Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Snöstorpsvägen 10C

Centrum/öster Halmstad

1 875 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Tisdag 28/5 15.45-17.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Snöstorpsvägen 10C

Antal rum 3 rum
Boarea 80,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 17
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 875 000 kr utgångspris
Avgift: 4 109 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,34125%
Andel av årsavgift: 1,34123%
Driftskostnad 4 466 kr/år
varav
El: 3 216 kr (3216 kWh)
Försäkring: 1 250 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden för el baseras på uppgifter från föreningen senaste året. Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen tillämpar individuell mätning för förbrukning av el. Bostadsrättsinnehavaren betalar ca 1,00 kr/kWh till föreningen för förbrukningen av el. Det medför att både föreningen och medlemmen får en lägre totalkostnad för elförbrukningen.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 3-vånings flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 7 november 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer två förråd i källarplan, ett större förråd och ett matkällarförråd. Märkta med nr 17.
HALL
Välkomnande hall med möjlighet att ställa undan skorna och hänga av sig jackan på vänster sida. På golvet ligger ett slitstarkt laminatgolv och väggarna är tapetserade (Eco White) i ljusa kulörer. I den inre hallen finns en stor klädkammare som sväljer rejält med kläder och skor för den intresserade. Då bostaden är genomgående upplevs bostaden som mycket ljus.

SOVRUM
Direkt till höger om hallen finns det första av två sovrum. Ett fönster mot innergården sprider ljus. Laminat på golvet och målade väggar med fondvägg. En stor garderob med skjutdörrar finns till förvaring av kläder.

BADRUM
Vackert helkaklat badrum (2011) med tidlösa materialval som mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Önskas finns det plats för att installera in tvättmaskin och torktumlare. Badrummet delas upp i två delar, en toalett del samt en duschdel. Badrummet nås från både hallen och matplatsdelen. Utrustning: wc, kommod, badrumsskåp samt dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK
Köket ligger placerat rakt fram från hallen och har ljusa luckor med beslag av rostfritt stål. Ovanför arbetsbänken sitter ett svart kaklat stänkskydd. Det erbjuds bra med förvaring i både över- och underskåp. Det finns en naturlig matplats vid fönstret med plats för upp till 6 personer. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.
Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin (2017), kombinerad kyl/frys (Miele, 2018) samt micro.

Från köket nås även den underbara och inglasade balkongen som kan användas från tidig vår till sen höst. Balkongen är tillräckligt stor för att kunna möbleras med en loungegrupp. Solens strålar når balkongen från förmiddag till senare eftermiddag.

SOVRUM
Via köket nås det andra av de två sovrummen. Rummet har ett fönster som sprider ljus. Tre garderober erbjuder förvaring, en till vänster och två till höger. Målade väggar och på golvet ligger ett laminatgolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har tre fönster som sprider ljus. Rummet möbleras efter behov och du får plats med både en soffgrupp och matgrupp. Parkett på golvet och tapetserade väggar med fondvägg.

I en av Halmstads mest välskötta föreningar Riksbyggens brf Halmstadshus nr 5 finner vi äntligen en trea som söker ny lycklig ägare! Här finner du en genomgående lägenhet med väldisponerade ytor och fräsch helkaklat badrum, två bra sovrum och inglasad balkong med sol från förmiddag till eftermiddag samt med en trevlig vy mot innergården. Föreningen har stort garage i källarplan samt lyxiga gemensamhetsanläggningar i form av relaxavdelning med bastu, gym och två större tvättstugor. I området finns flertalet mataffärer, restauranger och närhet till bra kommunikationer. Centrum nås med en kort promenad, havet lika så. Avgiften för bostaden är låga 4109 kr/mån och i den är värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg inkluderat. Välkommen att boka din personliga visningstid.

Förening

Snöstorpsvägen 10C

Förening

Riksbyggen brf Halmstadshus nr 5

Allmänt om föreningen

Riksbyggens brf Halmstadhus nr 5 består av 74 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förfogar över dessutom över en hyresrätt och 7 st lokaler. Föreningen består av 3 st bostadshus bebyggda 1964. Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Krigaren 5 och som gäller oförändrat i 20 år till 2026-12-31. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om teknisk- och ekonomisk förvaltning.

Föreningen tillämpar individuell elmätning. Det innebär att föreningen säljer elen till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras enbart för den faktiska förbrukningen. På så sätt kommer driftkostnaderna att sänkas för varje medlem eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas. 1kwh = 1 kr.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheterna tillhör två förråd som är beläget i källaren. Det finns även två gemensamma tvättstugor för föreningens medlemmar i uppgång 10 och 14. Föreningen erbjuder även ett fräscht motions & relaxrum för föreningens medlemmar. Nyckel till relaxrummet erhålls mot självkostnadspriset 500 kr. Barnvagnsrum finns vid entrén och cykelförråd i källare. Det finns även ett gästrum som man får låna i föreningen.

RENOVERINGAR
Kommande: Se över tätskiktet mot garaget (tidigast hösten 2019).
De senaste renoveringarna som gjorts i föreningen är:
-2001 Fönsterbyte (3-glas isolerfönster)
-2007 Ommålning av trapphus, nya digitala inpasseringssystem vid entréer, frånluftsfläktar på vinden.
-2008 Säkerhetsdörrar, nybyggt relax- och motionsrum.
-2011 Breddning och inglasning av balkonger
-2016/2017 Takrenovering med installation av solceller och frånluftsvärmepumpar. Detta har effektiviserat fastighetens förbrukning ordentligt.
- 2018 Relining av stammar.

PARKERING
Det finns idag 89 st (350 kr/mån) garageplatser. Till dessa är det separat kö (2018-11-07: 3 i kö),

TV & INTERNET
Ett grundutbud + 3 valfria TV-kanaler (Telenor) ingår i avgiften.
Internet (Fiber, Halmstads Stadsnät) finns indraget där valfritt abonnemang tecknas med valfri leverantör.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2019-05-13: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Det finns i nuläget inga planerade avgiftsförändringar, eventuellt kommer avgiften höjas med 2 % 2019-07-01. Senast föreningen valde att höja avgiften var 2018-07-01 och 2017-01-01 med 2% vardera gång. Detta för att rusta inför framtida underhåll av föreningens fastigheten.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Centrala Öster Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering