tapet.

KLÄDKAMMARE / KONTOR

Belägen i hallen precis innan sovrummet. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade. Inredd med hyllor och vägghängd bordsskiva. Perfekt som att ha som litet kontor eller för den som önskar ännu mer förvaring så går det bra att ha den till det också.

ALLLMÄNT

Elcentralen i bostaden är utbytt till automatsäkringar, jordfelsbrytare är installerad och ny el i badrum samt kök.

Rymlig gaveltvåa med inglasad söderbalkong

Boendemiljön på Brynjegatan 3 är lugn och skön med trevåningshus lite runt omkring på behagligt avstånd som varvas med trädgårdar och grönskande natur vid sidan. Bostaden ligger exemplariskt på mellersta våningen på den fria södergaveln. Rymlig välplanerad tvåa som efter renovering fått en ännu bättre planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum som binds samman av en köksö. Här finns nu ett mycket funktionellt kök som har rikligt med förvaring, gott om arbetsytor och fullutrustat med vitvaror. Vardagsrummet är lättmöblerat och avlutas med en rymlig inglasad balkong som genom sitt söderläge blir ett extra rum större delen av året. Den öppna ytan får rikligt med ljusflöde från de tre fönstren med utsikt mot naturen och trädgårdar vilket ger minimal insyn. Badrummet renoverades i samband med stambytet 2017 är så gott som nytt med vägghängd wc, gott om förvaring, stor dusch, vädringsfönster, golvvärme och handdukstork. Sovrummet är beläget längst fram och är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Förvaring finns i hallen genom en stor inredd skjutdörrsgarderob med spegeldörrar, en klädkammare samt ett stort förråd på vinden och ett förråd i källaren.

Brf Vapnet 5 är en otroligt välvårdad förening där i stort sett alla stora renoveringar är gjorda så som tak, fönster, stambyte, balkonger mm. Nere i källaren finns flertalet fräscha gemensamma ytor. Stor tvättstuga med mangelrum och ett stort torkrum. Ute i trädgården finns en fin uteplats med vindskydd och på grusplanen finns det plats att ställa bilen för en mindre hyra. Ansluten till fiber via Wetternet

I närheten finns bland annat god kommunikation, matbutik, närbutik, postombud, pizzeria.

Förening

Brynjegatan 3

Förening

Brf Vapnet nr 5

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades -58 och förvärvade fastigheten -62. Föreningen äger tomten.
Otroligt välvårdad förening både vad det gäller ekonomi och fastigheten.

Gemensam yttre skötsel av fastigheten enligt rullande schema ca 2 ggr per år i 2 veckor.
Gemensam inre skötsel av fastigheten enligt rullande schema. Ansvarar för ett område i 3 månader.

Gemensamma utrymmen: cykelrum, wc i källaren, tvättstuga med 2 tvättmaskiner (Miele), torktumlare samt grovvask, mangelrum, stort torkrum med fläk, redskapsrum samt vind- insynsskyddad uteplats i trädgården.

Förråd till varje lägenhet finns i källaren och på vinden.

Tv och bredband

Ansluten till Fiber.

Parkering

Föreningen har 7 st parkeringsplatser med elstolpe på gården. Kostnad 50 kr/månad.
3 garage. Separat kö. Kostnad 250 kr/månad.

Renoveringar - utförda och planerade

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Ny torktumlare och fläkt i tvättstugan.
2019 Installation av fiber - Wetternet. Installation av portkodlås.
2018 Byte av värmecentral - fjärrvärme
2017 Ventilationskontroll OVK
2016/2017 Stambyte - vatten och avlopp i kök och badrum, målning av golv i källaren
2016 Bytt ut utebelysningen samt eluttag i skyddsrummet.
2015 Målning av husgrund
2014 Förbättrad husgrund, reparerat takfot och målning av takfot, ny wc i källaren,
2010 Nya elcentraler i lägenheterna och mätare nere i källaren, Nya större inglasade balkonger
2005 Nya säkerhetsdörrar
2000 Nya fönster
1991 Omläggning av tak, målning av fasad
1987 Fjärrvärme

Överlåtelseavgift

1 138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Området ligger cirka 5 kilometer från Jönköpings centrum och tar ca 10-15 att ta sig in med buss till centrum och har gångavstånd till Huskvarna Vätterstranden, Kinnarps Arena och Elmia. Nära till vackra strövområden som Bondberget och Sandbankarna.

Närservice

En kort promenad tar dig till Österängens centrum som har en stor Willysbutik, fiskbutik, charkbutik, hårsalong, pizzeria, närlivs, postombud mm

Kommunikation

Närliggande busshållplatser där stadsbussarna nummer 1, 2 och 18 stannar. På ca 15 min nås Huskvarna tågstation.

Parkering

Gratis parkering på omkringliggande gator.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter