Visningar

Söndag 8 Oktober KL: 13:30 - 14:00 Öppen visning. Välkommen! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Västerhaninge-Ribby, VÄSTERHANINGE

Gränsvägen 19

** ACCEPTERAT PRIS **Välkommen till en snygg 1:a med låg avgift! Lägenheten präglas av välplanerade ytor som bidrar till en härlig atmosfär i rummen. Stambytt badrum samt gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober. Här bor ni endast ett stenkast från butiker, natur och kommunikationer. Ca. 30 min till Stockholm City och 10 min till havet.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 43 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3743 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1962
Pris 1 295 000 kr ACCEPTERAT PRIS

Ansvarig mäklare
Jannica Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 02 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Snygg 1:a på 41 kvm med låg avgift!

Planritning

planritning
planritning
Jannica Johansson

Jannica Johansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gränsvägen 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 43 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

VÄLPLANERAD

INSYNSSKYDDAT LÄGE

POPULÄR OCH STABIL FÖRENING

NÄRHET TILL BÅDE NATUR OCH CENTRUM

Välkommen till en trevlig 1:a om 43 kvm på Gränsvägen 19. Här erbjuds en välplanerad bostad med ett stort och rymligt vardagsrum som går att dela av till sovrum, en stor och välkomnande hall med flera garderober, stambytt och helkaklat badrum från 2009 och ett rymligt vardagsrum med bra sociala ytor. Här bor ni i en trevlig lägenhet helt insynsskyddat med härliga vyer över den fina innergården.

Lägenheten ligger med närhet till både mataffärer, restauranger, utmärkta kommunikationer och en vacker natur alldeles runt husknuten. Precis utanför entrén finner ni en lekplats och ca. 100 m från porten ligger Coop nära. Inom ca. 10 minuters gångavstånd finner ni Västerhaninge Centrum med mataffärer, apotek, systembolag, gym, restauranger samt övrig service. I närområdet finns även ett flertal skolor och förskolor.

Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda här bor ni 200 m från busshållplatsen som tar er antingen till Västerhaninge station eller ut till Årsta Havsbad. Endast 10 minuters promenadavstånd till Västerhaninge station där ni hittar pendeltåget som tar er in till Stockholm City på 30 min eller ner till Nynäshamn, samt bussar till övriga Haninge.

Bostaden disponeras enligt:

HALL:
Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Fyra garderober finns i hallen som slukar det mesta. Grått laminatgolv.

VARDAGSRUM:
Rummet har ett härligt ljusflöde och är lättmöblerat. Det finns plats för en mindre soffgrupp och ytterligare möbel. Här finns plats att göra (den exklusiva sovalkoven i rummet som rymmer en dubbelsäng alternativt en enkelsäng) Väggen är vitmålad. På golvet ligger parkett.

KÖK:
Ljust och rymligt kök med vita och gröna skåpluckor. Här ryms ett matbord för fyra personer och det finns gott om arbetsyta för de som gillar matlagning. I köket finns kyl/frys, inbyggnadsugn, glashäll, fläkt och diskmaskin. Rummet är ljust och härligt tack vare de breda fönsterpartierna. Här finns gott om förvaring och ytorna är väl tilltagna. På golvet ligger laminat och väggar är vitmålade.

BADRUM:
Helkaklat och stambytt badrum från 2009. Utrustat med wc, tvättställ och dusch. Här finns även en tvättmaskin. Mörkt klinker och vitt kakel med en blå board. (Golvvärme el)

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 43 kvm
Byggnadsår 1962
Fönster 3-glas
Övrigt om byggnaden Se föreningsinformation
Övriga byggnader Finns källarförråd

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-27
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2404-4-134-5
Pris 1 295 000 kr ACCEPTERAT PRIS
Avgift 3743 kr/mån
Kommentar till avgiften Bredband - Obligatorisk avgift 125 kr/månaden
Driftkostnad 2 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 000 kr

Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning. Den boende betalar för sin egen elförbrukning men bostadsrättsföreningen betalar för abonnemanget

Andel i förening 0,3815%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Ängen i Västerhaninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-2010
Gatuadress Åkervägen 31
Postnummer 13741
Ort Västerhaninge
Epostadress brfangenivasterhaninge@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/brf-angen/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Ängen är en bostadsrättsförening med 175 lägenheter fördelade på 9 hus á 20 portar, Åkervägen 6-33 samt Gränsvägen 9 - 21. Föreningen bildades 1960 och husen byggdes 1962-63.

FASTIGHETENS SKICK
Fönster bytta under 2007-2008
Stambytt 2008-2009
Nya portar 2009
Takbyte 2013-2014

Planerat underhåll: Föreningen planerar att rusta upp balkongerna. I vilken omfattning balkongrenoveringen blir är oklart.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 5 tvättstugor i källarplan fördelade i byggnaderna. Det finns tvättstugor med grovtvättmaskin i källaren på Åkervägen 8-10, Gränsvägen 15-17 samt Åkervägen 31-33.

GEMENSAMHETSLOKALER
I föreningen finns föreningslokal, övernattningsrum, hobbyrum med snickarbänk, bandsåg, slipsten samt en grovdammsugare. Det finns odlingslotter på åkern längs Åkervägen. Detta är en dotterförening till Brf Ängen. Där kan du plantera blommor, bärbuskar, grönsaker och ha en liten uteplats. Odlingslotterna är i första hand till för boende i Brf Ängen. I mån av plats får övriga närliggande föreningars medlemmar hyra odlingslott. Kontaktuppgifter för ansvarig till Odlingslottsföreningen finns på anslagstavlan i varje port.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

EL
Den boende betalar för sin egen elförbrukning men bostadsrättsföreningen betalar för abonnemanget, dvs ett kollektivt el-abonnemang. Det innebär att den boende endast betalar för själva förbrukningen samt slipper hålla koll på elleverantörers priser.

ÖVRIGT
Föreningen kräver medlemskap i HSB.
Antal lägenheter 175
Renoveringar Planerat underhåll: Föreningen planerar att rusta upp balkongerna. I vilken omfattning balkongrenoveringen blir är i dagsläget oklart.

Tidigare:
2007-2008: Byte av föreningens totala fönsterbestånd
2008-2009: Byte av samtliga stammar
2009: byte av samtliga portar
2013: Byte av tvättmaskiner i tvättstugor
2013: Renovering av lekplats på Gränsvägen 15-17
2013-2014: Takbyte av samtliga tak
2016: Renovering och byte till ny dränering på Åkervägen 12-26
2017: Renovering och målning av samtliga entrépartier, cykelförråd och miljöhus
2019: Brandsäkerhet i källargångar och tvättstugor, installation av nödbelysning och brandsäkra tvättstugedörrar
2019: Taksäkerhet, installation av snörasskydd och förankningslinor för takarbete enligt nya regler för takarbeten
2019: Åtgärdande av funna brister vid elsäkerhetsbesiktning
2019: Installation av ny ledkällarbelysning och rörelsesensorer
2019: Ersätta betongblock för kulvertkassuner på grund av tillbud med bristande hållbarhet av befintliga original betongblock, över 50 år gamla, som upptäcktes vid lekplatsrenovering.
2020: Betongbesiktning och eventuella åtgärder under 2022-2023
2021: Dränering
Parkering Medlemmar i föreningen har idag tillgång till sammanlagt 136 parkeringsplatser varav 58 platser finns att hyra med laddbox och motorvärmare. Resterande platser, där 8 utgör besöksparkeringar, får nyttjas i mån av plats med tillstånd som delas ut av styrelsen.
Föreningen delar ut ett tillstånd per lägenhet med bil oavsett antal bilar i hushållet. Bilen måste vara registrerad på medlemmen och får ej vara avställd. Parkeringstillstånd för tjänstebil kräver tillstånd från arbetsgivaren att fordonet får användas privat. I föreningen finns även möjlighet att hyra parkeringsplats utrustad med laddbox och motorvärmare, en så kallad kombicentral. Köplatsen hanteras av HSB kund- och medlemsservice och även här gäller en plats per lägenhet. Avgift är för närvarande 225 kronor/månad för motorvämarplats och 450 kronor/månad för laddplats. (priser enligt hemsidan den 2023-09-06).

Kön till motorvämarplats hanteras av HSB Servicecenter
010-442 11 00.
Tv och bredband Kabel-tv genom Tele2 och bredband genom gruppanslutningsavtal med telenor. En obligatorisk avgift på 125 kronor tillkommer för bredband (priser enligt hemsidan den 2023-09-06).
Överlåtelseavgift 1666 kr
Pantsättningsavgift 714 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Föreningen har en informativ hemsida. Besök för mer information: https://www.hsb.se/stockholm/brf/brf-angen/

Övrigt

Övrigt Källarförråd
Parkering se föreningsinfo

Dokument

Området

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också.

Närområde

Grundskolor: Ribbybergsskolan F-6, Ribbyskolan 7-9, Åbyskolan F-6.
Förskolor: Ribby, Tärningen. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård.

Kommunikation

Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn.

I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.

Räkna på ditt nya boende