Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Brahegatan 16A

Torpa/Söder Jönköping

2 200 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på öppen visning, anmäl dig gärna!

Söndag 9/8 16.00-17.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Brahegatan 16A

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 94,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 034-034-070
Våning 1 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 200 000 kr utgångspris
Avgift: 5 364 kr/mån I månadsavgiften ingår: Garageplats, Värme, vatten, kabel-TV med 18 digitalkanaler och 2 HD-kanaler, Bredband 50 (30-50 mbit/s) och Hemtelefoni.
Andel i föreningen: 0,74%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på två vuxna i hushållet.
Inglasad balkong i västerläge mot föreningens innergård.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1990-91
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, från och tilluft (FT)
Energideklaration
Utfärdad den 23 april 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 120 kWh/m² och år
Övriga byggnader I källaren finns tvättstuga samt ingång till garage. Till lägenheten hör ett nära beläget källarförråd (ca 3 kvm). I nära anslutning till porten finns även ett cykelrum där de boende kan förvara sina cyklar. Relax/Bastu (Brahegatan 16 B): De boende kan hyra en nyckeltag till bastu/relax, detta kostar 250 kr. Månadsavgift 25 kr som kommer på hyresavin. Snickarrum: Detta kan nyttjas kostnadsfritt av de boende. Samlingsrum (Brahegatan 10): Nyttjas gratis efter bokning

HALL

Välkomnande entréhall med gott om yta. Golvet innanför entrén är belagt med gråa klinkers. Längre in övergår hallgolvet i parkett. Väggarna är nytapetserade i en ljus nyans.

GÄST-WC

I direkt anslutning till entréhallen finns en separat gäst-WC utrustad med handfat, badrumsspegel sam WC-stol. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är vitmålade.

BADRUM

Rakt fram från entrén sett ligger det rymliga badrummet som är utrustat med tvättmaskin, handfat, badrumsskåp med spegeldörrar, WC samt badkar. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är klädda i kakel.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som får gott om ljusinsläpp tack vare ett stort fönsterparti i väst. Rummet är lättmöblerat och möjliggör plats för både soffgrupp och matsalsbord om så önskas. På golvet ligger ekparkett och väggarna är klädda i en ljus tapet.

INGLASAD BALKONG

Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen belägen mot föreningens innergård i väst.

KÖK

Trevligt kök med skåpsluckor i vitt och vitt kakel ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med spis med glashäll (2020), diskmaskin, köksfläkt samt kyl och frys. Köket erbjuder gott om skåpsförvaring och tack vare den tilltagna ytan finns gott om utrymme för köksbord. Köket får ljusinsläpp via fönster mot balkongen i väst.

SOVRUM 1

Väl tilltaget sovrum utrustat med tre st platsbyggda garderober. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är nytapetserade. Fönster i öst.

SOVRUM 2

Även det andra sovrummet erbjuder väl tilltagna ytor med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Även detta sovrum får ljusinsläpp från fönster i öst.

KLÄDKAMMARE

Intill sovrum 2 finns en rymlig klädkammare/walk-in-closet med praktiskt hyllsystem för goda förvaringsmöjligheter.

Central trea med tillhörande garageplats!

Stor trea med tillhörande garageplats på populära Brahegatan. Här erbjuds en välplanerad bostad med stort badrum samt extra gäst-WC, dubbla sovrum samt kök och vardagsrum. Genomgångsläge med fönster i två vädersträck och inglasad balkong belägen mot föreningens lugna innergård i väst. Goda förvaringsmöjligheter via klädkammare och flera garderober samt tillhörande lägenhetsförråd som nås smidigt via hiss.

Brahegatan är en sidogata till de mer trafikerade gatorna Kloster- och Kungsgatan så här blir inte ljudet från bil och buss ett störande inslag. Även om läget upplevs lugnt och skönt så har du härifrån aldrig långt till riktig stadspuls. Högskola och statliga verken ligger endast ett stenkast från bostaden och precis runt knuten finner du även butiker, gym, postombud, restauranger och nöjen. Ett perfekt läge med andra ord!

Bostadsrättsföreningen, som är en av Jönköpings mest välkända och populära, bör även den nämnas. Föreningen erbjuder nämligen inte bara en välskött ekonomi och en väl underhållen fastighet utan kan även stoltsera med en härligt parkliknande innergård och en lyxig relaxavdelning. Föreningen har under under åren genomfört flera sänkningar av månadsavgiften. I Brf Klostergården är det bekvämt att bo, i ordets alla bemärkelser!

Möjlighet till snabbt tillträde!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Förening

Brahegatan 16A

Förening

Brf Klostergården

Allmänt om föreningen

Välskött bostadsrättsförening där den ekonomiska förvaltningen sköts av Jönköpingsbostäder.
Trapphus och den trevliga gården sköts av inhyrd personal.

I källaren finns tvättstuga samt ingång till garage. Varje lägenhet har ett förråd i källaren eller på vinden. Det finns även cykelrum där de boende kan förvara sina cyklar.

Relax/Bastu (Brahegatan 16 B): De boende kan hyra en nyckeltag till bastu/relax, detta kostar 250 kr. Månadsavgift 25 kr som kommer på hyresavin.

Snickarrum: Detta kan nyttjas kostnadsfritt av de boende.

Samlingsrum (Brahegatan 10): Nyttjas gratis efter bokning.

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem.
Ett grundutbud av TV-kanaler, bredband 50 (30-50Mbit/s) och hemtelefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns 139 parkeringsplaster i eget garage.
Till lägenheter 3-5 rok ingår en egen garageplats. I mån av plats kan även ägare till mindre lägenheter hyra en plats i garaget.
Kostnad för att hyra garageplats via föreningen är 345 k/månad.

För den som är ägare till ett fordon och står folkbokförd på adressen går det även att teckna boendeparkering via kommunen för parkering på omrkingliggande gator, detta kostar 660 kr/kvartal.

Renoveringar - utförda och planerade

-Radonmätning med godkänt resultat 2015
-Hisservice och inspektion av samtliga hissar 2015
-Tvättstugeservice i samtliga tvättstugor 2018
-Nytt elavtal med Jönköpings energi tecknat 2018
-Renovering av garaget slutförd 2018

Föreningens underhållsplan uppdateras i november 2018. De underhållsåtgärder föreningen planerar närmast är låsbyte samt fortsatt genomgång av ventilationen i fastigheterna.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation i närområdet, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek, postombud och vårdcentral. På lördagar har du gångavstånd till handeln på Västra Torget.

Kommunikation

Busslinje 1 och 3 med flera avgår från närliggande hållplats med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter