VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Västerhaninge

Ringvägen 142

Drömmer du om ett hem där lugnet råder och ljuset flödar in? Då är detta boendet för dig. Med två bra sovrum, ett mysigt och ljust vardagsrum samt ett helkaklat och stambytt duschrum med tvättmaskin, erbjuder denna lägenhet en perfekt plats att kalla hemma. Dessutom har du en härlig balkong där du kan njuta av.

* 500m till Pendelstationen och Västerhaninge
* Kötiden för en första p-plats är för närvarande endast ca 0-1 månad
* Mycket stabil förening och bland de största i Haninge Kommun
* Ny ytterdörr år 2024

Det trevligt renoverade köket är en plats där kulinariska drömmar blir verklighet. Med gott om plats för matplats för ca 6-8 personer blir det lätt att samla vänner och familj för middagar och sociala tillställningar. Dessutom erbjuder lägenheten generös förvaringsmöjligheter med både klädkammare och plats för flera garderober, vilket gör det lätt att hålla ordning och reda.

Västerhaninge är en levande och växande ort med flertalet bostadsområden som sträcker sig från 40-talet till idag. Med allt från bostadsrätter och hyresrätter till villor och grupphus finns det något för alla här.

Västerhaninge Centrum är knutpunkten där du hittar allt du behöver. Med närhet till matbutiker, banker, apotek, bibliotek och systembolag finns bekvämligheten alltid nära till hands. Dessutom finns det gott om möjligheter för hälsa och motion med vårdcentral, gym och folktandvård i närheten.

För familjer med barn finns det flera skolor och förskolor att välja mellan, vilket gör det till en perfekt plats att bo på alla stadier i livet. Dessutom finns det sjukhem för långvård och bra kommunikationer med pendeltågsstationen nära centrum. Med ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn tar det endast ca 30 minuter att resa till city.

Välkommen till ditt nya hem i Västerhaninge – där lugnet möter bekvämligheten och där livet blir precis som du drömt om! Kontakta ansvarig mäklare Solomon Tumizghi på MOHV för mer information.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 75 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4547 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 675 000 kr

Ansvarig mäklare
Solomon Tumizghi
Reg. Fastighetsmäklare
0736-66 49 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Solomon Tumizghi

Solomon Tumizghi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ringvägen 142

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 75 kvm. säljarens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Ekonomi

Pris 1 675 000 kr
Avgift 4547 kr/mån
Kommentar till avgiften Teve-utbud från Tele2 ingår i månadsavgiften genom gemensamt avtal. Elavtalet är också gemensamt. Elen mäts individuellt och debiteras i efterskott på månadsavgiftsavin. För bredband har föreningen gruppavtal med Bahnhof. Boende betalar 85 kr per månad som kommer läggas till på månadsavgiften. Hastigheten är 1000/1000 Mbit/s.
Driftkostnad 4 704 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 704 kr

Andel i förening 0,42054%
Andel av årsavgift 0,42054%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning .

Förening

Föreningsnamn Brf Ringen i Västerhaninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-6418
Gatuadress Ringvägen 136
Postnummer 13731
Ort Västerhaninge
Hemsida www.brfringen.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fastigheten består av 313 lägenheter och är fördelade på:

37 st 1 rum kök, badrum/dusch
12 st 1 rum kokvrå, bad/dusch
140 st 2 rum kök, badrum/dusch
98 st 3 rum kök, badrum/dusch
14 st 4 rum kök, badrum/dusch
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är god och ger utrymme för större kommande underhåll. 1/1-2024 gjordes en höjning av avgiften om 2 %.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 313
Antal hyresrätter 40
Renoveringar Husen renoverades 2004 med bl.a. byte av avloppsstammar och el, renovering av fasader, yttertak samt balkonger, och balkongerna fick även en översyn för några år sedan. Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003-2004.

Under 2019 fick samtliga portar nya, enhetliga entrédörrar. Även dörrarna i källargångarna byttes ut samma år till inbrotts- och brandsäkra dörrar.

Förra året inleddes ett större arbete med föreningens ventilation, som innebär att nya köksfläktar har satts in. Arbetet avslutas under 2022. Även värmedistributionen har setts över och alla element har försetts med nya ventiler.

En ommålning av alla trapphus gjordes våren 2022. Föreningen har även rustat upp en av gårdarna på prov under året, på Ringvägen 72-82.

I dagsläget finns inga formella beslut om kommande underhåll eller större projekt. Föreningen planerar dock att vid tillfälle gå vidare med de beslut som fattades vid årsstämman 2023 om laddstationer, solenergi och skyltning av föreningens hus och infarter. Förberedelser inför detta pågår.
Parkering Föreningen har 199 parkeringsplatser för uthyrning varav 84 är varmgarage. Kötiden för en första p-plats är för närvarande cirka 0-6 månader, beroende på utflyttningstakten i resp. område. Vi har också ett mindre antal förråd för uthyrning. Under hösten 2022 görs de före detta sopnedkasthusen om till cykel- och barnvagnsförråd att hyra.
Tv och bredband Föreningen har gruppavtal med Tele2 för tv, som ingår i avgiften. Även elen är centralt upphandlad och betalas i samband med månadsavgiften. Vi har också gruppavtal för bredband med Bahnhof som debiteras i samband med månadsavgiften. Kostnaden är 85 kr per månad, och hastigheten är 1000/1000 Mbit/s. Som nyinflyttad ska man inte teckna egna avtal för tv, el eller bredband, men man får själv skaffa ev. trådlös router, digitalbox osv om man vill ha det.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 788 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Inom föreningen finns det sex tvättstugor fördelade på fyra platser på området (finns i port 94, 104, 116 och 140). Tre grovtvättmaskiner finns också i anslutning till tvättstugorna. Föreningens medlemmar kan även boka tvättider via hemsida eller en app i mobilen.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende