VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vendelsö, Vendelsö

Söderbytorpsgatan 22

Välkommen till denna snygga boning i ett pittoreskt och idylliskt kvarter! Här erbjuds en ljus tvåa om 42 kvm med härlig utsikt över park och grönska. Den välplanerade lägenheten har kök och vardagsrum i öppenplanlösning med köksö som skapar en social stämning, här ifrån nås även den härliga balkongen med förmiddagssol. Sovrummet är generöst och gemytligt med plats för stor säng och förvaring. Toalett med dusch och tvättmaskin. Den bilfria gården bjuder in till lek och bus men även sociala tillställningar! Föreningen är stabil med god ekonomi och trevliga grannar!

Här bor du med 2 minuters gångavstånd till busshållsplats där bussar mot Gullmarsplan, Vattugatan (Stockholms C), Handen och Tyresö trafikerar. Ca tio min promenad till Ica maxi, apotek och systembolag mm. För den natur- och sportintresserade finns tyresta naturreservat och ett flertal parker i närheten!

Ring för visning!

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare: Linnea Westlander 0705- 55 49 51 eller linnea.westlander@movh.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3881 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1989
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Linnea Westlander
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Snygg och optimalt planerad 2:a!

Planritning

Linnea Westlander

Linnea Westlander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Söderbytorpsgatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 42.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En trappa upp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 42.5 kvm
Byggnadsår 1989
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, från- och tilluft.
Övrigt om byggnaden Det finns ett vindsförråd om cirka 4 kvm
Övriga byggnader I föreningen finns en kombinerad tvättstuga och föreningslokal i en separat byggnad mitt i området.

Rum

Hall

Välkomnande och rymlig hall med plats för avhägning och förvaring. Ljusa väggar och slittåligt klinker till golv innanför dörren som övergår till ekparkett.

Kök

Snyggt kök med mörka skåpluckor, ljust kakel och bänkskiva i stenimitation. En stor köksö bjuder in till trevligt umgänge och sociala stunder. Köket är utrustat med glas häll, fläkt, kombinerad kyl och frys, diskmaskin och inbyggd ugn och mikrovågsugn. Väggarna är vitmålade och golvet är ekparkett. Från köket når du även bostadens balkong med förmiddagssol.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum i öppenplanlösning mot kök. Här finns plats för soffa och annat möblemang. Väggar i vit nyans och golv i ekparkett.

Sovrum

Gemytligt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Väggarna går i beiget och golvet är av ekparkett

Badrum

Helkaklat och prydligt badrum i vitt och blått som är utrustat med dusch, kommod med väggskåp och spegel. WC samt tvättmaskin. Golvet är av klinker med golvvärme.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-09-13
Primärenergital 143

Ekonomi

Lägenhetsnummer 10594-64
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 3881 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. VA, värme, TV (basutbud) samt bredband
Elförbrukning 3 500 kWh/år
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftskostnaderna kan variera beroende på förbrukning, antal personer i hushållet samt tecknade avtal

Andel i förening 0,96019%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 338 181 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Fredriksberg
Organisationsform Bostadsforening
Organisationsnummer 716420-5077
Epostadress info@brf-fredriksberg.se
Hemsida httwww.brf-fredriksberg.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fredriksberg byggdes 1989-1992 som en kooperativ bostadsrättsförening men ombildades 1993 till en äkta bostadsrättsförening. BRF Fredriksberg består av 88 lägenheter som är fördelade på 11 fristående 2-planshus. Det finns också en kombinerad föreningslokal och tvättstuga mitt i området.

Varje hus består av 1 st 4-rumslägenhet i etage, 3 st 2 rumslägenheter, 1 st 1,5-rumslägenhet och 3 st 1-rumslägenheter. De fyra lägenheterna på bottenplanet har uteplatser medan de fyra lägenheterna på plan 1 har balkong. Varje lägenhetsinnehavare disponerar ett eget vindsförråd samt gemensam plats för cykel i förråd utanför respektive huskropp.

Brf Fredriksberg anlitar Riksbyggen till att sköta den ekonomiska och tekniska förvaltningen.
Antal lägenheter 88
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen har de senaste åren genomfört flera stora renoveringar, bl a en totalrenovering av den gemensamma tvättstugan (2015), utbyte av all allmän invändig och utvändig belysning till LED (2016), utbyte av värmeanläggning samt byte av termostater till radiatorerna i alla lägenheter (2016). OVK-besiktning utförd 2015-2017 och hela föreningen är godkänd.
Parkering Föreningen har ett stort antal parkeringsplatser och carports. Dessa har eluttag för motor- och kupévärmare. Kostnaden för parkeringsplatserna är 300 kr/månad. Riksbyggen administrerar parkeringsplatserna och även kön till carportplatserna. Kontakta Riksbyggens hyresadministation vid önskan att hyra en plats. Telefon: 021 - 40 85 00 eller Mail: hyra@riksbyggen.se. God chans att snabbt få en p-plats. Föreningen har ett antal parkeringsplatser som uteslutande är till för besökande. Gratis parkering i två timmar och därefter SMS-parkering med taxa 10 kr/h eller 40 kr/dygn.
Tv och bredband TV I avgiften ingår ett basutbud (19 kanaler samt 8 valfria kanaler) från Tele2. BREDBAND Föreningen har ett gemensamt avtal med Tele2 för internet som ingår i avgiften. Du tar själv kontakt med Tele2.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Tvättstuga, Föreningslokal
Övrigt Föreningen har en lokal som främst används vid styrelsemöten och årsstämmor. Det är även här föreningen anordnar sin årliga kräftskiva och pubkväll. Det går utmärkt att hyra lokalen till privata tillställningar som studentmottagningar, barnkalas eller middagar.

Besök gärna föreningens hemsida på www.brf-fredriksberg.se.

Övrigt

Parkering Här finns 125 st parkeringsplatser, både parkeringsrutor och carport.
Balkong Balkong med plats för sittgrupp och blomster

Dokument

Området

Området är med sin närhet till natur och kommunikationer ytterst populärt. På nära avstånd finns exempelvis det populära "krokodilbadet", gårdens bad och naturparken Tyresta med utmärkta promenad- och friluftsmöjligheter. Flertalet dagis och skolor finns i nära anknytning till bostaden och med ca 3 km till Haninge C nås ett brett utbud av butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag mm.

Kommunikation

I direkt anslutning till bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden!

Övrigt

Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Innovitaskolan Vendelsö ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.

Räkna på ditt nya boende