Visningar

Torsdag 2 Maj KL: 11:30 - 12:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Ersboda, UMEÅ

Tråggränd 5

Mycket fint bostadsrättsradhus med egen entré vilket ger egen "huskänsla" och som genomgått renoveringar under 2022 så här är det bara att flytta in.Huset är smakfullt renoverat och har fyra sovrum, större vardagsrum med utgång till härlig altan mot den grönskande tomtens baksida, helt nytt kök inklusive nya vitvaror och två helrenoverade badrum, ett på varje plan. Två altaner varav en på huset framsida i söderläge med sol från dag till kväll och en på husets baksida i norrläge med morgonsol. På övre plan finns även en balkong med utgång från ett av sovrummen. Vid entrén finns även ett förråd på ca 17 kvm med hyllplan och stort nog för att även inreda med en snickarbänk.
Här bor du i ett trivsamt och barnvänligt område med flera förskolor och skolor i närheten. Här har man närhet till natur samt stora handelsområden som erbjuder det mesta. Goda kommunikationer till centrum.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 119.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6528 kr/mån
Rum 5 varav 4 sovrum
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1983
Pris 2 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Helrenoverat bostadsrättsradhus med egen entré som har allt du kan önska!

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tråggränd 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 119.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning , Bottenplan


HALL
Välkomnande större hall med praktisk heltäckningsmatta på mörkt klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar målade med Finest Wall så som hela lägenheten i samma kulör. Här får man plats med att hänga av sig skor och ytterkläderna via hatthylla. Vidare genom hallen öppnar sig resten av bostadens entréplan upp sig och golvet övergår till ett ljust vinylgolv till både kök och vardagsrum på bottenplan.

KÖK
Köket ligger direkt till vänster från hallen och är helt nytt från 2023 med köksluckor i beige ton och matchande skivor i vitt ovan bänkskiva i laminat samt en exklusiv blandare med vridbar topp till den stora diskhon. Här finns plats för större matbord vid härliga fönsterpartier med utsikt över husets framsida och entré. Ljusa väggar samt ett ljust vinylgolv. Vitvaror bestående av hel kyl och hel frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn och fläkt. Det som tidgare var tvättstuga innanför köket inrymmer i dagsläget kyl och frys och även goda förvaringsmöjligheter. Här finns även en ny matta under trappens utrymme.

VARDAGSRUM/UTEPLATS
Vardagsrummet är inrett med ljusa väggar samt det fina ljusa vinylgolvet. Här finns det gott om ljusinsläpp via flera fönsterpartier som vetter ut mot den trevliga baksidan. Detta rum är lättmöblerat och rymligt och har plats för den större soffan och även övrig möblering. Här finns även möjlighet att dela av till ett ytterligare rum om behov finns. Via altandörr kommer vi ut till altanen på baksidan av huset och den fina tomten som ramas in av staket, bara att släppa ut barnen för spring och lek. Här finns en odlingslåda med jordgubbar samt två rader med hallonbuskar och syrener. Ny gräsmatta är sådd och markplanering är utförd så möjligheterna är många. Här finns kvällssolen i mitten på tomten.

BADRUM
Badrummet på bottenplan är även det helrenoverat december 2022 och inrett med våtrumsmatta i grå ton med matchande matta på vägg. Badrummet erbjuder golvvärme, ny dörr med handtag från Buster + Punch, wc, dusch med vikbara duschväggar i glas, tvättställ med kommod och badrumsskåp med spegel och belysning.

ÖVRE PLAN
Väl uppe på övre plan finns hall, fyra sovrum och badrum.

HALL
Hallen är öppen oc ljus och här finns en hel garderobsvägg till förvaring från 2024..

SOVRUM 1
De första sovrummet till höger från hallen är inrett med ljusa väggar och heltäckningsmatta på golv i grå ton. Här rymmer man en enkelsäng och övriga möbler. Ny innerdörr och handtag.

SOVRUM 2
Det andra sovrummer är inrett med ljusa väggar och heltäckningsmatta på golv. Även här rymmer man enkelsäng och övrig möblering. Ny innerdörr och handtag.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet har också ljusa väggar och heltäckningsmatta på golv. Här finns plats för enkelsäng och skrivbord . Ny innerdörr och handtag.

SOVRUM 4
Det fjärde sovrummet är det största rummet. Här rymmer man dubbelsäng, sängbord och övriga möbler. Ljusa väggar och heltäckningsmatta på golv. Utgång till balkong under tak med utsikt över lägenhetens baksida. Ny innerdörr och handtag.

BADRUM
Helrenoverat badrum (2023) med våtrumsmatta i lika grå ton som på nedre plan som även sträcker sig upp på väggarna. Badrummet erbjuder wc, tvättställ med kommod och spegel som fungerar som ett element med radiator som styr värmen i badrummet. Här finns även tvättmaskinen med möjlighet att koppla in även torktumlare samt montera in en dusch och vattenburen handdukstork då allt är förberett av rörmokare.BRA ATT VETA
- Det finns ett vindsförråd med stora förvaringsmöjligheter ovan hall på övre plan.
- Föreningen kommer att byta ut staketet på baksidan på höger sida och även på framsidan vid entrén.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 119.5 kvm
Byggnadsår 1983
Fönster 3-glas
Övrigt om byggnaden Inom föreningen och området finns bastu, målarrum, litet snickeri, gym och en samlingslokal som nyligen renoverats till toppklass. Lokalen är utrustad med kök och är lämplig till allt från familjefester till barnkalas och mötesverksamhet. Det finns också cykelförråd där man kan förvara sin cykel inlåst under vintern.
Övriga byggnader I föreningen finns fyra bokningsbara tvättstugor samt även grovtvättstuga.
Bredband Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100mb/s via Bredband2 (fiber). Avgiften är inräknad i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-11-16
Primärenergital 101

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212322001-0082
Pris 2 395 000 kr
Avgift 6528 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, kabel-tv, internet. Hushållsel tillkommer.
Driftkostnad 4 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 800 kr

Hushållselen är schablonberäknad.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,34329%
Andel av årsavgift 1,3433%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 310 435 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad efter årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Ersängen
Organisationsnummer 716415-2188
Gatuadress Tråggränd
Postnummer 90626
Ort Umeå
Hemsida www.umehus22.ac.se
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen brf Ersängen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 98 st lägenheter belägna på fastigheten Tråget. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt förutom en som är en hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren.
Föreningens syn på ekonomin är god. Ingen avgiftshöjning är planerad i nuläget. (2024-02-27).

HUSETS SKICK
2023-2024 Takbyte
2021 Ventilationsbyte
2019 Garage, p-plats asfaltering garageplan.
2018 Tvättstugeutrustning, utebelysning, byte armatur.
2017 Renoverat garage, bytt tak, brädfodring och bytt garageportar.
2015 Belysningsarmaturer
2013 Asfaltering. Larmtelefon hissar. Upprustning tvättstugor. Byte fasadbelysning. Spolning av dränering. Reparation av dagvattenbrunnar.
2010-2013 Målning fasader
2010 Byte låskolvar. Ombyggnad av ventilation. Renoverade loftgångar.
2006-2007 Hissar

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Har en underhållsplan som man följer. Planerat att se över taken, annars inget större planerat i nuläget.

GÅRDEN
Föreningen har två innergårdar. Där finns det sittplatser, grillplatser, lekplatser och härlig grönska.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns fyra bokningsbara tvättstugor samt även grovtvättstuga.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100mb/s via Bredband2 (fiber). Avgiften är inräknad i månadsavgiften.

PARKERING
Motorvärmarstolpe: 150 kr/mån. 11 st i kö, finns 3 st lediga i nuläget, enligt Riksbyggen 2024-02-27.
Kallgarage: Kostnad 300 kr/mån. 25 st i kö. Ingen ledig, enligt Riksbyggen 2024-02-27.
Parkeringsplats utan el: Kostnad 80 kr/mån. 12 st i kö, ingen ledig, enligt Riksbyggen 2024-02-27.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Inom föreningen finns det massor att göra. Inom området finns bastu, målarrum, litet snickeri, gym och en samlingslokal som nyligen renoverats till toppklass. Lokalen är utrustad med kök och är lämplig till allt från familjefester till barnkalas och mötesverksamhet. Det finns också cykelförråd där man kan förvara sin cykel inlåst under vintern.

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring medan hemförsäkring bekostas individuellt av boendeinnehavarna. För mer information besök föreningens hemsida; www.umehus22.ac.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-02-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Övrigt Ordförande: Per Brännström 070-6370005

Övrigt

Allmänt om bostaden Föreningens syn på ekonomin är god. Ingen avgiftshöjning är planerad i nuläget. (2024-02-27).
Parkering Motorvärmarstolpe: 150 kr/mån. 11 st i kö, finns 3 st lediga i nuläget, enligt Riksbyggen 2024-02-27. Kallgarage: Kostnad 300 kr/mån. 25 st i kö. Ingen ledig, enligt Riksbyggen 2024-02-27. Parkeringsplats utan el: Kostnad 80 kr/mån. 12 st i kö, ingen ledig, enligt Riksbyggen 2024-02-27. Föreningen håller på att kika över möjligheter för laddplatser men oklart i dagsläget när det blir klart.
Balkong/uteplats En altan i söderläge, en altan i norrläge och även en balkong på övre plan.

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende