VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vännäsby, Vännäsby

Kvarnstigen 16

Nu presenteras en villa utöver det extra i barnvänliga och natursköna Vännäsbys. Det nyproducerade (2020) huset disponerar 143 kvm på ett plan, har härligt ryggåstak över de sociala ytorna och har fyra sovrum. Hög standard med moderna materialval och stilsäker färgsättning och detaljer som inbyggda spotlights. Genomgående ljust laserat ekparkettgolv och klinkers i hall och duschrum.

Villan har en optimal planlösning med ytor för familjens samvaro och gäster centralt placerat i huset och sovrum på gavlarna. Det stora köket erbjuder generösa arbetsytor, bra maskinell utrustning och har öppet läge med bardisk mot vardagsrummet. Allrummet har fantastiskt ljusinsläpp från solens strålar i söder och ryggåstaket gör rummet luftigt och lyxigt. Braskamin skapar värme och mysfaktor.

Tre av sovrummen är perfekt lämpat för barnen med allrum och duschrum precis intill. På andra sidan huset finns det stora sovrummet med privat anslutning till det stora duschrummet med både takdusch och badkar. Båda duschrummen är kaklade i stilsäkert utförande och har golvvärme, handdukstork och modern inredning med fina detaljer. Separat tvättstuga med bra möjlighet till förvaring och goda ytor till klädvård. Stor altan och tomt i söderläge sätter guldkant på boendet!

Vattenburen golvvärme och mycket låg driftkostnad genom modern fårluftsvärmepump från NIBE. Fiber finns indraget. Grusad uppfart som är förberedd för uppförande av garage eller carport med vatten och avlopp. Stora gräsytor för lek och spring och möjligheten att skapa din drömträdgård.

Vännäsby ligger naturskönt och barnvänligt till i Vännäs kommun vackert invid Umeälven. Här bor ni på ett nytt kvarter med närhet till lekpark och bekvämt promenadavstånd till förskola, skola, gym och matbutik. Nära beläget finns även tågstationen. Tågpendling till Umeå centrum tar endast 15 minuter och med bil är ni i stadskärnan på 20 minuter. Ett fantastiskt hus som måste upplevas på plats! Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 143 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 1389 kvm
Byggnadsår 2020
Pris 3 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kvarnstigen 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 143 kvm. taxeringsinformation

Huset fördelas enligt följande:

HALL
Ljus och välkomnande hall med högt i tak, stor skjutdörrsgarderob med spegelglas och praktiskt klinkers. Längre in går golvet över till ett ljuslaserat ekparkettgolv som enhetligt löper vidare i hela huset.

KÖK
Husets hjärta köket, är centralt placerat i huset med öppen planlösning mot det rymliga och gästvänliga vardagsrummet. Mörkgrå skåpluckor med diskreta handtag, vitt fasat kakel med marmorliknande mönster och matchande arbetsbänk i ljus laminat gör köket modernt och tidlöst. Köket är från Vedum och den maskinella utrustningen är från Miele och består av fullstor kyl och frys, inbyggnadsugn och micro i bekväm arbetshöjd, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Här ges gott om förvaring i skåp och utdragbara lådor och generösa ytor för köksbestyren. Fint utrymme för stor matgrupp invid fönsterparti.

VARDAGSRUM
Med öppet och fritt läge mot köket nås det stora härliga vardagsrummet med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns utrymme för soffgrupp, tv-möbler och matsalsbord för flera personer. I det trevliga ryggåstaket finns spotlights inbyggda vilket ger bra och trivsam belysning. Kamin värmer skönt kalla vinterkvällar och skapar mysfaktor.

Härifrån nås husets underbara altan i solfyllt söderläge. På de generösa ytorna ryms både utegrupper och solsängar.

SOVRUM 1
Husets stora härliga sovrum inrymmer dubbelsäng och möblemang. Här ges mycket fin klädförvaring i skjutdörrsgarderob. Från sovrummet når ni den stora härliga altanen i söderläge.

BADRUM
Med direktaccess till det stora sovrummet finns det generösa badrummet som både inrymmer takdusch och ett badkar. Stora vackra kakel och klinkerplattor pryder ytskikten och i taket finns inbyggda spotlights. Inredningen består av wc, kommod med handfat och rund spegel. Golvvärme värmer skönt kalla vinterdagar.

ALLRUM
Husets smarta planlösning skapar ytterligare ett allrum för häng. Ytan är perfekt för barnens umgänge då de tre mindre sovrummen ligger runtomkring.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är målat i en vacker rosa ton och har en dekorativ fondtapet. På golvet ligger samma fina parkettgolv som övriga rum.

SOVRUM 3
Invid det andra sovrummet ligger det tredje sovrummet som är i samma storlek. Perfekt lämpat som barnrum. Målade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 4
Det fjärde sovrummet kan användas som gästrum eller kontor och ligger mitt emot de övriga två. Väggarna är ljust målade och vackert trägolv.

DUSCHRUM
Husets andra duschrum går också i stilren grå färgsättning och stora kakel och klinkerplattor klär väggar och golv. Golvvärme värmer frusna fötter och inbyggdas spotlights i tak ger perfekt belysning till rummet. Duschrummets inredning består av wc, kommod med handfat, rund spegel och takdusch. Fönster släpper in härligt dagsljus.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Rymlig och komfortabel tvättstuga med praktiska ytor för klädvård, ordentligt med skåp till förvaring samt vask. Här finns städskåp, husets värmepanna samt tvättmaskin och torktumlare i bekväm arbetshöjd.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Gemini 12
Boarea 143 kvm
Byggnadsår 2020
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Frånluftsvärmepump + kamin
Ventilation FTX
Övriga byggnader På fastigheten finns förrådsbyggnad och cykelskjul.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-08-21
Primärenergital 71

Ekonomi

Pris 3 695 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 375 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 105 000 kr
  • Småhusmark: 270 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 105 000 kr
Värdeår 2020
Summa inteckningar 3 271 200 kr
Elförbrukning 9 815 kWh/år
Driftkostnad 23 162 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 13 939 kr
  • Vatten/avlopp: 5 056 kr
  • Renhållning: 3 817 kr
  • Sotning: 350 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägare förbrukning under förgående år. Säkring 20 Ampere. Kostnaden för uppvärmning/el är beräknad med avdrag för elstöd. Fiber finns indraget via Vännäs.net. Kostnad 200 kr/månaden + kostnad för leverantör. Nuvarande ägare har bredband2 för 99kr/mån.

Tomt

Tomtarea 1389 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Stor tomt med fantastiska möjligheter. Här ges chans till lek och spring på stora gräsytor och för dig med trädgårdsintresse finns det möjlighet till odling och planteringar.
Uteplats Generös altan i soligt söderläge löper efter husets långsida. Här finns plats för flera utegrupper.
Parkering Grusad uppfart som har plats för flera bilar. Uppfarten är förbered med vatten och avlopp för uppförande av garage eller carport.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan (2013-06-17)

Dokument

Området

Vännäsby är beläget ca 3 km öster om Vännäs samt ca 30km väster om Umeå. Orten ligger där Vindelälven och Umeälven flyter samman. Orten var förr en jordbruksby men blev senare en centralort i Vännäs kommun. Idag är det ca 1600 invånare i Vännäsby. Här finns fina naturupplevelser med närhet till skog, stilla sjöar och forsande älvar. För mer historia kring Vännäsby gå in på www.vannas.se

Närområde

Kyrka, Byastugan som förr i tiden var kommunalhuset, livsmedelsbutik, pizzeria, gym, tåg, fiske, förskola, skola,högstadieskola i Vännäs, samt närheten till Vännäs affärs- och livsmedelsutbud.

Kommunikation

Vännäsby ligger längs med Blå vägen vilket gör det enkelt att ta sig både med bil och buss. För att se länstrafikens busstider gå till www.tabussen.nu. Efter upprustningen av perrongen i Vännäsby har du många avgångar med tåg att välja på, för mer information kring tider gå in på www.sj.se

Räkna på ditt nya boende