VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Umeå

Västra Kyrkogatan 3

Snart presenteras denna kvadratsmarta etta mitt i hjärtat av Umeås centrum. Den ljusa och stilrent inredda lägenheten fördelar hall med bra förvaring, modernt renoverat kök och kaklat badrum. Allrummet är lätt att möblera med variation och har plats för både soffa, säng och ordentlig matplats.

Stabil bostadsrättsförening med mycket mysig innergård med möjlighet till odling, fin tvättstuga och ny ägare garanteras parkeringsplats. Nyrenoverade trapphus och väl omhändertagen fastighet. Låg avgift, snabb inflyttning är möjlig och möjlighet att överta delar av befintligt möblemang.

Här bor du på ett lugnt kvarter med närhet till allt du önskar och behöver. Ett stenkast bort når du den fantastiska älvspromenaden, trevligt parkområde samt IKSU plus. Runt husknuten når du centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Bekvämt promenadavstånd till konstnärligt campus och cykelavstånd till Universitet. En lägenhet som måste upplevas på plats. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till förhandsvisning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 22 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1660 kr/mån
Rum 1
Våning 1.5 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1962
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra Kyrkogatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 22 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1.5 av 3, Lägenheten ligger 1,5 våning upp på ett mellanplan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning till ytterkläder samt två bra garderober till ytterligare klädförvaring. Praktiskt matta klär golvet och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

RUM
Lättmöblerat och välplanerat rum med plats för bäddsoffa, större säng, matbord och skrivbord om så önskas. Stort fönster i västerläge släpper in härligt dagsljus och skapar rymd till bostaden. Utsikt mot föreningens grönskande och lugna innergård. Vackert ekparkettgolv och vitmålade väggar ramar fint in allrummet.

KÖK
Yteffektivt planerat kök i modernt utförande. Skåpluckorna är gråa med stilrena handtag och vit mosaik klär väggen ovanför arbetsbänken i laminat. Spotlights ger perfekt arbetsljus till matbestyren. Kökets maskinella utrustning består av spis med ugn och häll, kyl/frys och fläkt.

DUSCHRUM
Kaklat duschrum klätt i kakel och klinkers i ljusa färger. Inredningen består av WC, kommod, spegelskåp samt dusch med vikbara väggar. Stor tvättstuga finns praktiskt i samma hus.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd.
2019: Målning hall och köksluckor
2015: Ny inredning badrum (kommod, spegelskåp och duschväggar)
2014: Parkettgolv kök och allrum
2012: Badrumsrenovering samt ny kyl/frys

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadhus
Boarea 22 kvm
Byggnadsår 1962
Ventilation FTX

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-13
Primärenergital 148

Ekonomi

Lägenhetsnummer 84571-0008
Avgift 1660 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten och tv
Elförbrukning 614 kWh/år
Driftkostnad 1 410 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 410 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Andel i förening 1,7396%

Förening

Föreningsnamn BRF Ran 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769602-1109
Gatuadress Västra Kyrkogatan 3
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Ran 2 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1997. Byggnaderna på Fastigheten Ran 2 är uppförda 1929 och 1962. Föreningen förfogar över 17st lägenheter och 3st lokaler belägna på adressen Västra Kyrkogatan 3 och Storgatan 54. Lägenheterna finns i olika storlekar från 1 rum och kök upp till 6 rum och kök. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Castor. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Ett förslag på 2% höjning från styrelsen till årsmötet för 2023, enl ordf. 2023-05-02.

PÅ GÅNG
2023: Dränering av innergård. Eventuell takbyte, konsulteras för tillfället.
2022: Nya säkerhetsdörrar och postfack. Målning av trapphus. Installering av 6 laddplatser, under carport.
2021: Omdränering, asfaltering av infart till parkering.
2020: Kostnadsreducerande åtgärder termostater m.m
2019: Löpande underhåll och reparation av vattenskador.
2018: Målning fasad på Storgatan 54.
2017: Reparation av balkonger.

GÅRDEN
Mysig gård med gräsytor, blommor och möjlighet till egen trädgårdsodling i pallkragar. På gården finns en grill/paviljong som går att boka av medlemmarna. Föreningens medlemmar ansvarar gemensamt för att gården hålls ren och snygg. Föreningens årliga gemensamma gårdsstädning anordnas på senvåren. Nära beläget finns älvspromenaden och lummiga parker.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med basutbud från ComHem vilket ingår i månadsavgiften. Bredband finns i fastigheten via Umeå Energi Bredband. Föreningen äger egen utrustning för inkoppling i stadsnätet plus kabel och kontakter i husen. Lägenhetsinnehavaren bekostar och avtalar själv önskad kapacitet 1-1000MB.

TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga är beläget i källaren och utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, möjligheter till stryknin g samt bänk och vask. Varje lägenhetsinnehavare har två låskolvar för bokning av tvättider.

P-PLATS
Föreningen förfogar över 8 st parkeringsplatser med motorvärmare och klocka samt 9 st parkeringsplatser med motorvärmare under tak med klocka. Sedan 2023 är 6 av p-platserna under carporttak utrustade med elbilsladdare.
Parkeringsplats kostar 210:-/mån.
Parkeringsplats under tak kostar 295:-/mån.
Sedan 2023 är 6 av p-platserna under carporttak utrustade med elbilsladdare. Beslut togs vid styrelsemöte för nåt år sen att köpare av en lägenhet där förre ägarna haft en p-plats garanteras en p-plats, dock inte specifik plats, t ex en under carporttak (som är eftertraktade och där vi har kö).
En ordning för p-platser, och en separat ordning för de under carporttak (och med laddare). Alla medlemmar garanteras p-plats, men ny medlem kan få vänta till någon av de externa p-platshyresgästerna sagts upp (vanligtvis tre månaders uppsägning) enligt ordförande 2023-05-02.

Dokument

Området

Umeå, Norrlands knutpunkt är en utvecklande stad på många olika plan. Medelåldern är låg, flera år lägre än riksgenomsnittet och här finns Umeå universitet, med design- konst- och handelshögskolorna som erbjuder utbildningar inom alla områden för sina studenter. Här finns även Sveriges Lantbruksuniversitet. Även näringslivet i Umeå har många växande företag inom framförallt medicin, bioteknik och miljö och energi. Umeå har ett starkt friluftsliv och här har man nära till hav, älv och skog. Normala vintrar brukar vara snörika och här finns det många skidspår och somrarna är soliga och varma. Det finns mycket att göra i Umeå, besök Bildmuseumet, gå på Umeås stora jazzfestival eller Norrlandsoperan med Symfoniorkestern.

Närområde

I närheten finns allt som man behöver i form av butiker, restauranger, apotek, bibliotek, biografer osv.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till alla stadsdelar runt Umeå från centrums mittpunkt som kallas Vasaplan.

Parkering

Det är lätt parkera runt centrum både i parkeringshus och på gatan.