Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kornhillsvägen 17D

Vallås Halmstad

1 375 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Lördag 26/10 13.00-14.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kornhillsvägen 17D

Antal rum 3 rum
Boarea 75,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 83
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Kommentar En trappa upp!
Ekonomi Pris: 1 375 000 kr utgångspris
Avgift: 4 540 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (Telia "Paket-Stor"), Internet (fiber 100/100) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,6096%
Andel av årsavgift: 0,61244%
Driftskostnad 6 840 kr/år
varav
El: 3 600 kr (3000 kWh)
VA: 1 890 kr
Försäkring: 1 350 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftskostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Elkostnaden och uppvärmning av varmvatten bekostas av den enskilda medlemmen. Elen köps via förningen för ca 1,20kr/kwh. Detta innebär du slipper nätavgiften - en besparing på någon tusenlapp per år. Föreningen tar ut 45kr /m3 för varmvatten.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 23 mars 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
Övriga byggnader Till lägenheten följer ett större förråd i trappuppgång 15D. Bra utrymme i trapphus för förvaring av barnvagnar, cyklar etc. .
HALL
Hela bostaden genomgick en stor renovering under senare delen av 2018 med nya ytskikt samt kök och badrum. Hallen är välkomnande och på golvet ligger en vackert marmor golv som följer med in till köket. Hallens väggar och tak är vitmålade och det finns en liten garderob till förvaring utav ytterkläder. I taket sitter infällda spotlights. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Det smakfulla badrummet är helkaklat och erbjuder tvättmöjligheter! Kaklet är vitt och klinkern är grå. I taket sitter infällda spotlights. Badrummet är utrustat med wc, kommod, badkar samt tvättmaskin och torktumlare.

KÖK
Köket har fönsterparti ut mot grönområde. Det är framför fönsterpartiet som den naturliga matplatsen finns. Köket (IKEA) renoverades 2018 och har högblanka luckor och en bänkskiva av laminat. Köket erbjuder rejält med förvaring i både över- och underskåp samt skafferi. Mellan överskåp och bänkskiva sitter ett snyggt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med: spishäll, spisfläkt, ugn, kyl, frys, integrerad diskmaskin.

VARDAGSRUM
Det trevliga och luftiga vardagsrummet har ett snyggt parkettgolv och vitmålade väggar. I taket sitter infällda spottar. Rummet är stort nog för att rymma både en soffgrupp och matgrupp. Härifrån når du även den mysiga inglasade balkongen.

SOVRUM
Det första av två sovrum är placerat direkt till vänster om hallen. Ett fönster sprider ljus. På golvet ligger ett snyggt laminatgolv och väggar samt tak är vitmålat (garderoberna tas med av nuvarande ägaren).

SOVRUM
Det andra sovrummet ligger parallellt med det första sovrummet. Laminat på golvet och vitmålade väggar samt tak. Det finns en stor garderob med skjutdörrar som erbjuder bra förvaring.

Renoverad trea med balkong!

Smakfullt renoverad trea med balkong mot grönområde. Här erbjuds två bra sovrum, stilrent kök och badrum med tvättmöjligheter! Här bor du tryggt i en stabil och aktiv förening. Välkommen på visning.

Förening

Kornhillsvägen 17D

Förening

Riksbyggens Brf Halmstadshus nr 6

Allmänt om föreningen

Välskötta Riksbyggen Halmstadhus nr 6 har naturen som närmsta granne. Här finns gott om motionsslingor, promenadstråk och grönytor för lek och kreation. Föreningen passar människor i alla livskeden. Det finns större lägenheter för barnfamiljen och mindre för den ensamstående. Vallås centrum erbjuder bra service i form av välsorterad ICA-butik, apotek, bibliotek, närlivs, kemtvätt, körskola, frisör, pizzeria samt gatukök. Det finns flertalet förskolor i området samt grundskola upp till årskurs 9. Föreningen anordnar sommarfest samt andra trevliga aktiviteter som är mycket uppskattat av föreningens medlemmar.

Föreningen äger fastigheten Valrossen 1-3. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen förfogar över en tvättstuga, samlingslokal för 80 personer, motionslokal samt bastu (denna byggnad skall stå färdig i Maj 2019). Det finns en "Gör det själv hall", biltvätt samt cykelrum.
På Bergängsvägen finns en liten enrumslägenheter med kök, fyra bäddar och barnsäng. Det finns även ett rum att hyra med ett litet pentry på Kornhillsvägen.

Gemensam tvättstuga finns att tillgå i källaren på Bergängsvägen 1 samt Kornhillsvägen 23. Bastu finns för medlemmar vid tvättstugan på Kornhillsvägen 23. (Dessa kommer att användas fram tills den nya anläggningen är i bruk)

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.halmstadshus6.se

RENOVERINGAR
Kommande:
Bygga om gamla tvättstugor och andra utrymmen till lägenheter.

Utförda:
2019 - Installerat nya portsystem.
2018 - Byte av takbeläggning på Bergängsvägen 3 och 5
2017 - Byte av balkonginglasning till viksystem.
2017 - Försett entréerna med ramper för att öka tillgängligheten. Vattenreningsutrustning installerades för rengöra ledningssystem.
2016 - Säkerhetsdörrar.

PARKERING
I området finns flertalet fria parkeringsplatser. På vissa platser behövs ett parkeringskort. Garage finns att hyra för 250 kr/mån (separat kö). Totalt finns 63 garage.

TV & INTERNET
Kabel-tv via Telia (paket "stor" ca 30 kanaler) ingår i månadsavgiften. Fiber via Telia finns indraget i lägenheterna och ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens vice ordförande 2019-10-18: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Senast föreningen höjde avgiften var 2015 med 2%.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Cirka 3 kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det trevliga bostadsområdet Vallås. Vallås har en bred och varierande bebyggelse med allt från lägenheter till friliggande villor för alla behov. Här bor idag ca 6 000 personer. Runt och omkring Vallås finns flertalet rekreationsområden samt flertalet natursköna promenadstråk och motionsslingor. För de små finns större lekplatser, fotbollsplaner och tennisbanor. Närhet till fritidsaktiviteter finns vid Sannarp och Halmstad Arena. Närheten till city är förträfflig med flertalet busshållplatser och generösa avgångstider, även till expanderande köpcentrumet Eurostop! Det finns även bra cykelvägar i området för transport inom och till/från Vallås. Vallås Centrum expanderar just nu med nybyggnation av hyresrätter. Vallås Centrum erbjuder mängder med tjänster samt bra service i from av ICA Supermarket, vårdcentral, folktandvård, apotek, körskola, närlivs, kemtvätt och restauranger.

Övrigt

Förskolor: Rännebackens förskola, Förskola Vallgården, Strandvallens förskola, Ängsgårds förskola, Nordala förskola. Skola: Vallåsskolan F-9.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering