VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vindeln/Hjuken, Vindeln

Hjuken 173

Här kommer den villa ni väntat på med ett unikt läge mot Vindelälven med tomt som sträcker sig ner mot Vindelälven. Huset är riktigt hemtrevligt och mysigt med en eldningsbar kamin på övre plan och en fullt fungerande vedkamin i köket med bakugn. Större altan i bästa söderläge med utgång från vardagsrummet och här finns ett trevligt lusthus/uterum, utekök och en vedeldad badtunna. Utsikten över Vindelälven kombinerat med den fina tomten gör detta hus optimalt. Trapp finns från tomten som leder ner till älvskanten.
Huset har ett större fullt utrustat kök med eldningsbar vedkamin, vardagsrum med utgång till altanen ,wc och badrum med tvättmöjligheter på bottenplan.
På övre plan möts vi av ett större allrum med kamin som är eldningsbar, två sovrum och badrum.
Källaren renoverades 1990 och finns delvis under huset (matkällare) och här finns varmvattenberedaren placerad och avfuktare. Markiser finns runt huset.
Stort garage med plats för en bil med platta på mark, golvvärme och med fjärrstyrd port. I den inre delen i garaget finns vedförråd, ackumulatortankar två st (varav en som används (500 l) och vedpanna. Här finns även utgång till husets framsida.
Trevlig badstrand finns i Hällnäs.

I Vindelns kommun finns det sex stycken förskolor. Två av förskolorna, med tre avdelningar vardera, finns i Vindelns tätort, övriga finns i Åmsele, Hällnäs, Tvärålund och Granö. I kommunen finns det även privata alternativ, både förskola och pedagogisk omsorg. Här finns även sex kommunala grundskolor. Närmast ligger förskolan och årskurs 1-6 skola i Hällnäs. I Hällnäs, ca 5 km från Hjuken finns järnvägsstation med på och avstigning. Det tar ca en timme med tåget till Umeå och lika länge till Lycksele.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 110 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 2-3 sovrum
Tomt 770 kvm
Byggnadsår 1929
Pris 1 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Villa med ett fantastiskt läge med tomt som sträcker sig ner mot Vindelälven.

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

bottenplan
bottenplan
övre plan
övre plan
källare
källare
Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hjuken 173

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum
Boarea 110 kvm. taxeringsinformation

Här kommer den villa ni väntat på med ett unikt läge mot Vindelälven och med tomt som sträcker sig ner mot älven. Huset är riktigt hemtrevligt och mysigt med en eldningsbar kamin på övre plan och en fullt fungerande vedkamin i köket med bakugn. Större altan i bästa söderläge med utgång från vardagsrummet och här finns ett trevligt lusthus/uterum, utekök och en vedeldad badtunna. Utsikten över Vindelälven kombinerat med den trevliga tomten gör detta hus optimalt. Trapp finns från tomten som leder ner till älvskanten.
Huset har ett större fullt utrustat kök med eldningsbar vedkamin, vardagsrum med utgång till altanen ,wc och badrum med tvättmöjligheter på bottenplan.
På övre plan möts vi av ett större allrum med kamin som är eldningsbar, två sovrum och badrum.
Källaren renoverades 1990 och finns delvis under huset (matkällare) och här finns varmvattenberedaren placerad och avfuktare. Markiser finns runt huset.
Stort garage med plats för en bil med platta på mark, golvvärme och med fjärrstyrd port. I den inre delen i garaget finns vedförråd, ackumulatortankar två st (varav en som används (500 l) och vedpanna. Här finns även utgång till husets framsida.
Trevlig badstrand finns i Hällnäs.

Här möts vi av en fin och praktiskt farstukvist. Sedan kliver vi in i hallen som har ett gråmelerat laminatgolv med vitlaserade träväggar som löper vidare till den inre hallen. Direkt till vänster finns trappen upp till övre plan.

INRE HALL
Den inre hallen har plats för avhängning av kläder och skor och fördelar husets övriga utrymmen. Boasering på väggarna i vitt och gråmelerat laminatgolv. Plats för avhängning i hatthylla.

KÖK
Köket är rymligt och har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns plats för ett större matbord och gott om arbetsytor och förvaring i lådor och skåp. Härliga ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Gråmelerat laminatgolv och vit boasering på väggarna med en vacker mönstrad tapet ovanför. Köksluckor i ek och vitt kakel ovan arbetsbänk i laminat som löper upp till taklist. Vackert vitmålat trätak med träbalk mot vardagsrum med infällda spottar. Fönster ovan arbetsbänk med utsikt över tomten. Vitvaror bestående av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd ugn i arbetshöjd, häll och diskmaskin. Här finns även den fullt fungerande vedkaminen med bakugn.

VARDAGSRUM
Här finns utrymme för den större soffan, matgrupp och övrig möblering. De stora fönsterpartierna ger en fantastisk utsikt över Vindelälven och tomtens baksida. Vackert trägolv till de ljusa väggarna som delvis ramas in av vitmålad träpanel och även till det vitmålade trätaket.

ALTAN
i direkt anslutning från vardagsrummet ligger den härliga altanen i söderläge med utsikt över Vindelälven. Här är det bara att sitta och njuta av utsikten och här finns plats för både matgrupp och loungemöbler. Uterum/lusthus perfekt placerad med en härlig utsikt över älven och här finns även en vedeldad badtunna.

BADRUM
Mönstrad matta i grått och ljusa väggar. Här finns dusch och tvättmaskin.

WC
Mönstrad matta på golv och ljusa väggar. Här finns wc, tvättställ med kommod och spegel. Väggskåp till förvaring och mindre fönster till både ljusinsläpp och vädring.

FÖRRÅD
Mindre förråd finns under trapp.


ÖVRE PLAN
Här finns det två sovrum, allrum och badrum. Från det större sovrummet och allrummet finns den härliga utsikten över Vindelälven.

ALLRUM
Här möts vi av ett lättmöblerat allrum/tv-rum med vackert trägolv och plats för större soffa och övrig möblering. De vackra snedtaken ger en mysig känsla. Här finns även en eldningsbar kamin att sitta och mysa vid kalla vinterkvällar. Om ytterligare sovrum/kontor skulle behövas går detta rum att dela av.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och övriga möbler. Även här ligger ett trägolv och väggarna är ljusa. Förvaring i inbyggd garderob.

SOVRUM 2
Även här finns plats för säng och övrig möblering. detta rum passar bra till ett barnrum eller kontor. Trägolv och ljusa väggar.

BADRUM
Praktisk matta i ljus ton på golv och mönstrad vägg. Tvättställ, spegelskåp och wc. Fönster ger ett bra ljusinsläpp.

UTERUM/LUSTHUS
Fantastiskt vackert lusthus vackert inredd med vitlaserade träväggar och gott om plats för trevliga middagar med vänner och bekanta. Fönsterpartierna släpper in ett härligt ljus och även här har vi den fantastiska utsikten över älven.


Från Vindelns kommun finns det möjlighet att åka med flera regionala busslinjer. Under skolåret finns bussförbindelser inom kommunen med många av kommunens byar. Under skolloven, och som komplement till den övrig inomkommunal busstrafik finns det möjlighet till beställningstrafik i form av ringbilar.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med matkällare
Fastighet Hjuken 3:33
Boarea 110 kvm
Byggnadsår 1929
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Plåt
Grundläggning Torpargrund med matkällare
Uppvärmning Vattenburen el med vedpanna med ackumulatortankar och elpatroner som komplement.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Källaren(matkällaren) renoverades 1990.
Övriga byggnader Större garage med golvvärme (platta), vedförråd innanför, panna för vedeldning och två st ackumulatortankar varav en som brukas.
Bredband Finns inkopplat i huset.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-05-31
Energikonsumtion 153 kWh/m2 år.
Primärenergital 161

Ekonomi

Pris 1 195 000 kr
Taxeringsvärde 492 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 208 000 kr
  • Småhusmark: 284 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 208 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 411 000 kr
Fastighetsskatt 3 690 kr
Driftkostnad 42 971 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 25 641 kr
  • Vatten/avlopp: 6 676 kr
  • Renhållning: 6 000 kr
  • Sotning: 1 654 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 000 kr

Nuvarande säljare har ej bott i huset permanent utan enbart sporadiskt. Säljaren har även eldat ved som ej är inlagt i driftskostnaden. Kostnaden för vatten/avlopp och renhållning är totalt 12676:- som är inlagt i driftskostnaden.

Tomt

Tomtarea 770 kvm
Uteplats Härlig altan i söderläge med utsikt över Vindelälven.
Parkering Större grusad infart till huset

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Vindeln Hjuken GA:7 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut Ledning, 24-IM1-72/3358.1

Dokument

Området

Vindeln och den medeltida byn Hjuken som ligger vackert belägen intill Vindelälven. Vindeln bjuder på allt från magnifik natur till ett rikt äventyrsutbud. Vandringsleder finns det gott om, både utefter älven & genom vackra naturreservat och fiskevattnen är fulla av nappande fiskar i både insjöar och i strömmande vatten. Vindelälven är en av Sveriges så kallade nationalälvar och är outbyggd vad gäller vattenkraft. Älven är länets största vildlaxälv och här kan man även fiska öring. Både sommar och vinter finns det härliga motionsspår i kommunen. Vintertid finns flertalet skidspår och skidanläggningen Buberget lockar många besökare. I Vindeln finns även äventyr såsom Forsränning, slående vyer bland trädtopparna i Granö, golfbana för den golfintresserade och simhall med ett brett utbud för både barn och vuxna. I centrala Vindeln finns gym, restauranger och pizzeria samt järnaffär, friluftsbutik och två matvarubutiker. Med andra ord allt du kan tänkas behöva. I Hällnäs, närmaste byn från Hjuken finns matbutik. Längs Hjuken går isälvsleden förbi som är en ca 60 km lång vandringsled mellan Vindeln och Åmsele med flera vindskydd och övernattningsstuga. Leden visar ett fantastiskt landskap som vittnar efter inlandsisens härjningar. Unika områden som vackra dynlandskap med mäktiga grusåsar, sagobetonad gammeltallskog och stränder som är delar av länets största sanddyner. I Vindelns kommun finns det sex stycken förskolor. Två av förskolorna, med tre avdelningar vardera, finns i Vindelns tätort, övriga finns i Åmsele, Hällnäs, Tvärålund och Granö. I kommunen finns det även privata alternativ, både förskola och pedagogisk omsorg. Här finns även sex kommunala grundskolor. Närmast ligger förskolan och årskurs 1-6 skola i Hällnäs. Från Vindelns kommun finns det möjlighet att åka med flera regionala busslinjer. Under skolåret finns bussförbindelser inom kommunen med många av kommunens byar. Under skolloven, och som komplement till den övrig inomkommunal busstrafik finns det möjlighet till beställningstrafik i form av ringbilar. I Hällnäs, 5 km från Hjuken finns järnvägsstation med på och avstigning. Det tar ca en timme med tåget till Umeå och lika länge till Lycksele.

Räkna på ditt nya boende