Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Harald Hjärnesgatan 13D

Kvillebäcken Göteborg

1 990 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning. Ring/maila eller smsa mäklaren för inbokning.

Söndag 20/10 12.00-12.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Harald Hjärnesgatan 13D

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 51,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 61
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 990 000 kr utgångspris
Avgift: 3 816 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, Internet (100/10) och IP-telefoni (ej samtalskostnad).
Andel i föreningen: 0,75842%
Andel av årsavgift: 0,75842%
Reparationsfond: 4 762 kr
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1951
Energideklaration
Utfärdad den 19 november 2010
Energiklass: -
Primärenergital: 145 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kvillebäcken 32:2
Redan innanför tröskeln slås du av det trivsamma känslan i bostaden. Hallen är väl tilltagen både för förvaring och ytterkläder. På golvet finns original ekparkett som även sträcker sig in i vardagsrummet. Hallen är navet i bostaden där du når alla rum.

Till höger har du köket. Vita luckor harmoniserar mosaiken som kläder väggen. Arbetsbänk i gediget trä har en praktisk diskbänk integrerad. Gott om plats för förvaring och arbetsytor. Det finns ugn med spis, fläkt, kyl och frys. Mindre diskmaskin i skåp. Micro i skåp ovan kyl och frys. Plats för ett matbord för 4 personer. Fönster ger rummet dagsljus. Golvet kläds av en laminat med träkänsla.

Sovrummet ligger vägg i vägg. Plats finns för dubbelsäng. Förvaring genom skjutdörrsgarderob. Även här finns laminatgolv med träkänsla. Utgång till bostadens balkong i öster. Omgivningen är avskild från stadens brus genom gröna ytor och buskar.

Vardagsrummet är till ytan generös. Stort fönsterparti ger ljusinsläpp. Utsikten är mot föreningens gemensamma innergård. Här får du plats med soffgrupp med tillhörande tv-möbel.

Badrummet i ljusa blåa toner. Delvis uppgraderad gällande porslin, WC, handfat i kommod och dusch. Tvättmaskin av mindre modell för att optimera ytan.

Insynsskyddat från grannes blick och inramad av grönska

Ett boende i hjärtat av centrala Hisingen med allt du behöver på bekvämt avstånd. Insynsskyddat från grannes blick och inramad av grönska kan du inte annat än trivas. Stort ljusinsläpp i kombination med sobra färger ger ett harmoniskt hem. Generösa sällskapsytor vardagsrum inbjuder till fest. Mysig balkong där du kan njuta av solen på förmiddagen. Bostaden kan sammanfattas med två ord: trivsam och stadskänsla.

Bo i navet i den modernaste stadsdelen, Kvillebäcken med alla bekvämligheter runt hörnet. Centrala Göteborg ligger endast en kort spårvagnstur över Göta Älvbron. Området kring bostaden är expansivt och har på kort tid vunnit många hjärtan. Vågmästareplatsen har flera butiker och restauranger som förenklar vardagen. För den som vill ha grönska finns Hisingsparken och Flunsåsparken några minuters promenad bort.

Förening

Harald Hjärnesgatan 13D

Förening

BRF HSB Kvillebäcken

Allmänt om föreningen

HSB Kvillebäcken består av totalt 142 lägenheter fördelat på 44, 1-rok och 98, 2-rok samt 16 lokaler. Fastigheterna är byggda mellan 1947 och 1951.

Följande sju fastigheter ingår i föreningen: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4, Gullrisgatan 5, Harald Hjärnesgatan 13,
Harald Hjärnesgatan 14, Harald Hjärnesgatan 18, Rudenschöldsgatan 15.

Parkering

Det finns fyra olika sorters parkeringsplatser som föreningen kan erbjuda de boende:

Gästparkering vid Harald Hjärnesgatan (tillstånd behövs)
Betalplatser utomhus (200 kr/mån)
Garageplatser (500 kr/mån)
Mc-garage (120 kr/mån)

Gästparkeringen har en maxtid på 48h och ett parkeringstillstånd måste läggas synligt på bilens instrumentbräda för att undvika parkeringsböter. Parkeringstillstånd kan hämtas vid expeditionen. Betalplatserna har tre separata köer. De som är intresserade att ställa sig i kö bör vända sig till expeditionen onsdagar kl 18-19.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Från 1/1 2019 höjs månadsavgiften med 2.5%. Avgiften höjs på grund av ökade kostnader av tomträttsarrenden, vatten, värme, hushållsavfall samt kommande underhållsrenoveringar av våra fastigheter.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan. Planerade arbeten kommer innefatta bland annat takrenovering och fönsterrenovering.
1986-1987 utfördes stamrenovering av fastigheten.
2010 energideklaration upprättades huset.
2012-2013 renoverades trappuppgångar.
2014-2015 utfördes fuktmätning i föreningens samtliga badrum.
2015 tvättades fasaderna.
2016 sattes nya garageportar in och en fönsterbesiktning genomfördes. Även fläktbyte på tak gjordes och två torktumlare byttes ut.
2018 utfördes en OVK-besiktning och takrenovering.
2019 utfördes åtgärder efter fönsterbesiktningen som genomfördes 2016.

Föreningen kommer påbörja ett större projekt gällande dränering i de flesta av husen, och en förstudie kommer ske. I samband med detta kommer en källarrenovering, på grund av en fuktskada, i en av föreningens fastigheter att utföras. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Övrigt

Gästlägenhet
Du som medlem i HSB Kvillebäcken är välkommen att hyra gästlägenheten. Den är belägen på Harald Hjärnesgatan 13 E (källarplan) och har en dubbelsäng, en bäddsoffa för två och en enkelsäng. Fem personer alltså. Pentry, kylskåp, toalett men ingen dusch. 100 kr/natten oavsett hur många som använder den, hyran kommer på din hyresavi kvartalsvis.
Lokal att hyra

I norra gaveln på Godemansgatan 9 finns en gemensam lokal som dels används för föreningens årsmöten och styrelsen regelbundna sammankomster, men den kan även hyras för födelsedagar eller andra sammankomster.

Lokalen innehåller ett enkelt kök, toalett, bord och stolar och man får enkelt plats med fler än ett dussin besökare.
För att hyra lokalen kontakta expeditionen under ordinarie tider.

I källarplan finns det tvättstuga.

Mellan föreningens hus finns en gemensam grön innergård. Här kan du grilla på den gemensamma grillplatsen eller bara ha en mysig picknick på gräsmattan.

Förvärven skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ja

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Delvis

Området

Kvillebäcken ligger på centrala Hisingen väster om Backaplan. I området finns cirka 2000 bostäder och ett antal kontor, butiker, restauranger, förskolor och annan samhällsservice. När planen för området togs fram var ekologisk och social hållbarhet viktiga ledstjärnor. Kvillebäcken är en cykel- och gångvänlig stadsdel med cykelbanor, gångfartsgator, cykelpooler och det finns gott om cykelparkeringar. Det finns även tillgång till bilpool och lådcykelpool. Arkitekturen växlar i färg och stil och förstärker känslan av en varierad stadsdel. Målet har varit att skapa en trivsam och levande stadsdel redan från start och förebilden är den centrala kvartersstaden som du hittar i till exempel Köpenhamn och London. Nyckelorden när Kvillebäcken byggdes var att det skulle bli en grön, central och stadsmässig stadsdel. Området har flera gröna ytor med en växtlighet som skapar förutsättningar för biologisk mångfald och några av byggnaderna i Kvillebäcken har gröna tak. Målet har varit att skapa en trivsam och levande stadsdel redan från start och förebilden är den centrala kvartersstaden som du hittar i till exempel Köpenhamn och London. Runt själva bäcken som rinner genom området ligger Kvillebäcksparken. Parken har formen av ett långsträckt rum och innehåller både lekplats, grillplats, bänkbord och sittplatser. Intill Kvillebäcken ligger Backaplan med en av Göteborgs största köpcentrum. Här hittar du också Hjalmar Brantingsplatsen som är navet i kollektivtrafiken för den här delen av Hisingen.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering