Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hammars Gata 10A

Centrum Halmstad

2 295 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Fredag 5/3 15.00-19.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hammars Gata 10A

Antal rum 4 rum
Boarea 87,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 13
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Kommentar En trappa upp.
Ekonomi Pris: 2 295 000 kr utgångspris
Avgift: 4 485 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) & bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 2,42773%
Andel av årsavgift: 2,47876%
Driftskostnad 5 204 kr/år
varav
El: 4 004 kr (2080 kWh)
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 19 november 2020
Energiklass: C
Energiprestanda: 92 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 71 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
Välkommen in till en bostad utöver det vanliga. Här är varje detalj noga utvald för att verka i en härlig symbios med varandra. Bostaden är belägen en halv trappa upp vilket ger ett gott ljusinsläpp med minimal insyn. Då planlösningen gjorts om till mer modern och öppen planlösning skapas en hög funktionalitet med flera spännande möbleringsalternativ.

HALL
Direkt innanför dörren möts du av det vackra vitoljade furugolvet som samspelar med de ljusgrå kalkfärgade väggarna. På vänster sida erbjuds rikligt med ljusinsläpp från fönsterpartier som färdas genom en uppbyggd industrivägg vilket skapar en enastående konstellation och modernitet. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Då lägenheten har två ingångar finns det möjlighet till det perfekta tonårsrummet, eller varför inte hyra ut en del och därmed minska din månadskostnad?! I den inre delen av hallen finns en stor garderob till för förvaring samt tvättmöjligheter. Garderoben har försetts med klinker på golvet, delvis kaklade väggar, samt försetts med vattenfelsbrytare för att kunna användas som en tvätt-garderob. Utrymmet döljs med skjutbara dörrar. På höger sida om entrén finns möjlighet till att hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Välkommen in!

KÖK
Det underbara köket har inspirerats av det franska bistro-köket med sitt vita kakel som kaklats hela vägen upp till taket, sina generösa arbetsytor, smarta förvaringslösningar och genomtänkta belysning. Köket har grågröna luckor som försetts med kromade skålhandtag. Arbetsbänken är av vitoljad furu samt diskho av rostfritt stål. Gott om förvaring erbjuds i underskåp samt ett specialbeställt vitrinskåp som går hela vägen upp till taket. Vid fönstret finns möjlighet att inta frukosten eller lättare måltid i farten. Köket har utrustats med: induktionshäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kombinerad kyl/frys samt extra lyx i form av en vinkyl.

Idag nyttjas utrymmet mellan kök och vardagsrum som matplats. Önskas kan istället bordet placeras på höger sida i vardagsrummet.

BADRUM
Läckert badrum med mönstrat klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Utrustning: wc, kommod, spegel samt vikbara dörrar av glas. I direkt anslutning till badrummet erbjuds det tvättmöjligheter i form av kombinerad tvätt/torkmaskin.

SOVRUM
Det första av tre sovrum ligger i anslutning till badrummet. Ett harmoniskt sovrum som erbjuder plats för en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas. Två garderober erbjuder förvaring. På golvet ligger vitoljad furu, väggarna är tapetserade i djupblå nyans.

VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet erbjuder möblering efter behov. Du får plats med både en större mat-, soffgrupp samt läshörna om så önskas. Enbart din fantasi sätter gränserna. Härifrån når du även den underbara balkongen i söderläge som har försetts med trall. Golvet i rummet är av vitoljad furu. Väggarna bär kalkfärg i grå nyans samt fondvägg av vitoljad furu.

SOVRUM/KONTOR
Det andra sovrummet ligger till vänster om entrén. Rummets utformning tillsammans med industriväggen gör att rummet nyttjas efter tycke och smak. Rummet passar utmärkt till sovrum eller kontor. Vitoljad furu på golvet, tapetserade väggar i grått utförande samt fondvägg av klinker.

SOVRUM/GÄSTTOALETT (MÖJLIG UTHYRNINGSDEL)
Via en egen igång finns det ultimata tonårsrummet (eller möjlig uthyrningsdel). Även detta rum har furugolv, tapetserade väggar och en garderob finns till förvaring av kläder. Gästtoaletten har klinker på golvet och vitt kakel från golv till tak. Utrustning: wc, handfat samt badrumsspegel. Uthyrning skall först godkännas av föreningen.

Välkommen att flytta rakt in till ett bekymmersfritt boende.

Ögongodis!

Nu presenteras denna enastående fyra i välskötta HSB brf Kapsågen. Här har inget lämnats åt slumpen och samtliga materialval är gjorda med varsam hand. Hela bostaden har renoverats under 2020 med b.la. nytt kök, helkaklat badrum, gästtoalett, tvättgarderob samt en ny modern och mer öppen planlösning. Här säger en bild mer än tusen ord och upplevs bäst på plats. Varmt välkommen på din personliga visningstid.


Förening

Hammars Gata 10A

Förening

HSB:s Brf Kapsågen

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Kapsågen ligger på ett utmärkt läge, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Ett stenkast ifrån byggs just nu Halmstads nya resecentrum. Resecentrumet kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och är därmed perfekt för dig som pendlar! Förutom sitt utmärkta läge finns i närområdet flertalet träningsanläggningar, matbutiker, restauranger och frisörsalonger.

Föreningen äger fastigheten Kapsågen 2 och bebyggdes med föreningens hus 1948. Fastigheten har adresserna Hammars gata 10, 10A-C, 12, 14, Enslövsvägen 5-7 samt Repslagaregatan 1. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har två lokaler uthyrda till två olika verksamheter vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Hammars Gata 10A.

RENOVERINGAR
Kommande:
Kontrollera fasaden
Utförda:
Källarfönster utbytta 2019
OVK 2019
Miljöhus (2018)
Målning av trapphus och nya säkerhetsdörrar.
Föreningen har sedan tidigare renoverat stammar (slutet av 90-talet), bytt fönster samt renoverat tvättstugan.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud) genom Telenor ingår i månadsavgiften.
Abonnemang för bredband (fiber) via Telenor tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/mån (Till dessa är det separat kö). Det finns även flertalet parkeringar utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se. (2021-01-27: 1 st i kö)

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2021-01-27 efter samtal med representant för styrelsen: I dagsläget förs inga diskussioner om att höja avgiften. Senaste föreningen höjde avgiften var 2015-01-01.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter