VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vendelsö, Vendelsö

Lärarinnevägen 4

KOMMANDE FÖRSÄLJNING
Välkommen till denna välskötta villa på Lärarinnevägen 4.
Bostaden är attraktivt belägen med närhet till skola och grönområden.
Här erbjuds ett idylliskt boende med en totalyta om hela 291 kvm inkl vidbyggt garage med ingång ifrån huset samt utifrån. Denna del går bra att göra till uthyrningsdel om man önskar. Totalt 7 rum varav 4-5 sovrum fördelat på två plan. Stor terrass och uteplats med pool i ett insynsskyddat läge med naturen vid husknuten. Modernt kök, fem sovrum, lättmöblerat vardagsrum samt två badrum och två tvättstugor. Huset håller en hög standard och har under åren renoverats och moderniserats med bl a fint kök, renoverat badrum och nymålade ytskikt. Ett fräscht boende helt enkelt!

Himmelriket att bo på för alla! Lugna och bilfria vägar. Fågelkvitter och natur. Lekplatser med fotbollsmål och bandy/basketplan.

Populärt och barnvänligt område med rogivande natur inpå knuten och flera naturbad såsom "Raman", "Lyckan", "Krokodilbadet" och "Gårdens Bad" i närheten. Naturreservatet Tyresta med milsvida möjligheter till promenader i skog och mark finns också på bekvämt avstånd från bostaden. För den som pendlar eller önskar besöka Stockholm city går bussar direkt till Gullmarsplan från Vendelsö skolväg. I högtrafik avgår även bussar direkt till City. Flera förskolor/skolor finns i området.

Trädgården är lättskött med några små rabatter och utrymme att skapa trevliga uteplatser att spendera sommardagarna på. Varmt välkomna att boka eran visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 129 kvm + 162 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 831 kvm
Byggnadsår 1969
Pris 7 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jannica Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 02 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välskött familjevilla!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Nedre plan
Nedre plan
Jannica Johansson

Jannica Johansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lärarinnevägen 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 129 kvm. taxeringsinformation 131+131 enligt taxeringsinfo. Faktisk uppmätning 129 kvm +162 kvm

ENTRÉ/ HALL
Välkomnande och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Laminat på golv som sedan är genom gående för hela entréplanet samt väggar genom gående målade i ljusa och moderna kulörer.

KÖK
Välplanerat och renoverat (2020) kök i öppen planlösning. Modernt utförande med snickerier i grått och kakel i vitt. Bra arbetskök med bra bänkytor och mycket skåp för bra förvaring. Köket är utrustat med dubbla kombinerade kyl och frys i rostfritt, inbyggd mikro, varmluftsugn i rostfritt, induktionshäll, spisfläkt samt integrerad diskmaskin. Öppen planlösning mot matplats samt stora fönsterpartier med härligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM MED MATPLATS
Stort vardagsrum i vinkel med fantastiskt ljusinsläpp och härlig öppen spis centralt placerad i vardagsrummet. Genom generöst tilltagna fönsterpartier med fantastiskt ljusinsläpp mot bostadens härliga altan i soligt läge. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel samt matgrupp med plats för 5-6 personer.

BADRUM
På entréplan finns också ett stilrent helkaklat duschrum med wc, handfat med kommod, stort spegelskåp, handdukstork och dusch. Golvvärme.

WC
I anslutning till hallen finns en gäst wc.

SOVRUM 1-4
Samtliga fyra sovrum finns placerade på entréplanet och har ljust laminatgolv och ljust målade väggar. Det större sovrummet rymmer både dubbelsäng och möjlighet till flertalet garderober. Möjlighet till fler sovrum finns i källarplan.

KÄLLARPLAN
Källarplan med fantastiska möjligheter. Del av detta källarplan kan man göra till en uthyrningsdel om så önskas. Stora och rymliga ytor med genomgående ljusa ytskikt och parkettgolv. Det största rummet används som gillestuga/allrum. Här finns även en mysig och värmande öppen spis. I källarplanets hall finns ytterligare en wc samt den ”mindre tvättstugan” med tvättmaskin och torktumlare.
Längre in finns ett rymligt allrum/sovrum med ingång till det stora badrummet. Klinkergolv med golvvärme och delvis kaklade väggar. Det är utrustat med badkar, dusch, samt en rymlig bastu. Från allrummet når man den större tvättstugan (utan maskiner) dessa är flyttade till ”lilla tvättstugan” alla anslutningar finns kvar om man vill koppla på dom igen. Här finns också ett separat pannrum. Tvättstugan leder vidare in till garaget.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Fastighet Klena 2:201
Boarea 129 kvm
Biarea 162 kvm
Byggnadsår 1969
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Lättbetong
Fasad Kalksandsten och trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Betong
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Vattenburen värme från bergvärme, luft/luftvärmepump, braskamin
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Många renoveringar utfördes av tidigare ägare 2020
2022 - Sotning har utförts i april 2022
2022 - Markläggning runt hus, staket plantering av tuija.
2021 - Pool mått 3x6 meter. Djup ca 1,40 meter.
2021 - Ny altan ca 100 kvm
2020 - Nya tvättstugan byggdes under trappen
2020 - Installation av radonsug
2020 - Byggnation av altan
2020 - Elinstallationer har byggt om
2020 - Byta av vatten & avloppsstammar från hus till gatan
2020 - Dräneringgavelsidan och baksidan fram till garagge (pordrän metod)
2020 - Renovering av kök
2014 - Takomläggning

Radonsug finns installerat.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-01-15
Energikonsumtion 68 kWh/m2 år.
Primärenergital 109

Ekonomi

Pris 7 795 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 992 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 318 000 kr
  • Småhusmark: 1 674 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 318 000 kr
Värdeår 1969
Summa inteckningar 5 148 100 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 40 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6 000 kr
  • Renhållning: 2 600 kr
  • Hushållsström: 32 000 kr
  • Sotning: 200 kr

Driftkostnaderna varierar beroende på personer i hushållet, avtal och förbrukning.

Tomt

Tomtarea 831 kvm
Parkering Garage ca 31 kvm eller vid uppfart plats för ca tre bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

Området är med sin närhet till natur och kommunikationer ytterst populärt. På nära avstånd finns exempelvis det populära "krokodilbadet", gårdens bad och naturparken Tyresta med utmärkta promenad- och friluftsmöjligheter. Flertalet dagis och skolor finns i nära anknytning till bostaden och med ca 3 km till Haninge C nås ett brett utbud av butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag mm.

Kommunikation

I direkt anslutning till bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden!

Övrigt

Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Innovitaskolan Vendelsö ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.

Räkna på ditt nya boende