VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Veberöd, Veberöd

Remontgatan 9

Remontgatan 9, vilken idyll! Vi sticker ut hakan och påstår att detta är ett av Veberöds absolut mysigaste och mest barnvänliga kvarter. Vi är glada att få presentera ett riktigt ljust, tilltalande och välplanerat parhus om hela 174kvm med egen solcellsanläggning!

Huset är byggt i klassisk stil med vit putsat fasad och ljusgrå fönster. Läget på gatan är ett av de absolut bästa med stor hörntomt och omkringliggande gräsmatta och med tillhörande trädäck, platsbyggt utekök med infälld grill. Detta är den större och ovanliga varianten i föreningen och huset lämpar sig verkligen för den stora familjen. Med inte mindre än sex sovrum, stort kök och två rejäla badrum har ni gott om plats. På framsidan finns uppställningsplats för två bilar.

Området lät uppföras så sent som årsskiftet 2016/17 och därför känns materialvalen fortfarande högst aktuella och moderna. Här kan ni flytta rakt in och börja trivas från första dagen utan att fundera över renovering.

Planlösningen är optimal med öppen lösning mellan kök och vardagsrum. Detta tillsammans med det extra tilltagna takhöjden och de stora fönsterpartierna ger oss verkligen en riktigt härlig rymd. Huset är riktigt trivsamt och känns mycket luftigt, något som märks redan i entrén.

Föreningen är aktiv och ekonomin god med sund lånebild. Varje hus har sin egen solcellsanläggning och har möjlighet att sälja överskottet av elen. Solpanelerna tillsammans med stomme i sten ger er ett välisolerat och billigt hus att bo i. Detta tillsammans med bostadsrättsformen, där ni slipper oroa er för det yttre underhållet, gör huset till ett verkligt tryggt och bekymmersfritt boende.

I Veberöd är naturen alltid nära, på Remontgatan 9 är den ännu närmre! Här bor ni på ett av byns absolut mysigaste lägen med grönskan in på husknuten. Veberöd har kommit att bli en populär ort att slå sig till ro i, mycket tack vare den lugna miljön, den fina naturen och de rimliga pendlingsavstånden till såväl Lund som Malmö. Numera finns direktbuss till Malmö vilket gör det hela ännu smidigare. Läget på Remontgatan är sådär lagom centralt för att få den rätta "bya-känslan" men samtidigt tillräckligt avskilt med mycket grönska inpå och med Romeleklinten på gångavstånd. Veberöd är fullt av fina promenadstråk och här finns alltid skog och lek nära. Den omåttligt omtyckta Körsbärsdalen, som är lika vacker att vandra i varje årstid, blir kanske en ny favorit att styra utflykten mot? Vid Idalagård finns omtyckt 4H-gård som brukar vara perfekt för familjens minsta. Veberödsbadet finns inom gångavstånd där det också finns upplyst löpspår och mindre utegym. I byn finns både COOP & ICA, apotek, blomsterhandel, flera pizzerior, mindre caféer & restauranger och på Svaleboskolan går barnen från F-9 klass. Utöver Svalebo finns nybyggda Idalaskolan (F-3) med tillhörande idrottshall.

Välkomna att höra av er till ansvarig mäklare.

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 174 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6780 kr/mån
Rum 7
Hiss Nej
Byggnadsår 2016/17
Pris 3 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

- Solceller - Byggt 2017 - Hörntomt - 6 (!) sovrum - Låga driftkostnader -

Planritning

nedre plan
nedre plan
övre plan
övre plan
Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Remontgatan 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7
Boarea 174 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Parhus
Boarea 174 kvm
Byggnadsår 2016/17
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftsvärmepump NIBE. Golvvärme.
Ventilation FTX
Övrigt om byggnaden - Varje hus har egen solcellsanläggning och kan sälja överskottet av el
- Stomme: prefabricerade betongelement
- Fasad: puts
- Tak: betongpannor
- Frånluftvärmepump: NIBE F730
- Trädgårdsförråd på framsidan

Rum

HALL

Huset har riktigt bra planlösning med bra ljusflöde. I hallen innanför entrén finns bra avhängning åt vänster där det även finns dubbla garderober. Precis som man vill ha det ligger det klinker i hallen innan parketten tar vid något längre in. Golvvärme i hallen, vilket också är genomgående för hela huset. Ljusa målade väggar. Längre in i hallen finns inte mindre än två klädkammare.

BADRUM NEDRE PLAN

Det finns ett badrum på varje plan. På bottenplan är badrummet inrett med hörndusch med vikbara glasdörrar, tvättkommod med utdragbara lådor , spegelskåp samt WC. Här finns också tvättmaskin (Elektro Helios) & torktumlare (Elektro Helios) med ovanpåliggande bänkyta. Behöver ni mer förvaring kan ni sätta två x 60cm-väggskåp ovanför maskinerna. Mörk klinker och vita kaklade väggar.

SOVRUM 1

Stort sovrum på bottenplan. Gott om plats för dubbelsäng. Här finns tre garderober och även plats för byråer. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2

På nedre plan finns även ett mindre sovrum som ligger bredvid det större. Detta är inget litet rum utan mäter ca 11kvm. Två garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

KÖK/VARDAGSRUM

Husets verkliga hjärta är köket och tillhörande matplats som breder ut sig och utgör ett stort socialt rum. Den höga takhöjden, som är högre än standard, tillsammans med den öppna planlösningen ger oss en bra rymd i huset. Vitt kök från Marbodal med mörk bänkskiva. Ljus parkett och ljusa målade väggar.

Från köket finns två utgångar till altanen, dels med dubbeldörrar mot framsidan men även genom altandörr mot gaveln.

Vitvaror (2017): induktionshäll (Elektro Helios), varmluftsugn (Elektro Helios), kyl (Elektrolux), frys (Elektrolux) samt spisfläkt (Elektrolux).

ALLRUM ÖVRE PLAN

Allrummet på övre plan är perfekt som TV-rum eller som lekrum för barnen. Bra ytor och det märks att detta är den större hustypen i området.

SOVRUM 1 ÖVRE PLAN

På övre plan finns tre bra sovrum. Det ena är det största i huset och är hela 17kvm. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2 & 3 ÖVRE PLAN

De två övriga sovrummen på övre plan är även de i bra storlek. Målade väggar och parkettgolv.

BADRUM ÖVRE PLAN

Snyggt badrum i samma stil som det på nedra plan. Mörk klinker och vita kaklade väggar. Inrett med badkar, tvättkommod med utdragbara lådor, spegelskåp samt WC.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-10-04

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0001
Pris 3 895 000 kr utgångspris
Avgift 6780 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. vatten (drift tillkommer)
Driftkostnad 10 160 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 9 000 kr
  • Renhållning: 1 160 kr

I kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel. Driftkostnader är baserade på nuvarande ägares faktiska kostnader, dessa kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning. Nätavgift för el tillkommer.

Andel i förening 6,096%
Andel av årsavgift 6,096%

Förening

Föreningsnamn Brf Solgläntan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-3014
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Solgläntan består av 10st parhus uppförda 2016-2017. Husen finns i två storlekar fördelade över 4st 7rok och 16st 6rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning.

EKONOMI
Det finns inga beslutade avgiftshöjningar per 2023-04-27. Avgiften höjdes med 20% inför 2023 som följd av omläggning av lån. Föreningen anser att de är väl rustade inför framtiden och att några större ytterligare höjningar ej ska behövas. Höjningen var också en följd av finansieringen av installationen av solceller 2022.

VÄRMESYSTEM
Varje hushåll har sin egen solcellsanläggning och kan därmed sälja överskottet av elen. Husen har golvvärme och värms upp med luft/vatten värmepump. Kostnad för uppvärmning tillkommer avgiften. Underhåll av värmepump och värmesystem ansvarar föreningen för. Föreningen svarar för underhållet av solcellsanläggningarna.

UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan. Då husen fortfarande är så pass nya finns inget direkt underhåll planerat. Under 2022 byttes skärmtaken ovanför entrédörrarna.

BREDBAND & TV
Fiberbredband och TV via Telia. Varje hushåll tecknar & bekostar sitt eget abonnemang.

Uppgifterna ovan är inhämtade 2023-04-27 av föreningens ordförande.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 20

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende