VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Teg, UMEÅ

Verkstadsgatan 7D


Välkomna att kliva in till denna underbara och representativa bostad, högst upp i huset med solfylld terrass – modern och stilfull, en drömlägenhet om fyra rum och kök med en slående takhöjd upp i nock på 3,7! Lägenheten är öppen och ljus i sin disposition med sobra färgval, genomgående hög materialstandard och vackra mörkmarkerade fönster vilket sätter extra karaktär på bostaden. De sociala ytorna, kök och vardagsrum har en öppen härlig planlösning, en kamin centralt placerad samt flertalet fönsterpartier i väster med utgång till terrass med härlig kvällssol. Här disponeras tre välplanerade sovrum var av det ena med egen klädkammare och eget badrum. Lägenhetens andra badrum är försett med tvättmaskin och torktumlare, båda badrummen är kaklade och klinkrade. Lägenheten har genomgågene bra förvaringsmöjligheter i form av skjutgarderober, klädkammare samt ett källarförråd. Flera fina och påkostade tillval är gjorda till denna bostad av nuvarande bostadsrättsinnehavare, vilket förhöjer den representativa och stilfulla känslan ytterligare.

Huskropparna går i varma inbjudande toner med fina trädetaljer och mörkmarkerade fönster och balkonger vilket ger huset en vacker och stilfull karaktär. Innergården planeras lummig med fina planteringar, ytor för avkoppling, umgänge och lek. Här finner du ett Orangeri, gemensam relax och övernattningslägenhet. Cykelparkeringar på gården och garage under huset, med hiss. Teg är området med närhet till centrumkärnan och dess kompletta utbud samtidigt som älven och naturen ligger inom nära räckhåll, en underbar kontrast och kombination. I området finns förskola/skola, matbutik, träningsanläggning samt busskommunikationer. Här bor ni också nära Avion samt Umeå Airport.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 119.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6321 kr/mån
Rum 4
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022/23
Pris 6 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Teg, högst upp i huset, representativ våning med takterrass!

export

export
export

Planritning

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan 7D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 119.5 kvm. Ekonomisk plan Mätt på ritning
Hiss Ja

Högst upp i huset

HALL
Hall med plats för kapp- och skohylla och några kliv in nås skjutgarderober vilket optimerar förvaringsmöjligheterna. Här finns också en separat städutrymme/klädkammare. Rakt fram öppnar de härliga sociala ytorna kök, matrum och vardagsrum upp - vilket ger en välkomnande känsla till bostaden. På golvet ligger en vitpigmenterad 1-stavsparkett mattlackad, vilket enhetligt löper vidare in genom samtliga rum i lägenheten och skapar ett fint rumssamband. De sobra färgvalen på väggarna förhöjer den känslan ytterligare.

KÖK, MATRUM OCH VARDAGSRUM med utgång till terrass
Ett helt fantastiskt rum med takhöjd upp i nock (3,7 m), stora fönsterpartier i väster samt kamin centralt placerad – magiskt och representativt är ordet! Lägg därtill utgång till lägenhetens terrass på hela 38 kvadrat i härligt västerläge! Detta är lägenhets självklara mittpunkt och samlingspunkt utan tvekan.

Köksinredningen kommer från Marbodal med luckor i en ljus nyans, vilsamt och stilrent. Till luckorna har man valt en arbetsbänk i kvartskomposit, modernt och elegant. En praktisk köksbänk delar av kök från övriga delar av rummet. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin och induktionshäll.

Mat- och vardagsrumsdelen är rymligt med gott om utrymme för både större matgrupp och soffgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Lägenhetens terrass sätter verkligen extra guldkant på boendet. Beroende på årstid så blir detta en förlängning av bostaden och en plats att både kunna odla, vila och socialisera sig på.

SOVRUM 1
Sovrum 1 är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet är försett med en rymlig klädkammare och ett egen badrum, vilket gör detta till lägenhetens masterbedroom. Rummet har också en fransk balkong.

BADRUM 1
Badrum i Terrassoklinker och ljust kakel, smakfullt och ljust. Badrummet är inrett med wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp samt takdusch med duschväggar.

SOVRUM 2 OCH SOVRUM 3
Sovrum 2 och 3 ligger invid varandra och nås från vardagsrummet. En praktisk klädkammare delar av rummen. Sovrum 2 är lite större och inrett med två garderober. Sovrum 3 har en garderob. Båda rummen har plats för säng och exempelvis skrivbord.

BADRUM 2
Terrassokakel och Terrassoklinker i mörkare beige ger badrummet en lyxig hotellkänsla. Takdusch med duschväggar, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp är badrummets inredning. Här finns även tvättdelen inredd med tvättmaskin och torktumlare. Komfortgolvvärme värmer behagligt under frusna fötter.

ÖVRIGT
Lägenhets- och cykelförråd finns i källaren. Cykelparkering kommer också att finnas på innergården.
Terrass och förråd upplåts med bostadsrätt. Ytan på terrassen uppges till 38 kvm och förrådet ca 5 kvm enligt information från föreningen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 119.5 kvm
Byggnadsår 2022/23
Kommentar till byggnadsår Under uppbyggnad
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4-1502
Pris 6 450 000 kr utgångspris
Avgift 6321 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, kallvatten, TV och bredband (ingår med obligatorisk avgift, separat på månadsavin)
Driftkostnad 12 930 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 000 kr
  • Hushållsström: 9 930 kr

Hushållsel och Varmvatten kommer att ha individuell mätning, avräkning mot faktisk förbrukning kommer att tillämpas. Ovan uppgifter är schablon från ekonomisk plan.

Andel av årsavgift 0,936%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 668 186 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad från Ekonomisk plan

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Versktan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning.
Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan.

Övrigt

Parkering Garage i källaren separat kösystem tillämpas. Förnärvarande kö.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende