VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vallda, Vallda

Bröndomevägen 385

VISNING SÖNDAG 4 DECEMBER
Längtar du efter en lantligt belägen bostad med uppvuxen trädgård? Då är du välkommen till denna fina villa i äldre stil med fria vyer från tomten. Med matbutik bara tre minuter med bil bort har du lika nästan lika nära till service som till natur. Här njuter du av stora sällskapsytor och eldstäder och avgör själv vilka originaldetaljer du vill spara.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 135 kvm + 135 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6
Tomt 1209 kvm
Byggnadsår 1971
Pris 3 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Johanna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 84 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Lantlig idyll med 70-talscharm

Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Johanna Eriksson

Johanna Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bröndomevägen 385

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6
Boarea 135 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Fastighet Välås 5:11
Boarea 135 kvm
Biarea 135 kvm
Byggnadsår 1971
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp (gemensamhetsanläggning med 40 hushåll, septitank som pumpar ut till det komunnala avloppet)
Stomme Lättbetong
Fasad Mexisten och trä
Fönster Varierande typ och ålder
Bjälklag Betong
Tak Papp
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Allmänt

Bostaden har haft samma ägare sedan 1970-talet och har tagits väl om hand men en extra nypa kärlek kan komma till användning.

Med många rum och en flexibel planlösning har du alla möjligheter att skapa ett perfekt hem för just din familj, vare sig du föredrar retrostil eller moderna material. Boarean är 135 kvadratmeter och de sex rummen är fördelade över entréplan och källarplan. Huset är byggt för att tillgodose hushållets behov av både privata ytor, rum för aktiviteter och social samvaro. Alltså finns här gott om utrymme vare sig du behöver många sovrum eller vill ha plats för kontor, hemmagym, lekrum, spa eller bibliotek.

Entréplan

Entréplanet når du via en trappa och från hallen breder huset ut sig med kök och vardagsrum till höger och sovrum till vänster. Kaminen och parkettgolvet är det stora vardagsrummets mest utmärkande egenskaper och här öppnar du enkelt upp mot köket om du föredrar en öppen planlösning. Gott om arbetsyta gör köket funktionellt och det finns gott om plats för vardagens måltider här inne. För dig som önskar ryms en större matgrupp i vardagsrummet och även rummet intill blir en tilltalande matsal med sina altandörrar mot baksidan. Detta rum är idag inrett som allrum och fungerar förstås lika bra som ett eller två sovrum. Ytterligare två sovrum ligger på entréplanet, båda lättmöblerade och med inbyggd förvaring. Badrum och gästtoalett är båda tidstypiskt utförda.

Källare

En trappa ner finns förutom hobbyrum med öppen spis även ett flertal utrymmen att använda efter behov. Både biljardbord och kontor ryms här i dagsläget tillsammans med en och annan makalös heltäckningsmatta. Förutom bastu (ej använd på flera år), dusch och separat toalett finns här också en rymlig tvättstuga.

Utvändigt

Utvändigt finner du ett stort garage och förråd i ett samt en carport.
Uppvuxen trädgård och skogstomt med hönshus på kullen. Utsikten är ostörd och här njuter du av stillheten och solens vandring över himlen. När suget att åka hemifrån blir för stort ligger Vallda centrum på cykelavstånd och Kungsbacka bara tio minuter bort med bil.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-11-03
Primärenergital 73

Ekonomi

Pris 3 995 000 kr
Taxeringsvärde 3 079 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 073 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 006 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 006 000 kr
Värdeår 1971
Summa inteckningar 1 916 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Elförbrukning 15 000 kWh/år
Driftkostnad 44 780 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 14 883 kr
  • Vatten/avlopp: 3 367 kr
  • Försäkring: 8 951 kr
  • Renhållning: 2 032 kr
  • Hushållsström: 14 722 kr
  • Sotning: 350 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 475 kr

Sotningen utförs vartannat år och kostar 695 kr för båda spisarna. Uppvärmning =nätkostnaden , el = elkostnaden

Tomt

Tomtarea 1209 kvm
Tomttyp Naturtomt samt gräsmatta
Parkering Carport och stort garage samt plats för fyra bilar på uppfarten

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Bröndome GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Bröndome GA:3 ändamål: Avloppsanläggning
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, 13-IM2-72/3991.1

Dokument

Området

I Vallda bor du med närhet till både skog och hav. Småbåtshamnar, badplatser, naturreservat och vackra strövområden. Här finns allt från både mer tätbebyggda villaområden till hästgårdar. Mitt i Vallda finns ett stycke fin historia i form av Vallda kyrka som har en grund från medeltiden. Vallda har ett brett urval av organiserade fritidsaktiviteter för alla åldrar och populära sporter är ridning, tennis, fotboll och segling. I de natursköna omgivningarna finns flera motionsslingor och här löper också Kattegattleden, Sveriges första nationella turistcykelled. För den golfintresserade finns flertalet golfbanor att välja på. I Vallda med omnejd finns både kommunala och enskilda förskolor. Grundskolorna i kommunen har olika inriktningar och kommunens målsättning är att de ska vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö. Gymnasium finner du inne i Kungsbacka.

Närområde

I Vallda centrum finns såväl livsmedelsbutiker, skola, sporthall och vårdcentral.

Kommunikation

Med bekväm närhet till både Kungsbacka och Göteborg via anslutning till både E6 och väg 158. Goda förbindelser med buss till Kungsbacka på ca 10 min med anslutande pendeltåg till Göteborg. Bussen Blå Express trafikerar utkanten av Vallda för resa både mot Kungsbacka och Göteborg.

Räkna på ditt nya boende