VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vendelsö, VENDELSÖ

Söderbytorpsgatan 2

Varmt välkommen till denna fantastiska tvåa om 42,5 kvm i populära och natursköna Vendelsö! Här bor du i en modern och ljus lägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, renoverat badrum (2020) i toppklass med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Praktisk klädkammare i anslutning till hallen samt balkong med plats för möblemang och blommor i soligt läge!

Här bor du i en stabil och populär förening med engagerade grannar och fina innergårdar. Bussar till Stockholm city, Gullmarsplan, Haninge Centrum mm. finns ett stenkast från porten.

Sammanfattningsvis ett fantastiskt boende för den kräsne - här är det bara att flytta in och njuta!

Varmt välkommen att höra av dig till ansvarig fastighetsmäklare Elin Hultman, 070-601 94 55 vid intresse!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3881 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1989
Pris

Ansvarig mäklare
Elin Hultman
Reg. Fastighetsmäklare
0706-01 94 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

modern tvåa i natursköna vendelsö

Ica Maxi - Handen Port 73 - Handen Haninge C - Handen

Ica Maxi - Handen
Ica Maxi - Handen
Port 73 - Handen
Port 73 - Handen
Haninge C - Handen
Haninge C - Handen

Planritning

Söderbytorpsg
Söderbytorpsg
Elin Hultman

Elin Hultman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Söderbytorpsgatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 42.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En trappa upp

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42.5 kvm
Byggnadsår 1989
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, från och tilluft.
Övriga byggnader Tillhörande förråd om cirka 7-8 kvm finns på vinden.
I föreningen finns en kombinerad tvättstuga och föreningslokal i en separat byggnad mitt i området.

Rum

HALL

Här välkomnas du in i en rymlig hall med avhängningsmöjligheter till vänster. Längre in i hallen finns platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger genomgående fint laminatgolv.

BADRUM

Renoverat (2020) badrum i toppklass. Badrummet är helkaklat i en modern beige nyans. Här finns dusch med glasvägg, WC, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, stor kommod, lyxig spegel med inbygd belysning och handdukstork.

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare med inredning.

KÖK

Kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Stora fönster i 2 väderstreck skapar ett genomgående fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för matbord och 4-6 sittplatser. Vita skåpsluckor, grå bänkskiva och vitt kakel ovan bänkskiva. Köket är utrustat med spis, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Samma fina genomgående laminatgolv som i övriga lägenheten och här är väggarna målade i vitt.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffa, tv-möbel mm. Samma genomgående laminatgolv och vitmålade väggar även här. Den öppna planlösningen mot köket skapar härliga sociala ytor att umgås på!

SOVRUM

Rymligt sovrum med stort fönster. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Samma laminat golv även här och även här är väggarna målade i vitt.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-09-13
Primärenergital 143

Ekonomi

Lägenhetsnummer 10594-88
Avgift 3881 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. VA, värme, TV (basutbud) samt bredband
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftskostnaderna kan variera beroende på förbrukning, antal personer i hushållet samt tecknade avtal

Andel i förening 0,96019%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 338 181 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Fredriksberg
Organisationsform Bostadsforening
Organisationsnummer 716420-5077
Epostadress info@brf-fredriksberg.se
Hemsida httwww.brf-fredriksberg.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fredriksberg byggdes 1989-1992 som en kooperativ bostadsrättsförening men ombildades 1993 till en äkta bostadsrättsförening. BRF Fredriksberg består av 88 lägenheter som är fördelade på 11 fristående 2-planshus. Det finns också en kombinerad föreningslokal och tvättstuga mitt i området.

Varje hus består av 1 st 4-rumslägenhet i etage, 3 st 2 rumslägenheter, 1 st 1,5-rumslägenhet och 3 st 1-rumslägenheter. De fyra lägenheterna på bottenplanet har uteplatser medan de fyra lägenheterna på plan 1 har balkong. Varje lägenhetsinnehavare disponerar ett eget vindsförråd samt gemensam plats för cykel i förråd utanför respektive huskropp.

Brf Fredriksberg anlitar Riksbyggen till att sköta den ekonomiska och tekniska förvaltningen.
Antal lägenheter 88
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen har de senaste åren genomfört flera stora renoveringar, bl a en totalrenovering av den gemensamma tvättstugan (2015), utbyte av all allmän invändig och utvändig belysning till LED (2016), utbyte av värmeanläggning samt byte av termostater till radiatorerna i alla lägenheter (2016). OVK-besiktning utförd 2015-2017 och hela föreningen är godkänd.
Parkering Föreningen har ett stort antal parkeringsplatser och carports. Dessa har eluttag för motor- och kupévärmare. Kostnaden för parkeringsplatserna är 300 kr/månad. Riksbyggen administrerar parkeringsplatserna och även kön till carportplatserna. Kontakta Riksbyggens hyresadministation vid önskan att hyra en plats. Telefon: 021 - 40 85 00 eller Mail: hyra@riksbyggen.se. God chans att snabbt få en p-plats. Föreningen har ett antal parkeringsplatser som uteslutande är till för besökande. Gratis parkering i två timmar och därefter SMS-parkering med taxa 10 kr/h eller 40 kr/dygn.
Tv och bredband TV I avgiften ingår ett basutbud (19 kanaler samt 8 valfria kanaler) från Tele2. BREDBAND Föreningen har ett gemensamt avtal med Tele2 för internet som ingår i avgiften. Du tar själv kontakt med Tele2.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Tvättstuga, Föreningslokal
Övrigt Föreningen har en lokal som främst används vid styrelsemöten och årsstämmor. Det är även här föreningen anordnar sin årliga kräftskiva och pubkväll. Det går utmärkt att hyra lokalen till privata tillställningar som studentmottagningar, barnkalas eller middagar.

Besök gärna föreningens hemsida på www.brf-fredriksberg.se.

Övrigt

Parkering Föreningen har 125 st parkeringsplatser, både parkeringsrutor och carport.

Dokument

Området

Området är med sin närhet till natur och kommunikationer ytterst populärt. På nära avstånd finns exempelvis det populära "krokodilbadet", gårdens bad och naturparken Tyresta med utmärkta promenad- och friluftsmöjligheter. Flertalet dagis och skolor finns i nära anknytning till bostaden och med ca 3 km till Haninge C nås ett brett utbud av butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag mm.

Kommunikation

I direkt anslutning till bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden!

Övrigt

Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Innovitaskolan Vendelsö ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.