VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Västerhaninge, Västerhaninge

Åkervägen 20

Välkommen till Åkervägen 20 och till den här stilfullt renoverade hörnlägenheten! Här erbjuds en lägenhet om 61 kvm som idag disponeras som en trea med två bra sovrum, perfekt för den lilla familjen! Bostaden har även ett snyggt och generöst kök med alla bekvämligheter, ett helkaklat badrum och ett vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till balkong med utsikt över grönskande park!

Föreningen är stabil och har låg belåningsgrad och erbjuder allt i från snickarverkastad och festlokal till odlingsmöjligheter och övernattningslägenhet!

Här bor du i ett lugnt och familjärt område med närhet till kommunikationer, skolor och grönområden!

Välkommen med din intresseanmälan till Linnea Westlander 0705- 55 49 51 eller linnea.westlander@mohv.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5197 kr/mån
Rum 2
Våning 0 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris

Ansvarig mäklare
Linnea Westlander
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Solomon Tumizghi
Reg. Fastighetsmäklare
0736-66 49 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Perfekt minitrea på markplan!

Västerhaninge Centrum
Västerhaninge Centrum
Västerhaninge - kyrkan
Västerhaninge - kyrkan

Planritning

Linnea Westlander

Linnea Westlander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åkervägen 20

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 0 av 4, Markplan

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 61 kvm
Övriga byggnader Lägenheten har ett förråd samt en matkällare.

Det finns tvättstugor med grovtvättmaskin på Åkervägen 8-10, Gränsvägen 15-17 samt Åkervägen 31-33. Föreningen tillhandahåller även en festlokal med ett övernattningsrum som går att hyra samt ett hobbyrum (snickarverkstad).

Rum

KÖK

Snyggt renoverat kök som är utrustat med Kyl och frys, keramikhäll, diskmaskin och diskho. Här finns matplats för 6-8 personer samt gått om arbetsytor och förvaring. Väggarna är vitmålade och golvet är av grå klinker

VARDAGSRUM

Härligt och ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck. Rummet är avdelat och ytterligare ett sovrum har skapats. Här finns även utgång till balkong. Väggarna är vitmålade och golvet är av vit laserat träparkett

SOVRUM 1

Det här tillbyggda sovrummet om ca 7 kvm har ett generöst fönster och rymmer säng och annat möblemang. Väggarna är vitmålade och golvet är av vit laserat träparkett

SOVRUM 2

Från hallen nås det generösa sovrummet med plats för stor säng och förvaring. Väggarna är vitmålade och golvet är av läcker laminat i grå nyans

HALL

Stor och rymlig hall med plats för klädavhägning samt hallmöblemang. Här finns även en garderobsvägg samt en inbyggd garderob. Väggarna är vitmålade och golvet kläs av grå klinker

BADRUM

Helkaklat och rymligt badrum med fönster som är utrustat med dusch, WC, handfat med väggskåp och tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-27
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 111
Avgift 5197 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. VA, Värme, kabel TV (basutbud). En obligatorisk avgift om 125 kr/mån tillkommer för bredband. Föreningen har ett gemensamt el abonnemang, där bostadsrättsinnehavaren debiteras för förbrukad hushållsel.
Driftkostnad 3 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftskostnaderna kan variera och beror bla. på antal personer i hushållet, förbrukning och tecknade avtal

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 1 904 kr
Andel av årsavgift 0,5298%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 257 864 kr

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Ängen i Västerhaninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-2010
Gatuadress Åkervägen 31
Postnummer 13741
Ort Västerhaninge
Epostadress brfangenivasterhaninge@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/brf-angen/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Ängen är en bostadsrättsförening med 175 lägenheter fördelade på 9 hus á 20 portar, Åkervägen 6-33 samt Gränsvägen 9 - 21. Föreningen bildades 1960 och husen byggdes 1962-63.

FASTIGHETENS SKICK
Fönster bytta under 2007-2008
Stambytt 2008-2009
Nya portar 2009
Takbyte 2013-2014

Planerat underhåll: Föreningen planerar att rusta upp balkongerna. I vilken omfattning balkongrenoveringen blir är oklart.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 5 tvättstugor i källarplan fördelade i byggnaderna. Det finns tvättstugor med grovtvättmaskin i källaren på Åkervägen 8-10, Gränsvägen 15-17 samt Åkervägen 31-33.

GEMENSAMHETSLOKALER
I föreningen finns föreningslokal, övernattningsrum, hobbyrum med snickarbänk, bandsåg, slipsten samt en grovdammsugare. Det finns odlingslotter på åkern längs Åkervägen. Detta är en dotterförening till Brf Ängen. Där kan du plantera blommor, bärbuskar, grönsaker och ha en liten uteplats. Odlingslotterna är i första hand till för boende i Brf Ängen. I mån av plats får övriga närliggande föreningars medlemmar hyra odlingslott. Kontaktuppgifter för ansvarig till Odlingslottsföreningen finns på anslagstavlan i varje port.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

EL
Den boende betalar för sin egen elförbrukning men bostadsrättsföreningen betalar för abonnemanget, dvs ett kollektivt el-abonnemang. Det innebär att den boende endast betalar för själva förbrukningen samt slipper hålla koll på elleverantörers priser.

ÖVRIGT
Föreningen kräver medlemskap i HSB.
Föreningens ekonomi 4,5 % höjs avgift med 1/1 - 2024
Antal lägenheter 175
Renoveringar Planerat underhåll: Föreningen planerar att rusta upp balkongerna. I vilken omfattning balkongrenoveringen blir är i dagsläget oklart.

Tidigare:
2007-2008: Byte av föreningens totala fönsterbestånd
2008-2009: Byte av samtliga stammar
2009: byte av samtliga portar
2013: Byte av tvättmaskiner i tvättstugor
2013: Renovering av lekplats på Gränsvägen 15-17
2013-2014: Takbyte av samtliga tak
2016: Renovering och byte till ny dränering på Åkervägen 12-26
2017: Renovering och målning av samtliga entrépartier, cykelförråd och miljöhus
2019: Brandsäkerhet i källargångar och tvättstugor, installation av nödbelysning och brandsäkra tvättstugedörrar
2019: Taksäkerhet, installation av snörasskydd och förankningslinor för takarbete enligt nya regler för takarbeten
2019: Åtgärdande av funna brister vid elsäkerhetsbesiktning
2019: Installation av ny ledkällarbelysning och rörelsesensorer
2019: Ersätta betongblock för kulvertkassuner på grund av tillbud med bristande hållbarhet av befintliga original betongblock, över 50 år gamla, som upptäcktes vid lekplatsrenovering.
2020: Betongbesiktning och eventuella åtgärder under 2022-2023
2021: Dränering
Parkering Medlemmar i föreningen har idag tillgång till sammanlagt 136 parkeringsplatser varav 58 platser finns att hyra med laddbox och motorvärmare. Resterande platser, där 8 utgör besöksparkeringar, får nyttjas i mån av plats med tillstånd som delas ut av styrelsen.
Föreningen delar ut ett tillstånd per lägenhet med bil oavsett antal bilar i hushållet. Bilen måste vara registrerad på medlemmen och får ej vara avställd. Parkeringstillstånd för tjänstebil kräver tillstånd från arbetsgivaren att fordonet får användas privat. I föreningen finns även möjlighet att hyra parkeringsplats utrustad med laddbox och motorvärmare, en så kallad kombicentral. Köplatsen hanteras av HSB kund- och medlemsservice och även här gäller en plats per lägenhet. Avgift är för närvarande 225 kronor/månad för motorvämarplats och 450 kronor/månad för laddplats. (priser enligt hemsidan den 2023-09-06).

Kön till motorvämarplats hanteras av HSB Servicecenter
010-442 11 00.
Tv och bredband Kabel-tv genom Tele2 och bredband genom gruppanslutningsavtal med telenor. En obligatorisk avgift på 125 kronor tillkommer för bredband (priser enligt hemsidan den 2023-09-06).
Överlåtelseavgift 1666 kr
Pantsättningsavgift 714 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Föreningen har en informativ hemsida. Besök för mer information: https://www.hsb.se/stockholm/brf/brf-angen/

Dokument

Området

Ingen karta för tillfället.

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter. Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också. Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida. I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.