VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Haga, Umeå

Utmarksvägen 16

Varmt välkomna in till denna påfallande ljusa och trivsamma lägenhet! Här disponeras en rymlig och välkomnade hall, kök med plats för matgrupp, rymligt vardagsrum med utgång till balkong i soligt västerläge, sovrum samt helrenoverat badrum. Lägenheten har genomgående fina ytskikt.
I området finns fina parker, skog och natur med motions och rekreationsutbud, matbutik samt restauranger. Med gång-/cykelavstånd nås stadskärnan, Universitetet, sjukhus, tågstation, träningsanläggningar samt busskommunikationer.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3521 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Rymlig, ljus med balkong i väster! Haga!

UtmarksV 16

UtmarksV 16
UtmarksV 16
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Utmarksvägen 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkommen in till möblerbar hall i vinkel som trivsamt öppnar upp till bostadens samtliga ytor. Här finns inbyggda garderober (2 stycken) och plats för klädförvaring. På golvet ligger ett marmoleumgolv (Forbo) som enhetligt löper vidare in till kök. Väggarna är vitmålade.

KÖK
Det charmiga köket är inrett med skåpluckor målade i sobert blågrönt och väggar målade i vitt. Vid fönster ut mot gården placeras matplats. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (Smeg -17), ugn, spis (-08), fläkt (-19) samt diskmaskin (-13).

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har fönster i två väderstreck med ett fint ljusinsläpp och bra utformning för möblemang. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel, bokhylla samt matplats utan att rummet känns övermöblerat. Från vardagsrummet nås den solfyllda balkongen som vetter ut mot gården.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet har bra storlek med plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med 3 garderober. Väggarna är målade i en varm grå ton och på golvet ligger ett trägolv.

BADRUM
Från hallen disponeras lägenhetens nyligen renoverade badrum med grå matta på golv och ljus matta på vägg. Dusch, tvättställ med tillhörande kommod och spegel, wc, tvättmaskin samt överskåp är badrummets inredning.

ÖVRIGT
2019 Badrum
2017 golv i hall och kök, målade skåpluckor i kök, nya lister.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-09-02
Primärenergital 87

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1102
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 3521 kr/mån
Kommentar till avgiften Ink värme, vatten
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 11,1773%
Andel av årsavgift 12,5%

Förening

Föreningsnamn BRF Ängsmarken 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769630-6021
Gatuadress Utmarksvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Ängsmarken 6 bildades hösten 2015 och registrerades i juni 2016. Föreningen äger fastigheten Ängsmarken 6 belägen på adressen Utmarksvägen 16 i Umeå. Föreningen består av totalt 8 lägenheter fördelade på sex st 2:or, en 3:a, en 5:a med 2 rum i källarplan. Ekonomisk förvaltning sköts av BDO, Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I nuläget är inga avgiftshöjningar planerade, enligt ordförande 2022-11-07. Vad som händer 2023, är inte beslutat än.

HUSETS SKICK
2023 - kontrollera dränering och OVK.
2022 Målning av fasader och renovering av balkonger. Samtliga ventilationsaggregat (ftx lägenhetsaggregat) är utbytta, färdigställdes 2019. Nytt målat trä-staket runt grönytan färdigställt 2018. 2017 Spolning avloppsledningar. 2014 Nytt yttertak. 1988 Helrenovering av huset och ledningar samt två nya lägenheter inrättades samtidigt på vinden.

PLANERAT UNDERHÅLL
Reservering till föreningens fond för yttre underhåll görs i enlighet med föreningens stadgar, med med 20 kr/kvm lägenhetsyta. I samband med förvärvet av fastigheten upprättades en 10-årig underhållsplan som nu är genomförd. Under 2022 har föreningen utfört målningen av fasad och balkonger, bytt panel och målat om garaget, kittat och målat fönster, bytt golv på balkongerna samt bytt ut takstegen. Föreningen har även iordningställt ett enklare träningsrum i källaren och kommer även att arbeta med utemiljön i framtiden. Föreningen jobbar nu med att ta fram en ny underhållsplan. I framtiden finns planer på eventuellt installera elbilsladdstolpar, kontrollera dränering och OVK.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har ingen gemensam leverantör utan alla har egna abonnemang (eller inget alls).
Fiber finns indraget och då betalar man till Umeå Energi och sen väljer man vilken leverantör man vill. Ingår inte i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren och är rustad med två tvättmaskiner (varav en ny) och nästan ny torktumlare anpassad för flerbostadshus samt avfuktare.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 st garageplatser med egna portar för 570 kr/mån och 3 st parkeringsplatser med motorvärmare för 350 kr/mån. Samtliga garageplatser är uthyrda men det finns 2 mv-platser lediga, enligt BDO 2022-11-07.

GÅRDEN
Föreningen har fina gräsytor runt fastigheten med plats för utemöbler och lek. I dagsläget finns bänkar uppställda och föreningen planerar ytterligare att arbeta med utemiljön för medlemmarnas trivsel. Trädgårdsmöbler och utrustning finns uppfört. Grönskande trädgård med diverse planteringar, bärbuskar samt trädgårdsland med rabarber och jordgubbar

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-avtal samt hemförsäkring. I föreningen tillämpas gemensam städning av trapphus, tvättstuga samt gräsklippning. Rullande schema där varje lägenhet har ansvar cirka var 16:e vecka.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-11-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser och kommande renoveringar.

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende