Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hagstensgatan 8C

Norrängen HUSKVARNA

1 995 000 kr

Se alla bilder

ShowBiddhistory

3

Budgivning pågår

Budgivare 3: 2 520 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hagstensgatan 8C

Antal rum 3 rum
Boarea 100,00 kvm
Areakälla, se under allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2043-2-194-4
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 5 103 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,69183%
Andel av årsavgift: 0,69183%
Reparationsfond: 2 096 kr
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaderna är cirka uppgifter och baserade på två vuxna i hushållet.
Bostadsrättsinnehavaren har en nyttjanderätt till uteplats med tillhörande trädgård.
Pantsatt Ja
Allmänt Uppgift angående bostadens area är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. lägenheten är registrerad som en 4:a i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras idag som en 3:a.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1951-1952
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 15 april 2013
Energiklass: -
Primärenergital: 148 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Kroatorpet 2
Övriga byggnader Eget förråd finns i källaren. Gemensam tvättstuga i källaren där varje hushåll har en egen tvättmaskin. Cykelrum finns i källaren. Gemensamt i föreningen finns samlingslokal, två övernattningsrum, gym samt bastu/dusch.

ENTRÉPLAN

HALL

Välkomnande hall där du hänger av dig kläderna rakt fram till höger. Väggarna är vita med en mönstrad ljus fondtapet. På golvet närmast entrén ligger det svarta klinkers som vidare in i hallen övergår till linoleummatta.

VARDAGSRUM

Underbart vardagsrum i en öppen planlösning med köket. Stora fönsterpartier i väster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Den öppna spisen höjer mysfaktorn. Väggarna är vita med en mörk fondtapet. På golvet ligger det linoleummatta.

KÖK

Modernt och stilrent kök med vita skåpluckor och rostfria vitvaror. Mörk bänkskiva i laminat samt mörkt kakel. Utrustat med kyl & frys, micro, ugn, diskmaskin, fläkt samt spishäll. I köket som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet finns det gott om plats för matbord. Väggarna är vita med en mörk fondtapet. På golvet ligger det linoleummatta.

ÖVRE PLAN

SOVRUM 1

Sovrum med gott om plats för säng med tillhörande möblemang och förvaring. Direkt tillgång till balkongen genom helglasad altandörr. Underbar utsikt med västerläge. Väggarna är vita med en mörk fondtapet. På golvet ligger det laminat.

SOVRUM 2

Sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring. Direkt tillgång till balkongen genom helglasad altandörr. Underbar utsikt med västerläge. Från detta rummet nås walking closet som har ett fönster. Väggarna är vita med en mörk fondtapet. På golvet ligger linoleummatta.

BADRUM

Fräscht helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna samt ljusgula klinkers på golvet. Utrustat med wc, handfat samt dusch.

KÄLLARPLAN

I källaren finns två förråd med gott om förvaring. Från källaren när du den gemensamma tvättstugan med egen tvättmaskin samt ytterligare ett stort förråd.

Lättskött radhus med underbar utsikt över Vättern!

Om du vill ha villakänslan men inte riktigt mäktar med att sköta ett stort hus är detta ett perfekt alternativ för dig. Här erbjuds godsaker som uteplats med västerläge, öppen spis samt underbar utsikt över Vättern och Jönköping city.
När du kliver in i bostaden upplevs den hemtrevlig och man får en bra känsla i kroppen direkt. På entréplan finns vardagsrum, matsalsdel och kök i en mycket trivsam och öppen planlösning, perfekt när du ska bjuda hem släkt och vänner. På vinterhalvåret kan du höja mysfaktorn rejält genom att tända upp en brasa i den öppna spisen. Det finns ett färdigt bygglov på att bygga till ett badrum precis jämte entrén för den som önskar. Stort modernt och välutrustat kök i neutrala färger samt ett enhetligt golv på hela våningsplanet är också värt att lyfta fram. På sommarhalvåret kommer du säkerligen tillbringa många timmar på uteplatsen med den tillhörande trädgården. Att kunna bjuda hem släkt och vänner på härliga grillkvällar är det många som längtar efter.

På övre plan finner vi två sovrum, walking closet samt badrum. Praktiskt att ha sovrumsdelen på övervåningen och sällskapsytorna på entréplan. Från båda sovrummen nås den underbara balkongen i väster, vilket innebär kvällssol. Här kan du också njuta av underbar utsikt över Jönköpings city och Vättern. Det går att göra om rummet som nu är walking closet till ett litet sovrum/kontor om så önskas.
På källarplanet finner vi stora och praktiska förvaringsutrymmen. Genom källaren kommer man direkt ut i en gemensam korridor som leder till ett eget stort förråd samt gemensam tvättstuga.

Att bo i bostadsrätt är smidigt då föreningen sköter yttre underhåll, du får också bra koll på din bostadsekonomi då både värme, vatten samt kabel tv ingår i avgiften.

Norrängen är ett trevligt bostadsområde med närhet till Huskvarna och Jönköping city. I närområdet finns både förskola och grundskola. En kort promenad tar dig smidigt ner till Vätterns strand. Med bil är du snabbt ute på E4:an.

Förening

Hagstensgatan 8C

Förening

HSB Brf Norrängen

Allmänt om föreningen

Föreningens fastigheter Vetekornet 2 och Kroatorpet 2 bebyggdes 1951-1952. Flerfamiljshus Hagstensgatan 3, 5 och 12 samt Strandvägen 14, 16 och 18. 6 radhuslängor med adress: Hagstensgatan 1 - 2, 4, 6, 8, 10 och 12. Allt som allt 12 bostadshus med 58 uppgångar.
http://www.brfhsbnorrangen.se/

GEMENSAMHETSLOKALER:
2 övernattningsrum på Strandvägen 14 som kan hyras för 150 kr/natt. Rummen är utrustade med kaffebryggare, kylskåp och gemensamt duschrum och toalett. Det finns tre bäddar i vardera rum med madrass, täcke och kudde.

Gym med bastu och dusch (Strandvägen 16). Kostnad per år för att utnyttja bastu och gym: 500 kr/år. Då ingår en tag. Vill man sedan i sin familj ha flera tagar så kan man köpa till extra tagar för 100 kr/st (det är då en engångskostnad för dessa).

Fritidslokal som är utrustad med diskmaskin, kyl och frys samt porslin, glas och bestick för 60 personer. Kan hyras för 200 kronor/dygn. Finns i källarplanet på Strandvägen 18

Tvättstugor i alla flerfamiljshus

Till varje lägenhet i flerfamiljshusen finns förråd i både källare och vind.
Till varje lägenhet i radhusen finns förråd i källare.

Tv och bredband

Avtal med Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband kan tecknas separat med hastighet upp till 500 Mbit/s

Parkering

56 garage längs med Hagstensgatan och Strandvägen/E4:an. Separat kö. Kostnad 250 kr/mån. From 1 juni 2021, 375 kr/mån
86 parkeringsplatser bl.a. längs med Hagstensgatan och Grännavägen. Separat kö. Utan elstolpe 100 kr/mån & med elstolpe 140 kr/mån. From 1 juni 2021, 150 kr utan elstolpe och 210 med elstolpe.

Renoveringar - utförda och planerade

GJORDA RENOVERINGAR
Fönsterbyte 1996
Stambyte 2000-2004
Balkongrenovering 2010/2011
Markanläggning och sanering av mögel i garage 2012
Markanläggning, Totalrenovering av samtliga radhuskällare, ny belysning samtliga trappuppgångar, målning och belysning i samtliga garage 2013
Ny ledbelysning i och utanför entréer 2014
Ny belysning i trapphus och källare 2015
Uppfräschning av tvättstugor, övernattningsrum, fritidslokal samt motionsrum. 2016/2017
Nya källardörrar på radhusen 2017
Genomgång av samtliga skorstenar och tak 2017
Nya kulvertar, nya fjärrvärmecentraler, nya sopstationer 2018
Nya vinds- och källardörrar, trädgårdsunderhåll 2019
Takbyte radhus 6-10

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Indragning av fiber
Fortsättning Takbyte radhus 1-5
Laddstolpar för el
målning trapphus - inom några år
elsanering - beslut ej taget ännu

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Beläget norr om och i anslutning till Huskvarna. Hit kommer man smidigt via motorvägen med en avfart i närheten, stadsvägarna Strandvägen eller Grännavägen, eller gång och cykelbanan längst med vattenbrynet. Beläget precis vid Vätterns kant med fantastisk utsikt.

Närservice

I närområdet finns tempererat utomhusbad, båthamn, förskola ,skola 1-6 och gym. Trevliga vandringsleder med utsiktspunkt uppe i Huskvarnabergens naturreservat, stor motionsanläggning med motionsspår och skidspår, utflyktsmål såsom Kroatorpet och Brunstorps gård.

Kommunikation

Närliggande busshållsplatser där busslinje 71, 101 & 121 stannar.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter