Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lillekärr Norra 102

Hisings Kärra

1 850 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning. Ring/maila eller smsa mäklaren för inbokning.

Torsdag 21/1 17.00-17.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Lillekärr Norra 102

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 76,60 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 399
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 850 000 kr utgångspris
Avgift: 4 828 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till bostaden hör även en garageplats vilket är en obligatorisk avgift på 235 kr/månad som är inkluderad.
Andel i föreningen: 0,23765%
Andel av årsavgift: 0,23765%
Driftskostnad 2 200 kr/år
varav
El: 1 200 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Uppskattad förbrukning så det varierar beroende på vem som bor i bostaden.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 12 december 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 156 kWh/m² och år
Innanför ytterdörren möts du av gott om plats för avhängning. Förvaring genom garderob och för ytterligare finns det rum för förvaringsmöbel.

Det stora sovrummet ligger avskilt från de sociala delarna av bostaden. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Garderober längs kortsidan.

Vardagsrum med stora fönsterpartier som vetter mot gården. Stort naturlig ljusinsläpp. Gott om plats för soffgrupp med tillhörande tv-möbel. Det får även plats en mindre matgrupp eller mysig läshörna.

Välplanerat kök med gott om förvaring. Vita luckor som harmoniserar med diskbänk i rostfritt och arbetsbänk.
Här finns allt du behöver för att lyckas med maten, spis, fläkt och ugn. Kyl och frys i rostfritt utförande som byttes under 2020. Matplatsen har sin naturliga plats invid fönstret.

I anslutning till matplatsen finns bostadens mindre sovrum. Ett perfekt gästrum eller arbetsrum.

Badrummet är av äldre modell och föreningen planerar stambyte (2026). I dagsläget är det klinker på golvet och kakel på väggarna. Handfat med tillhörande spegelskåp. Tvättmaskin underlättar vardagen. Fönster för vädringsmöjligheter

Här bor du bekvämt med rymlig balkong i bästa solläge. Garage ingår!

Här bor du bekvämt med rymlig balkong i bästa solläge. Garage ingår!
Bostaden är inbjudande och rymlig men i behov av en hjälpande hand. Perfekt för den som vill sätta sin egen touch.
Bra läge i mysiga kärra där omgivningen inbjuder lek och samvaro. Ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck. Sällskapsytorna i kök och vardagsrum är generösa med flertalet möbleringsalternativ. Balkongen är i soligt läge och en perfekt plats att vaka över sitt barn eller barnbarnen på lekplatsen.

Här bor man i en populär HSB-förening med bra och skötsam ekonomi där bl.a. parkering, el och bredband ingår i avgiften.
Närhet till Kärra centrums service samt busshållplats där bussen tar dig till centrum utan byte.

Förening

Lillekärr Norra 102

Förening

HSB Brf Hisings Kärra

Allmänt om föreningen

HSB Brf Hisings Kärra består av 460 lägenheter samt ett antal lokaler fördelat på 15 huskroppar. Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt.

Gemensamma utrymmen: För en årlig avgift kan man få tillgång till bastu, gym, spolplatta samt snickeriverkstad. Det finns även en föreningslokal som kan hyras till ett förmånligt pris av medlemmarna.

Brf Hisings Kärra äger en fastighet på anläggningen Gullholmsbaden som medlemmarna har möjlighet att hyra på sommaren.

Ekonomisk förvaltare: HSB Göteborg
Teknisk förvaltare: Bredablick förvaltning.

Tv och bredband

Kabel-tv levereras av Comhem, basutbud ingår i avgiften. I föreningen finns bredband via ComHem ("tre hål i väggen") eller via Alltele för en kostnad på 95 kr/mån via fiber i hallen (snabbt och stabilt bredband upp till 1000upp och 1000ner).

Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Blankett för tecknande av avtal finns på föreningsexpeditionen samt i inflyttningspärmen. Comhem levererar TV och bredband via tre hål i väggen och där kan man välja olika upplägg.

Parkering

Till flertalet lägenheter hör en parkeringsplats. Om el är framdragen tillkommer en kostnad på 50:-. Garage finns men ingår ej i avgiften, vid en försäljning följer parkeringen/garaget med till nästa ägare. Till de lägenheter som saknar parkering finns en kö för de som hyr ut sin parkering i andra hand, via föreningen. Inga lediga parkeringsplatser i dagsläget, de utan parkeringsplats prioriteras.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

En avgiftshöjning med 10 % skedde 2020-07-01. För mer detaljerad information om ekonomin i föreningen, se årsredovisning eller kontakta expeditionen under deras öppettider. För att får äga i denna förening krävs ett HSB-medlemskap

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen står inför stora renoveringar. Dom ska se över utemiljön, dränering, betonglagningar, målning av trapphus, värme justeringar, laddning av el/hybridbilar samt installationer av LED- belysning.
2021 har dom planerat att påbörja takrenoveringar och eventuellt installera solpaneler.
2026 planeras stambyte inklusive renoveringar av badrum samt byte av elledningar.

De senaste årens utförda renoveringar:
2014-2015 reparerade dom balkonger, byte av plåtfasader och tilläggsisolering av fasaden.
Byte av dåliga lysrörsarmaturer i trapphusen.
Renovering av avlopp i källarplanet, byte av radiatorer, värmerör och golvbrunnar i samband med badrumsrenovering samt funktionskontroll av rökluckor och branddörrar i trapphus.
2015-2016 byte av plåtfasad och tilläggsisolering.
2017-2018 underhållsspolat stammar i kök i samtliga lägenheter och 9m lokaler, dränerat på Lille kärr Norra 108-116.
2018-2019 trapphus målning i höghusen, totalrenoverat stugan på Gullholmen, dränerat utanför Lillekärr Norra.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Nej, fastigheterna innehas med tomträtt. Avtalen ska omförhandlas 2024-12-31

Området

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra som är en grön och expanderande stadsdel med en blandning av bostadsrätter, radhus och villor. Här kombineras lantliv och storstadsliv med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med bl.a. skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. I Kärra centrum, som är den naturliga samlingspunkten för boende i området, arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, fritidsgård och vårdcentral. Till Göteborgs stadskärna tar du dig enkelt med buss eller bil. Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF (handboll) och Kärra KIF (fotboll) är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området. Det naturnära läget är en stor tillgång för de boende i området där skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Vill man hellre bada är det inte långt till havet och badsjöar.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter