Visningar

Torsdag 15 December KL: 16:30 - 17:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Haga, UMEÅ

Utmarksvägen 3B

Mysig vindslägenhet med balkong på universitetsnära och attraktiva Haga! Lägenheten har genomgående ljus färgsättning och erbjuder ett praktiskt kök med utrymme för matgrupp, lättmöblerat allrum som har plats för stor säng, soffa och skrivbordshörna. Möblerbar hall och stort, helkaklat badrum med tvättpelare. Balkong med underbar kvällssol, tak och mysig belysning sätter guldkant på boendet!

Här bor du mycket bekvämt med promenadavstånd till fräscht gym, mataffär, grönskande parker, I20-skogen och Gammlias fina motionsspår. Cykelavstånd till Universitet och sjukhus och till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Varmt välkomna att boka in er på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3450 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951
Pris 1 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mysig vindslägenhet med balkong på universitetsnära och attraktiva Haga!

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Utmarksvägen 3B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 42 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Mysig vindslägenhet med balkong på universitetsnära och attraktiva Haga! Lägenheten har genomgående ljus färgsättning och erbjuder ett praktiskt kök med utrymme för matgrupp, lättmöblerat allrum som har plats för stor säng, soffa och skrivbordshörna. Möblerbar hall och stort, helkaklat badrum med tvättpelare. Balkong med underbar kvällssol, tak och mysig belysning sätter guldkant på boendet!

Här bor du mycket bekvämt med promenadavstånd till fräscht gym, mataffär, grönskande parker, I20-skogen och Gammlias fina motionsspår. Cykelavstånd till Universitet och sjukhus och till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och möblerbar hall med utrymme för avhängning av ytterkläder. I hallen finns tre garderober och utrymme för fler om man önskar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vackert massivt furugolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK
Praktiskt kök med vit skåpinredning, vitt kakel, rostfri diskbänk och bänkskiva i massiv ek. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys, fläkt, spis med häll och ugn. Gott om utrymme för större matgrupp vilket bjuder in till besök och trevliga middagar. Väggarna är målade i en vacker ljusblå färg. Stort fönster ger härligt ljusinsläpp till rummet.

ALLRUM
Lägenhetens allrum har charmigt snedtak och går lätt att möblera med variation. Här finns utrymme för stor säng, soffgrupp och även skrivbordshörna om så önskas. Härifrån når du lägenhetens pärla, den generösa balkongen med magisk kvällssol.

BADRUM
Rymligt och helkaklat badrum med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel och badkar med dusch. Tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen och fönster släpper in härligt dagsljus.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42 kvm
Byggnadsår 1951
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2020-04-23
Primärenergital 202

Ekonomi

Lägenhetsnummer 012 (1201)
Pris 1 450 000 kr utgångspris
Avgift 3450 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet, tv och balkongtillägg
Elförbrukning 3 622 kWh/år
Driftkostnad 4 909 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 909 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Andel i förening 2,1965%
Andel av årsavgift 2,42%

Förening

Föreningsnamn BRF Utmarksvägen 3-7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769623-5642
Gatuadress Utmarksvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Utmarksvägen 3-7 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2012. Föreningen förfogar över 36 st lägenheter belägna på adress Utmarksvägen 3 A-B, 5 A-B och 7 A-B. Byggnaderna är uppförda 1949 och 1951. Av lägenheterna är 30 st upplåtna med bostadsrätt och 4 st är upplåtna som hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av BDO Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Från och med 1a januari 2023 höjs avgifterna med 5% (ordförande 2022-11-04). Avgifterna på parkeringsplatserna höjs även de från 1a januari 2023, för nya priser se nedan.

HUSENS SKICK
2022 Byte av lägenhetsdörrar, garagedörrar och källardörrar på gaveln på varje byggnad. Förbättring av gräsytor.
2020 Dränering av alla tre byggnader
2019 Ventilationsaggregaten och köksfläktarna byttes på alla lägenheter.
2018 Värmecentral (Bytt värmeväxlare)
2017 Balkongerna renoverades och blev större, vilket innebar balkongavgift 200 kr/mån.
2015 Fönsterbyten och ommålning fasad.
2013 Yttertak renoverades.
2013 Källardörrar (Byte av källardörrar i samtliga hus)
2012 Renovering trapphus (Målning och golvbeläggning)
1986 Stambyten då husen rotrenoverades
1985 - Ventilation med frånluftsåterv. (Installerades i samtliga lägenheter) Totalrenovering övriga lägenheter (Byte el-, vatten- och avloppsledningar) Tillbyggnad av vindslägenheter (4 lägenheter per hus)

GÅRDEN
Till huset hör en gård med gräsytor och utemöbler att nyttja.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV samt Bredband 100 Mbit via Telia och Eltel, en obligatorisk kostnad om 349 kr / månad läggs på avgiftsavin.

PARKERING
P-PLATSER: 21 st mv-platser, 354 kr/månad (höjs till 400 kr / mån 2023)
CARPORTPLATSER: 6 st carportplatser, 477 kr / månad (höjs till 550 kr / mån 2023) VARMGARAGE / VARMFÖRRÅD: 6 st varmgarage, 602 kr / månad (höjs till 900 kr / mån 2023). Det finns 2 stycken garageplatser och 4 stycken varmförråd (fd garage som ej går att använda som garage).

Det finns ingen kö till parkeringsplatserna, en står i kö till garage och carport (styrelsen 2022-11-04).

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd. Höst- och vårstädning av gårdarna anordnas av föreningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2022-11-04). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende