VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Väst på stan, UMEÅ

Västra brinkvägen 21

Kvadratsmart etta med mycket låg avgift på 1015 kr/mån. Den välplanerade bostaden fördelar hall med inbyggd kokvrå, lättmöblerat rum med praktiskt sovloft, bra förvaring genom stor garderob samt ett rymligt duschrum.

Låg avgift, utmärkt läge nära city och fina compact-living (se video för mer tips) lösningar gör detta till det perfekta valet för dig som söker din första bostad, övernattningslägenhet eller studentboendet. Smidigt cykelavstånd och god kommunikation med buss var 10:e minut till Universitetet.

Till lägenheten hör ett förråd, parkeringsplats med motorvärmare finns ledig och snabb inflyttning är möjlig.

Populär förening med välskött ekonomi och låg belåningsgrad. Fina faciliteter som gästlägenhet, gym, tvättstugor (närmaste på samma gård) samt cykelförråd. Uppvuxen och lummig innergård med flera utegrupper.

Här bor du ett stenkast från vackra strandpromenaden med promenadavstånd till centrumkärnans puls och dess kompletta utbud av affärer, restauranger och nöjen. En yteffektiv pärla som måste ses, kom på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 23 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1015 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1970
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Optimalt planerad etta med toppenläge väst på stan!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra brinkvägen 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 23 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL OCH KÖK
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder. Här finns lägenhetens kokvrå som är snyggt dold bakom ett skåp.

Diskret gömt bakom ett högskåp finns spishäll, fläkt och vask och bra belysning via spotlights. Köket inrymmer även ugn och i allrummet finns en kombineras kyl och frys. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett laminatgolv.

ALLRUM
Yteffektivt planerat rum med avskild sovalkov med platsbyggt sovloft med 120 cm säng. Här finns utrymme för matgrupp, skrivbord, soffa och tv-möbler. Mycket god förvaring ges i stor garderob och rummet har plats för ytterligare smarta compact living lösningar. Samma fina laminatgolv och vitmålade väggar ramar fint in allrummet.

DUSCHRUM
Rymligt duschrum klätt in ljus våtrumsmatta. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och dusch. Utrymme för att installera tvättmaskin och ytterligare förvaring om så önskas.

ÖVRIGT
2017: Nytt kök med fläkt, spis, ugn samt kombinerad kyl/frys. Målning samt tapetsering, nytt golv och uppförande av garderob.
Den platsbyggda sängen (120 cm) samt garderoben ingår och vid intresse finns möjlighet att köpa bäddsoffan.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 23 kvm
Byggnadsår 1970
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-08-27
Primärenergital 113

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212540002-0064
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 1015 kr/mån
Kommentar till avgiften Ink. Värme, vatten, tv och internet
Elförbrukning 401 kWh/år
Driftkostnad 1 280 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 280 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under föregående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Andel i förening 0,1744%
Andel av årsavgift 0,17436%

Förening

Föreningsnamn RB Brf Älvbrinken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-4091
Gatuadress Västra Brinkvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Älvbrinken är en privat och äkta bostadsrättsförening som bildades år 1972-73. Föreningen förfogar över 186 st lägenheter belägna på Storgatan 6 B-C, Västra Brinkvägen 7-21 och Östra Brinkvägen 23-57 (udda nummer). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt förutom 1 st som disponeras av föreningen som gästlägenhet. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgiften kommer eventuellt höjas f o m 1/7 2023. Oklart i dagsläget hur mycket, enligt ordförande 2023-02-06.

HUSENS SKICK
2023 - Inga större renoveringar planeras.
2022 - Bytt klart alla tak. Skaffat ytterligare 8 laddplatser.
2021 - Bytt tak och satt solceller på två av taken.
2021 - Föreningen har byggt 10 nya laddplatser med carport på den mittersta parkeringen
2019 - Byte av entrédörrar samt har dörrarna försetts med kodlås och alla trapphus är ommålade
2017 - Uppfräschning av gästlägenheten
2016 - Renovering av tvättstugor
2013 - Relining
2011-2015 - Innergårdar upprustade
2008 - 2010 - Nya inglasade balkonger
2005 - Byte av lägenhetsdörrar
2003 - Fönsterbyte

GÅRDEN
Till huset hör en vacker och lummig innergård som har fräschats upp med gräsmatta, träd och buskar. Här finns både lekplats och sittplatser där man kan njuta av solen. Nya stenläggningar och belysning ramar in innergården på ett vackert sätt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband levereras till föreningen av Bredband2 och ingår i månadsavgiften.
Kabel-TV levereras av Tele2. Avtalet TV Bas HD med ett 20-tal kanaler ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Det finns 72 st p-platser med motorvärmarstolpar som kostar 200 kr/månad och 96 st carportar som kostar 320 kr/månad. MV-plats finns, men det är kö till carport, enligt ordförande 2023-02-06.
Det finns även 16 stycken laddplatser med carport + 2 p-stolpar, med ett extra tillägg på 300 kr per månad. P-platser bokas via Riksbyggens köportal.


TVÄTTSTUGA
Föreningen har tre tvättstugor: Brinkvägen 17, den försörjer de som bor i husen V. Brinkvägen 7-21 samt Storgatan 6 B-C. Brinkvägen 33, den försörjer de som är boende på Västra Brinkvägen 19-21 + Ö. Brinkvägen 23-39. Brinkvägen 45, den försörjer de som är boende på Ö. Brinkvägen 35-59.

ÖVRIGT
Till lägenheterna hör ett extra förråd, antingen på vinden eller i källaren. Cykelförråd finns. Föreningen har extra varmförråd f.n kö. Det finns vävstuga och snickarbod. Tillgång till fräscht gym (medlemskap krävs). På Västra Brinkvägen 9 finns en gästlägenhet som man kan hyra för ca 200 kr/natt.
En radonmätning är utförd 2008 med medelvärde: 30 Bq/m3. Medelvärdet ligger långt under riktvärdet på 200 Bq/m3.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos IF och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-abonnemang.
Gå gärna in på föreningens hemsida www.alvbrinken.se för mer information om föreningen.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-02-06).

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende