VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Västerhaninge - Åby, VÄSTERHANINGE

Ringvägen 126

ACCEPTERAT PRIS!

Välkommen till denna mycket fina 3:a i lugnt läge högst upp i huset! Här finns 2 sovrum samt mysigt och ljust vardagsrum, helkaklat stambytt duschrum med tvättmaskin och härlig balkong med eftermiddags-/kvällssol. Trevligt kök med matplats för ca 6-8 pers samt även gott om förvaring i både klädkammare och garderober.

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter.

Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker.

I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också.
Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida.I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.

Ring eller maila gärna för privat visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 75 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4547 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1962
Pris 1 650 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sofia Branting
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0705-55 38 69
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Samuel Söderling
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 24
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Sofia Branting

Sofia Branting

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ringvägen 126

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 75 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

GENOMGÅENDE MYCKET FIN

2 SOVRUM OCH LJUST KÖK

HELKAKLAT DUSCHRUM

HALL
Rymlig entréhall med laminatgolv ljusa målade väggar. Goda avhängningsmöjligheter direkt till vänster samt även en rymlig KLÄDKAMMARE vidare in i lägenheten.

KÖK
Charmigt kök med grå skåpsinredning, gott om arbetsyta samt svart snyggt kakel. Grå målade väggar, laminatgolv och matplats för ca 4-6 personer vid fönster mot gården. Kyl/frys, spis med häll, diskmaskin och spisfläkt.

SOVRUM 1
Invid matplatsen når du sovrum 1 med laminatgolv och målade väggar i grön behaglig färg.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med laminatgolv och målade väggar i beige.

SOVRUM 2
Sovrum 2 med utgång till mysig BALKONG i soligt lägel!

BADRUM
Helkaklat fräscht badrum med duschhörna, vägghängd wc, tvättställskommod, badrumsskåp och handdukstork.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 75 kvm
Byggnadsår 1962
Fönster 2-glas
Uppvärmning Centralvärme
Ventilation Mekanisk

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-05-20
Energikonsumtion 112 kWh/m2 år.
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 512641
Pris 1 650 000 kr utgångspris
Avgift 4547 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, VA
Driftkostnad 3 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 500 kr

1

Andel i förening 0,42504%
Andel av årsavgift 0,42504%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 479 000 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Ringen i Västerhaninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-6418
Gatuadress Ringvägen 136
Postnummer 13731
Ort Västerhaninge
Hemsida www.brfringen.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fastigheten består av 313 lägenheter och är fördelade på:

37 st 1 rum kök, badrum/dusch
12 st 1 rum kokvrå, bad/dusch
140 st 2 rum kök, badrum/dusch
98 st 3 rum kök, badrum/dusch
14 st 4 rum kök, badrum/dusch
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är god och ger utrymme för större kommande underhåll. 1/1-2024 gjordes en höjning av avgiften om 2 %. I dagsläget finns inga beslut om nya höjningar 2025. (2024-04-22)
Antal lägenheter 313
Antal hyresrätter 34
Renoveringar Husen renoverades 2004 med bl.a. byte av avloppsstammar och el, renovering av fasader, yttertak samt balkonger, och balkongerna fick även en översyn för några år sedan. Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003-2004.

Under 2019 fick samtliga portar nya, enhetliga entrédörrar. Även dörrarna i källargångarna byttes ut samma år till inbrotts- och brandsäkra dörrar.

Förra året inleddes ett större arbete med föreningens ventilation, som innebär att nya köksfläktar har satts in. Arbetet avslutas under 2022. Även värmedistributionen har setts över och alla element har försetts med nya ventiler.

En ommålning av alla trapphus gjordes våren 2022. Föreningen har även rustat upp en av gårdarna på prov under året, på Ringvägen 72-82.

I dagsläget finns inga formella beslut om kommande underhåll eller större projekt. Föreningen planerar dock att vid tillfälle gå vidare med de beslut som fattades vid årsstämman 2023 om laddstationer, solenergi och skyltning av föreningens hus och infarter. Förberedelser inför detta pågår.
Parkering Föreningen har 195 parkeringsplatser för uthyrning varav 84 är varmgarage. Kötiden för en första p-plats är för närvarande cirka 0-1 månader, beroende på utflyttningstakten i resp. område. För en extra plats eller byte till garage är väntetiden ca 10-12 månader. Vi har också ett mindre antal förråd för uthyrning. Under hösten 2022 görs de före detta sopnedkasthusen om till cykel- och barnvagnsförråd att hyra.
Tv och bredband Föreningen har gruppavtal med Tele2 för tv, som ingår i avgiften. Även elen är centralt upphandlad och betalas i samband med månadsavgiften. Vi har också gruppavtal för bredband med Bahnhof som debiteras i samband med månadsavgiften. Kostnaden är 85 kr per månad, och hastigheten är 1000/1000 Mbit/s. Som nyinflyttad ska man inte teckna egna avtal för tv, el eller bredband, men man får själv skaffa ev. trådlös router, digitalbox osv om man vill ha det.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 860 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Inom föreningen finns det sex tvättstugor fördelade på fyra platser på området (finns i port 94, 104, 116 och 140). Tre grovtvättmaskiner finns också i anslutning till tvättstugorna. Föreningens medlemmar kan även boka tvättider via hemsida eller en app i mobilen.

Övrigt

Allmänt om bostaden Mysig balkong mot med eftermiddags-/kvällssol.

OM VÄSTERHANINGE:

I Västerhaninge finns flerttalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter.

Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker.

I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också.

Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida.

I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende