VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kårsta, Vallentuna

Broby 30

+Nästan 5000 kvm tomt
+Möjlighet till avstyckning
+Rum för varje behov
+Två boningshus
+Garage med plats för 4 bilar
+Jordvärme
+Pool 8x4m

Här, mitt i skogens famn, välkomnar vi dig till ett hem där varje detalj bär på en egen historia och varje vrå är fylld av karaktär. Köpt med kärlek år 2002 och sedan dess omhuldad med omsorg, är detta inte bara ett hus utan en levande berättelse om ett rikt liv.
Ett smakfullt inrett hem där köket fungerar som hjärtat av hemmet. Renoverat 2008 med exklusiva Puustelli-lösningar och toppmoderna vitvaror, inklusive en induktionshäll nedsänkt i elegant svart labrador granit. Här finns utrymme för kulinariska och minnesvärda måltider.
Här har ni rum för varje behov med hela fem sovrum på entréplan och ett härligt vardagsrum med kamin. Både från vardagsrummet och köket kan ni ta er ut till den stora altanen och poolområdet! Här kommer ni att spendera varenda vaken timme sommartid! Den generösa tomten om nästan 5000 kvadratmeter bjuder in till lek, avkoppling och trädgårdsarbete. Här finns en rad fruktträd, bärbuskar och öppna ytor för alla i familjen!
Det stora isolerade garaget är inte bara en plats att parkera fordon, det är ett sant mecka för bilar och hobbyprojekt. Med tillräckligt med plats för upp till fyra fordon erbjuder det en skyddad miljö för dina älskade bilar, vare sig det är din vardagliga körning eller ditt senaste renoveringsprojekt.
Huset ger underhållning för hela familjen. På nedre plan finns det bland annat plats för gym, biorum samt bar och utrymme för biljardspel. Efter en omgång biljard eller ett gympass kan man njuta av en avslappnande stund i bastun, perfekt för att varva ned och ladda batterierna.
Fastigheten erbjuder utöver det fantastiska huset och garaget möjlighet för generationsboende eller potential för uthyrning då det finns två hus på en tomt. Detta innebär inte bara en känsla av gemenskap utan också en ekonomisk vinst.
Tomten erbjuder en sällsynt möjlighet att stycka av och sälja en del av marken - perfekt för den som önskar investera eller dela med sig av denna idylliska plats till fler.
Här bor ni nära till både natur och samhälle. Omgiven av skogar fulla av bär och svamp, närliggande lekplatser och badplatser finns det alltid något nytt att utforska. För skolor, butiker och kommunikation finns bekvämt avstånd till Kårsta och Vallentuna.
Välkomna hem!

För mer information vänligen kontakta ansvarig mäklare Vera Safi på 072 555 06 72 alt. vera.safi@mohv.se

"Säljarna köpte fastigheten år 2002 och berättar att det bästa med att bo här är att det är lugnt, tyst, ingen trafik, skogen som är full av bär och svamp och äventyr/strövområden för alla. Aktivt fågelliv. Stort hus. Passar stor familj eller de som gillar att samla familj och vänner. Perfekt för fest och bjudningar! Trädgården är underbar med vinbär, alla färger, körsbär, äpplen, fläder och rabarber. Här finns en stor gräsmatta för bollsport och andra aktiviteter, till och med brännboll på ängen. Syrener, lila och vita, och hägg!
Den stora tomten lämpar sig för djur/ djurhållning. Kanske kennel eller får eller kaniner mm? Granngårdar har hästar och möjlighet för uppstallning av häst finns. Möjlighet att stycka av och sälja 2000 kvm tomt - ängen nedanför. Området är bra med skola från förskola till åk 6- i Kårsta endast 4 km bort. Högstadie i Karby och Vallentuna. Liten butik/ närlivs i Kårsta. Och en restaurang. Buss- till Vallentuna och Kårsta 1,2 km. Tåg till Vallentuna och Kårsta- Ekskogen station ca 2,2 km. Ica Brottby- 12 km. Här finns badplatser i form av Bergsjön i Kårsta och Sparren, nära Kårsta vid Backa gård. För barnen finns, förutom lek på tomten, en stor fin kommunal lekplats i Kårsta. Nyanlagd 2022. Många hästgårdar. Flera alternativ för uppstallning av häst inom 1 mil. Avstånd till Vallentuna- 2 mil. Rimbo- 2 mil. Arlanda- 3,8 mil. Uppsala- ca 6 mil. Stockholm- 4 mil. Grannarna är blandade åldrar, äldre och barnfamiljer. 2 fastigheter är sommarhus. Här finns en gemensam vägförening."

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 154 kvm + 127 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 9 varav 5-6 sovrum
Tomt 4937 kvm
Byggnadsår 1968
Pris 6 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välkommen till ditt drömhem på landet- En tidlös familjeoas!

Video

Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Broby 30

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 9 varav 5-6 sovrum
Boarea 154 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021054:2020 Enligt lantmäteriet är arean 150kvm + 129kvm

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Fastighet Broby 7:1
Boarea 154 kvm
Biarea 127 kvm
Byggnadsår 1968
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Fasad Tegel/Trä
Fönster 2-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Jordvärme
Övrigt om byggnaden Huset har Verisure-larm
Övriga byggnader Garage 72 kvm, byggt 2006. Målat i sin helhet 2023.
Poolhus 10 kvm, målat 2023.
Traktorgarage ca 15 kvm.
Torp/Extra bostadhus 75 kvm (EP 35kvm + ÖP 40kvm)
Renoveringar 2009 Dränering
2016 Pool och trall
2016 Borrning av brunn
2016 Ny värmepump
2021 Poolpump
2022 Poolfilter
2022 Installering av larm med avkännare på alla fönster och dörrar samt kameror inne (även i garage och poolhus)
2022 Tak med vindsskivor, snöröjsskydd mm
2022 Fönster målade

Rum

Huvudentré

Välkomnande stor hall med ljust laminatgolv och vita väggar samt handbilade grova plankor i vitt i taket. Här finns god plats för avhängning, mindre soffa och byrå. Två garderober finns här för att kunna "gömma undan" ytterkläder.

Kök

Vitt Puustelli-kök från 2008 i vitt med handtag i rostfritt. Vitt kakel ovan bänkyta. Hög kvalitet genomgående med bland annat extra bred induktionshäll som är nedsänkt i stenskivan i svart labrador granit. Resterande maskinpark består av diskmaskin från 2022, självrengörande ugn som har extra hög kapacitet för hög värme, micro, frys med ismaskin samt kyl med bubbelvatten. Bardelen har en gedigen träskiva i Acasia-trä. På golvet ligger slipbart parkett från 2008 och väggarna målades i vitt, även dom 2008. Nytt innertak från 2008.
I köket finns två fönster ut mot poolområdet med fönsterbräda i samma svarta labrador granit som på köksbänken. Det finns en stor matplats med plats för det stora sällskapet. En fondtapet pryder utrymmet. Härifrån finns en glasdörr med utgång till poolområdet samt ett stort fönster.

Vardagsrum

Härligt, stort, privat vardagsrum med stavparkett på golv samt väggar och tak målade i vitt. Plats för en stor soffgrupp samt inredning. Braskaminen står här och sprider både värme och trivsel. Altandörr i glas med utgång till poolområdet samt två stora fönster.

Sovrum 1

Sovrum intill huvudentrén med laminatgolv och målade väggar i beige samt vitmålat tak. Plats för säng samt mindre skrivbord. Här finns en vit skjutdörrsgarderob och dubbla fönster för ljusinsläpp.

Sovrum 2

Sovrum med laminatgolv och vitmålade väggar samt vitlaserad träpanel i tak. Här finns två garderober med tapetserade dörrar. Plats för säng och skrivbord. Dubbla fönster för ljusinsläpp.

Sovrum 3

Sovrum som idag används som kontor. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade. Vävspänt tak. En garderob finns här. Dubbla fönster för ljusinsläpp.

Sovrum 4

Sovrum med vitmålade väggar och vitlaserat tak. Laminatgolv. Här finns tre inbyggda garderober och plats för säng. Dubbla fönster för ljusinsläpp.

Hall

Hall med utgång. Här ligger laminat på golvet och väggarna är tapetserade. Taket är vitmålat.

WC

Vid hallen finns en helkaklad gästtoa med WC, handfat och spegelskåp. Vitt klinker på golv och turkost kakel på väggarna. Vävspänt tak. Fönster för ljusinsläpp och vädring. Intill WC finns ett mindre förrådsutrymme.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna med bård i flera färger som även fortsätter som klinker på golv. Underliggande golvvärme. I taket finns vitlaserad träpanel med infällda spottar. WC, handfat med kommod i vitt, överskåp med spegeldörrar, handdukstork samt ett spabad. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum 5

Husets största sovrum med laminatgolv, grön tapet på väggarna och vitlaserat trätak. Hel skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Plats för dubbelsäng. Dubbla fönster för ljusinsläpp.

Gym

Från huvudentrén finns en trappa ner till källarplan. Här finns ett stort rum som idag används som gym. På golvet ligger vitsåpat trägolv och väggar och tak är målade i vitt. Två smala fönster släpper in dagsljus. Under trappen ner finns ett förrådsutrymme.

Biorum

Rum som kan användas både som sovrum, bibliotek, ytterligare ett allrum eller som förråd. Här finns vitsåpat trägolv och väggar och tak är vitmålade. Ett smalt fönster släpper in dagsljus. Gömt bakom bokhyllorna finns ett förrådsutrymme.

Tvättstuga

Stor luftig tvättstuga med svart klick-plastgolv och vitmålade väggar samt tak. Här finns torktumlare och tvättmaskin från 2022 och flertal skåp och lådor till förvaring. Ovan ligger en praktisk bänkskiva i vitt för hantering av tvätt. Två smala fönster släpper in dagsljus. I detta rum finns plats för lounge-möbler.

Dusch/Bastu/Pannrum

Intill tvättstugan finns ett duschrum som renoverades 2014. Helkaklat med svart klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Ingång till bastu med el aggregat och plats för fyra personer. Vägg i vägg med detta utrymme, med ingång från tvättstugan, finns pannrummet.

Gillestuga

Med ingång från gymmet eller via en trappa ner från vardagsrummet kommer man ner till gillestugan. Idag använder säljarna denna yta för sociala sammanhang och spelar biljard och umgås. På golvet ligger vitsåpat trägolv och väggar och tak är vitmålade. Här finns en öppen spis och tre smala fönster för ljusinsläpp.

Bostadshus på tomt

Separat bostadshus på tomt som byggdes om 2002. Ingång till hall med fönster i två väderstreck. Fullutrustat kök med spis, fläkt från 2022, häll, diskmaskin, vedspis samt kombinerad kyl och frys från 2022. Plats för matgrupp. Här finns en luft-luftvärmepump. Laminat på golv och väggar och tak i målad pärlspont. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Dubbla fönster för ljusinsläpp. Övervåning med allrum och braskamin. Plats för stor soffgrupp. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och klinker på golv med underliggande golvvärme. Här finns WC, dusch, handfat med kommod i vitt, spegelskåp med belysning, duschhörna samt tvättmaskin från 2023 med hyllplan ovan.
Huset har underhållsfritt plåttak från 2002 och träpanel, målad i falurött, från 2002 samt underhållsfria fönster från 2002.
Det finns en veranda/ett tralldäck med sol större delen av dagen.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2024-04-12
Primärenergital 94

Ekonomi

Pris 6 495 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 564 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 380 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 184 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 184 000 kr
Värdeår 1968
Summa inteckningar 2 999 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 31 118 kWh/år
Driftkostnad 46 830 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 36 719 kr
  • Renhållning: 6 111 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 000 kr

Driftkostnaden är baserad på säljaren förbrukning och uppgifter. Uppvärmningskostnaden är beräknad från 2023 års förbrukning av båda bostadshusen (OBS!) och ett snitt på 118 öre/kWh. I renhållning inkluderas sotning, brandskyddskontroll, sophämtning (varje vecka) och slamtömning. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Tomt

Tomtarea 4937 kvm
Uteplats Poolområde som är ca 170 kvm med pool (8x4 m) och stensättning. Sol från kl 9-21. Övrigt finns en stor tomt för placering av ytterligare uteplatser/möbelgrupper.
Parkering Garage med plats för 4 bilar. Flertal platser ute på uppfarten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Broby GA:3 ändamål: Vägar

Dokument

Området

Centralorten Kårsta är ett litet lantligt stationssamhälle som är slutstation för Kårsta-linjen av Roslagsbanan. Området ligger väldigt naturskönt och fridfullt med gott om vackra och intressanta platser att besöka i närmiljön. Den lilla skogsjön Bergsjön nära Kårsta skola har en kommunal badplats med brygga.

Närområde

En annan livsmedelsbutik finns vid Roslagsstoppet söder ut på motorvägen från Kårsta. Matbutik finns även i Karby/Brottby mot Vallentuna samt i Rimbo ca 20 minuters bilväg norr om Kårsta mot Norrtälje.

Kommunikation

Roslagsbanan mot Lindholmen, Vallentuna, Täby, Danderyd och Stockholm.
Busslinje 661 mot Vallentuna via Lindholmen.
Busslinje 665 mot Vallentuna via motorvägen ut på gamla E18 förbi Brottby.
Buss nr 676 från Norrtälje stannar vid Roslagsstoppet och kör till Tekniska Högskolan, med täta turer rusningstrafik.
Vid Roslagsstoppet stannar även buss nr 639 från Rimbo till Stockholm Östra.
Busshållplats finns bl a vid Kårsta skola.

Övrigt

Vid Bergsjövägens början finns Kårsta skola, en kommunal F-6 skola. Där ligger också Kårsta förskola.

Bergsjön har en av Vallentuna kommuns kontrollerade badplatser. Det finns omklädningsrum och en brygga som är ny sedan några år. Sjön är ganska grund och blir snabbt varm på sommaren. Under riktigt varma somrar kan vattentemperaturen uppnå långt över 25 grader.

Räkna på ditt nya boende