Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ryagången 11

Frennarp Halmstad

2 175 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Lördag 25/5 09.00-11.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ryagången 11

Antal rum 5 rum
Boarea 117,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 3140
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 175 000 kr utgångspris
Avgift: 4 772 kr/mån Inkl. sophantering, TV (paket lagom), Internet (Fiber,100/10), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,7489%
Andel av årsavgift: 0,74884%
Reparationsfond: 5 773 kr
Driftskostnad 17 479 kr/år
varav
El: 14 202 kr (8411 kWh)
VA: 3 277 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Driftkostnaden som annonseras är säljarens verkliga förbrukning. Vattenförbrukning: ca 65 m3.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 1 1/2 plans radhus
Byggnadsår 1979
Uppvärmning Luft/luft värmepump, Direkt El
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 26 april 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader På baksidan finns ett förråd med plats för snickarhörna. Här kan du enkelt förvara cykel och grill under vintertid. I anslutning finns även planterade växter och två mindre växthus. Det finns dessutom gemensamt cykelförråd till föreningens medlemmar. Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
Välkommen till barnvänliga Frennarp! En liten trädgårdsplätt med växtlighet hälsar dig välkommen. Precis utanför entrén finns det dessutom plats för ett litet café-set och möjlighet att njuta av morgonsolen.

ENTRÉ
Rymlig hall med möjlighet att hänga av sig ytterkläder och ställa undan skorna. Ny luft/luft värmepump (2018) har precis installerats och är även placerad här. På golvet ligger ett slitstark laminat golv i mörk kulör som sedan övergår till ett laminatgolv (Pergo) i den inre delen utav hallen samt vardagsrum. Väggarna bär ljusa kulörer. I den inre delen av hallen finns tre garderober till förvaring. I hallen finns även trappan upp till andra våningsplan. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det trivsamma köket ligger till höger om entrén. Köket har gråmålade luckor och rikligt med förvaring i över- och underskåp. Arbetsbänken är av rostfritt stål och ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kaklat stänkskydd. Det finns utrymme för ett matbord för fyra personer vid fönstret. På golvet ligger en slitstark plastmatta och väggarna bär ljusa kulörer. Köket är utrustat med: spis, spisfläkt, diskmaskin (2015), kyl (2015), frys (2015) samt micro.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan nås via köket och renoverades 2009. Klinker på golvet och målade väggar i vitt. En arbetsbänk med ho finns, kommod, ett överskåp samt högskåp för förvaring. Tvättpelare med påkostad självdoserande tvättmaskin (2014) och torktumlare (2014). Varmvattenberedaren ansvar föreningen för och vid behov av en ny bekostas utbyte/reparation av föreningen.

BADRUM
Det första av två badrum återfinns innan vardagsrummet. Fräscht badrum med våtrumstapet och våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med: wc, kommod, spegelskåp samt badkar.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har idag delats av till en vardagsrumsdel samt ett sovrum. Önskas kan väggen mellan vardagsrum och rum tas ner för att skapa ett större och luftigare vardagsrum. Härifrån nås även den trivsamma trädgården med sol från förmiddag till sen eftermiddag. Laminat på golvet, väggarna är ljusa med fondvägg.

ÖVRE PLAN
På övre plan finns tre bra sovrum att disponera efter behov. Två av rummen är lika stora och det tredje något mindre, men istället med en egen klädkammare. Sovrummet direkt till vänster har även en stor garderob som erbjuder förvaring. Laminat på golven och väggarna är tapetserade i ljusa kulörer.

Bostadens andra badrum finns även här med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustning: wc, kommod samt dusch.

På vinden erbjuds det rikligt med förvaring!

TRÄDGÅRD
Baksidan nås via vardagsrummet och har ett stort trädäck. En markis erbjuder skugga när solen lyser som starkast. På trädäcket fås det både plats med loungegrupp och en matgrupp, och blir även grillens naturliga samlingspunkt. Dessutom erbjuds en trevlig trädgårdstäppa med tillhörande växtlighet. Ett förråd erbjuder förvaring under vintermånaden eller som en snickarbord för den händige. I anslutning till förrådet finns två mindre växthus för den trädgårdsintresserade.

Välkommen till ett bekymmersfritt boende på populära Frennarp!

Villakänsla!

På barnvänliga Frennarp finner du detta mycket omtyckta radhus i bostadsrättsform. Mycket välskött hus med fräscht kök , två badrum samt renoverad tvättstuga. Totalt finns fyra sovrum, men önskas kan väggen i vardagsrummet tas ner för att få en mer modern och öppen planlösning. I trädgården kommer dagarna spenderas med sol större delen av dagen. Då huset är i bostadsrättsform slipper du dyra kostnader för lagfart samt pantbrev i samband med köpet. I avgiften ingår dessutom sophantering, TV (Telia "lagom"), fiber (Telia, 100/10) samt bostadsrättstillägg. Föreningen erbjuder mervärden såsom festlokal, bastu samt lekplats för de minsta. Välkommen att boka din personliga visningstid.

Förening

Ryagången 11

Förening

Riksbyggens brf Halmstadshus nr 8

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Halmstadhus nr 8 ligger på barnvänliga Frennarp och är en ytterst välskött förening. Föreningens hus byggdes 1978-1979, består av totalt 146 bostäder, och är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen äger fastigheterna Lönnen 2, 3 och 4. Avtal med Riksbyggen finns om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har en egen anställd vaktmästare som kan anlitas vid behov. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: http://www.halmstadshus8.se.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam lokal som kan bokas för 150kr/tillfället. Föreningen har dessutom tillgång till bastu, med tillhörande duschrum, wc samt omklädningsrum, som kan bokas kostnadsfritt. Föreningen har även bilsläpp till kostnadsfri utlåning.
I anslutning till husen finns cykelförråd. Hantering av sopor sker i avfallsbingar på parkeringen. Komposterbart trädgårdsavfall kan deponeras vid Taxizon A.

RENOVERINGAR
Kommande: El-stolpar till elbilar (4 st).
Föreningen friköpte marken av kommunen under 2017.
2016/2015 - Huskroppar utvändigt, kupor och ommålning. Lekplats samt utemiljö.
I dagsläget finns inga planer på större renoveringar förutom sedvanligt underhåll.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telia, lagom-paketet) ingår i avgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (fiber 100/10, Telia) ingår i avgiften. Önskas högre hastighet bekostas det av den enskilde medlemmen. Bostaden är även ansluten till IP-telefoni. Samtalstaxa ingår ej.

PARKERING
Föreningen har 98 garageplatser (separat kö). För aktuell kölista se föreningens hemsida. Kostnaden är 250 kr/månad.
I övrigt fri parkering i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2019-05-13: I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen höjde senast avgiften med 5% från och med 2017-07-01 för att ta höjd för inköp av fastigheterna av kommunen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Halmstads norra del ligger Frennarp vackert beläget utmed den slingrande Nissan. Med en enkel promenad genom Slottsmöllans tegelbruk, Örjans vall och Norre Katts Park når man enkelt till city och tar man cykeln så tar det ett fåtal minuter. Området har en låg bebyggelse på max 2 våningar och här finns villor, bostadsrätter och hyreslägenheter som har planerats noga med få genomfartsvägar. Detta gör det till ett mycket lugnt och barnvänligt område. Då Frennarp ligger inbäddat i grönska gör sig naturen påmind utanför varje hus i området. Närheten till allt vad man behöver i livet gör att många väljer att stanna kvar i området även när barnen flyttat hemifrån. Det gamla tegelbruket som är en av Halmstads viktigaste kännetecken har genomgått en stor förvandling till ett modernt företagscentrum och bidrar till områdets karaktär. Det finns redan idag en livsmedelsbutik i närområdet men mer liv och service väntas till området när nu Järngrinden bygger över 300 lägenheter i närområdet.

Övrigt

Förskola: Duvans förskola, Frennarps förskola, Talldungens förskola, Kattens Montessoriförskola, Lilla Spinnrockens förskola. Skola: Frennarps Byskola, Åk F-3, Wallbergsskolan, Åk F-9 och Engelska skolan Åk 1-9.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering