Teg, Umeå

Verkstadsgatan (5-1406

Välkommen till det nya kvarteret Verkstan på Teg, ett modernt och välgenomtänkt boende in i minsta detalj både interiört och exteriört!

Lägenheten är öppen och ljus i sin utformning med materialval i hög standard och vackra grå fönster med markerade spröjs som ger karaktär åt lägenheten. Glasvägg med svarta spröjs delar av sovdel från övriga utrymmen i lägenheten. Badrummet är helkaklat och försedd med tvättmaskin. Praktisk hall med skjutdörrsgarderob ger fina förvaringsmöjligheter. Här upplever du modern, ljus och öppen lägenhet med smakfulla industiella detaljer.

Till detta boende får du så mycket mer än bara ett hem! Föreningen fogar över härliga gemensamma utrymmen där du kan njuta av en relax med terrass högst upp i ett av huset, övernattningslägenhet, orangeri med möjlighet till festligheter eller kanske coworking. Innergården planeras lummig och grönskande med flera sittgrupper.

Att bo här på Teg innebär att man har närhet till det mesta som man kan behöva i sin närhet som utbudet i stan, gå promenader vid älven och besöka köpcentrumet Avion med bland annat IKEA. Tycker man om att resa eller pendlar i jobbet kommer man att uppskatta det smidiga avståndet till Umeå Airport som tar dig vidare till många platser både i Sverige och Europa.

Det finns fortfarande möjlighet att göra tillval! Planerad inflytt kvartal 4. Läs mer om projektet på Skanskas hemsida, https://bostad.skanska.se/sok-bostad/umea-verkstan

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 35 kvm
Avgift 2306 kr/mån
Rum 1
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2023
Pris 1 750 000 kr Fast pris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern 1:a på högt läge, stilfull och tillgång till Relax och Orangeri!

Namnlös orietering

Namnlös orietering
Namnlös orietering

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan (5-1406

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 35 kvm. Ekonomisk plan
Hiss Ja

HALL
Kom in i en luftig hall som har plats för avhängning och förvaring i en skjutdörrsgarderob med städskåp. På golvet ligger en fin parkett som enhetligt löper vidare in genom hela lägenheten och skapar ett fint rumssamband. Väggarna är genomgående vitmålade.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Det öppna köket och vardagsrummet rymmer både en matplats samt soffa och fåtölj och passar utmärkt för dig som gillar att ha vänner över på middag trots att du bor på en mindre yta.

Köksdelen består av köksluckor från Marbodal, vit i grundutförande samt arbetsytor i laminat. Ovan arbetsytorna ligger ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll och inbyggd ugn samt fläkt. Invid arbetsköket finns utrymme för matplats.

Vardagsrumsdelen har en naturlig plats i rummet med utrymme även för TV-möbel utöver soffa och fotölj. Flera stora fönster i västerläge ger fint kvällsljus till bostaden.

SOVDEL
En snygg glasvägg i industristil delar av rummet så att din säng får en avskild plats från hemmets sociala del.

BADRUM
Från hallen disponeras hemmets helkaklade badrum inredd med dusch, duschväggar, wc, tvättställ med tillhörande kommod och kombimaskin (TM/TT) som spar golvutrymme. Ovanpå finns en arbetsbänk som gör det lättare att vika tvätten samt väggskåp för extra förvaring.

ÖVRIGT
Vilken känsla vill du ha i ditt nya hem? Skanskas originalsortiment med bland annat trestavig ekparkett, släta vita köksluckor från Marbodal och vitmålade väggar är noga utvalt för att skapa en stilren helhet att inreda kring. Köken har miljöklassade vitvaror, induktionshäll, inbyggd ugn och mikro. Du har även möjlighet till fina kostnadsfria val där du i stället kan välja att få lägenheten med ett mörkgrått kök, ljusgrå väggar och rostfria vitvaror, allt detta utan kostnad. Badrummet utrustas med kommod och lådfronter i vitt från INR. För dig som vill sätta en mer personlig prägel finns tillval i hemmets alla rum, som till exempel ljusa askgolv, stenbänkskiva och rostfria vitvaror. Möjlighet för tillval finns fortfarande!

På månadsavin separeras bredband och tv som ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån. Ingår i angiven månadsavgift.

Bilderna i bildslingan är exempelbilder från säljaren och överensstämmer inte med verkliga förhållanden s.k. animerade bilder.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 35 kvm
Byggnadsår 2023
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5-1406
Pris 1 750 000 kr Fast pris
Avgift 2306 kr/mån
Kommentar ink. värme, kallvatten, TV, bredband
Driftkostnad 3 550 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Hushållsström: 1 750 kr

Se under ekonomisk plan för schablonmässiga kostnader hushållsel samt varmvatten. Individuell mätning och avräkning mot faktisk förbrukning kommer att tillämpas i föreningen.

Andel i förening 0,327%

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen BRF Versktan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning.
Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan.

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas. Förnärvarande kö.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende