VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Verkstadsgatan 7F

KONTAKTA MÄKLARE FÖR VISNINGSTID! Varmt välkommen att bli den första att flytta in till denna mycket välplanerade fyra näst högst upp i huset på hela 116,5 kvm på kvarteret Verkstan som erbjuder något utöver det vanliga. Lägenheten har en genomgående hög standard med fina materialval och vackra grå fönsterramar som sätter extra karaktär på bostaden. Lägenheten är stilfull och ljus med målade väggar i ljusa toner och här finns två fullt utrustade badrum med komfortgolvvärme varav ett utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Öppna och sociala ytor mellan kök och vardagsrum ger härliga ytor för trevliga middagar med vänner. Generöst ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier med utgång till stor balkong i söderläge med härlig kvällssol. Tre välplanerade sovrum varav ett med egen klädkammare/walk in closet och eget badrum med dusch.
Lägenheten har genomgående bra förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober, garderober, klädkammare samt förråd i källare.
Inflyttning kan ske omgående.

Innergården planeras lummig med fina planteringar, ytor för avkoppling, umgänge och lek. Här finner du ett Orangeri, gemensam relax och övernattningslägenhet. Cykelparkeringar på gården och garage under huset, med hiss. Är du nyfiken på lite fler bilder och läsa mer om kvarteret gå gärna in på; https://bostad.skanska.se/sok-bostad/umea-verkstan.

Teg är området med närhet till centrumkärnan och dess kompletta utbud samtidigt som älven och naturen ligger inom nära räckhåll, en underbar kontrast och kombination. I området finns förskola/skola, matbutik, träningsanläggning samt busskommunikationer. Här bor ni också nära Avion samt Umeå Airport.

Varmt välkommen att boka in en visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 116.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6919 kr/mån
Rum 4 varav 3 sovrum
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2023
Pris 5 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nyproducerad fyra på hela 116,5 kvm på Teg med två badrum där inflyttning kan ske omgående.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan 7F

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 116.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns
Våning 4 av 5

HALL
Trevlig inbjudande hall inredd med god plats för förvaring i form av en praktisk skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Vackert parkettgolv i ek vilket enhetligt löper vidare in genom samtliga rum i lägenheten vilket ger ett ombonat och varmt intryck.

KÖK/VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en härlig rymd. Från köket når man dessutom den större balkongen i underbart söderläge med plats för både utegrupp och loungemöbler.
Köksinredningen kommer från Marbodal med luckor i vitt och melerad bänkskiva liknande marmor av laminat som stilfullt matchar upp tillsammans med färgen på luckorna. Ovan de generösa arbetsytorna sträcker sig bänkskivan upp efter vägg även som stänkskydd. Under skåpen finns belysning i form av spottar vilket ger extra ljus till arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av hel kyl, hel frys, inbyggd ugn, inbyggd mikro, helintegrerad diskmaskin och induktionshäll.

SOVRUM 1
Sovrum 1 är rymligt med plats för säng och sängbord och passar utmärkt som barnrum eller kontor. Rummet är inrett med två garderober.

SOVRUM 2
Sovrum 2 har bra storlek och här finns det plats för en dubbelsäng och övrig möblering.

SOVRUM 3
Detta sovrum är det största sovrummet av de tre och har plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. I anslutning till rummet finns även ett badrum som har ljust kakel på vägg och klinkers med komfortgolvvärme. Här finns dusch med vikväggar i glas, tvättställ med kommod och wc. Rummet är även försett med en rymlig klädkammare vilket optimerar förvaringsmöjligheterna.

BADRUM 1
Detta badrum nås direkt från sovrum 3 och är fullt utrustat med ljust kakel på vägg och ljusa klinkers med komfortgolvvärme. Här finns dusch med vikväggar i glas, tvättställ med kommod, spegel och wc.

BADRUM 2
Detta rymliga badrum är helkaklat, smakfullt och ljust. Badrummet är inrett med wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp, handuksvärmare, takdusch samt duschväggar i glas. Här finns även tvättdelen inredd med tvättmaskin och torktumlare av högre standard. Praktiska arbetsytor med laminatskiva ovan maskinerna och tillhörande väggskåp till förvaring. Komfortgolvvärme värmer behagligt under frusna fötter.

ÖVRIGT
-Flera tillval är gjorda utöver standardutrustning av nuvarande bostadsrättsinnehavare såsom följande:
- Mjukstängande skjutdörrar i hall med spegel.
- Trådbackar till städskåp.
- Induktionshäll.
- Inbyggnadsugn med lägre placering.
- Tvättmaskin av högre än standard.
- Takduschpaket i båda badrummen Mora MMIX shower system kit.
- Komfortgolvvärme i de två badrummen.
- Handukstork.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 116.5 kvm
Byggnadsår 2023
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme/bergvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Förråd i källare där det bara är att ta hisssen ner. Varmgarage i källare.
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1402
Pris 5 695 000 kr
Avgift 6919 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår kallvatten, värme, bredband och tv.
Driftkostnad 10 140 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 400 kr
  • Hushållsström: 7 740 kr

Hushållsel och varmvatten debiteras enligt schablon, avräkning mot faktiskt förbrukning kommer att tillämpas.

Andel i förening 0,94276%
Andel av årsavgift 1,05976%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 517 038 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning beräkning enligt ekonomisk plan

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Verkstan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften i nuläget, enligt styrelsen 2023-05-25.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar. Finns ingen ledig i nuläget och det är kö, enligt styrelsen 2023-05-25.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning. Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändring.

Övrigt

Parkering Garageplats (varm) i källare 1.100:-/månad, separat kö.
Balkong Härlig balkong i bästa söderläge.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende