Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Österängsgatan 42

Centrum/öster Halmstad

1 575 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Söndag 24/1 09.30-11.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Österängsgatan 42

Antal rum 2 rum
Boarea 63,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 336
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 575 000 kr utgångspris
Avgift: 3 290 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) & bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,21734%
Andel av årsavgift: 0,21734%
Driftskostnad 4 841 kr/år
varav
El: 3 391 kr
Försäkring: 1 450 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1965-1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 23 oktober 2020
Energiklass: E
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 109 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Renoveringar 2020 - Nytt kök samt kapitalvaror. - Målat samtliga väggar. - Bytt golv till parkett i alla rum. - Nya lister - Öppnat upp en del av väggen till köket för öka ljusinsläppet. Renoveringar utförda av tidigare ägare - Badrum 2014. Till bostaden följer ett vindsförråd och ett matkällarförråd (bägge märkta med nr 336).
HALL
Välkomnande hall med vitlaserade parkettgolv och vitmålade väggar. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Rakt fram finns det nyrenoverade köket. Väggen mellan kök och hall har öppnats upp för att ge mer ljus till hallen vilket bidrar till mer rymd. Golven är genomgående för hela bostaden vilket ger ett modernt och stilrent intryck. På höger eller vänster sida om hallen finns möjlighet att hänga av sig jacka och ställa undan skorna. Kanske en garderob till ytterligare förvaring?
Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Stilrent kök i vitt utförande med beslag av rostfritt stål. Köket är helt nyrenoverat med ett Epoq-kök samt kapitalvaror ifrån Siemens. Gott om förvaring erbjuds på vänster sida i underskåpen. En laminatskiva i grått utförande samt vitt kakel som stänkskydd ger ett modernt intryck. På höger sida finns två helskåp, perfekt som städskåp och skafferi. Det finns dessutom plats för ett matbord om så önskas. Vill du hellre ha matbordet i vardagsrummet finns gott om plats även för detta. Utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt kombinerad kyl/frys.

Vitlaserad parkett på golvet, vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Du får både plats med en större mat- och soffgrupp om så önskas. Vitlaserad parkett på golvet och vitmålade väggar. Härifrån når du även den trevliga inglasade balkongen som eventuellt skall byggas ut. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

SOVRUM
Här finns bra utrymme för en större säng samt skrivbord om så önskas. Räcker inte klädkammaren, som nås via hallen, till förvaring av kläder kan fler garderober installeras. Vitlaserad parkett på golvet och vitmålade väggar.

BADRUM
Stilrent och helkaklat badrum (2014) med ljus klinker på golvet och vit kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Utrustning: wc, kommod, spegel, badkar samt tvättmaskin!

Välkommen hem!

Renoverad tvåa med balkong!

Nu kan vi stolt presentera denna renoverade tvåa i omtyckta HSB brf Östergård. Här njuter du av ett nyrenoverat Epoq-kök med kapitalvaror från Siemens i rostfritt utförande samt helkaklat badrum med golvvärme. Dessutom har bostaden gett helt nya vitlaserade parkettgolv samt nymålade väggar. Mysig inglasad balkong med sol under dagen. I den låga avgiften på 3290kr/mån ingår både värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. På Österängsgatan bor du med närhet till både Högskolan i Halmstad, city för puls, Halmstad Arena samt flera matbutiker och service. Du når det till fots, kortare cykeltur eller med buss. Välkommen på visning!

Förening

Österängsgatan 42

Förening

HSB Brf Östergård i Halmstad

Allmänt om föreningen

På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR
Pågår: Byte av portdörrar (start 2021) Rörinfogning (relining) samtliga bostäder (sista huskroppen kvar under våren 2021). Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har ansökt om bygglov för att förlänga och glasa in balkongerna. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

Utförda:
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (45 kr).
Parkeringsplats carport (80 kr).
Parkeringsplats i garage (175 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2021-01-12: I dagsläget finns det inga planer på att förändra avgifterna.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-01-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter