VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Berghem, UMEÅ

Terrängvägen 5B

Denna charmiga tvåa, belägen i det omtyckta och universitetsnära området Berghem, har allt du behöver för bekvämt boende. Med ett rymligt vardagsrum, fräscht kök och ett helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin, erbjuder denna bostad allt du kan önska. Sovrummet som har en anslutande klädkammare, och den insynsskyddade balkongen i solfyllt sydvästläge ger möjlighet till sol från morgon till kväll.

Föreningen är ekonomiskt stabil, vilket innebär att som boende här behöver du inte oroa dig över oväntade höjningar av avgiften. Dessutom har du tillgång till bekvämligheter som övernattningslägenhet, hobbyrum, cykelförråd och flera tvättstugor. En parkeringsplats med motorvärmarstolpe står till ditt förfogande. Bostaden kompletteras med ett rymligt förråd och en matkällare för extra förvaringsutrymme. Berghem som bostadsområde är idealiskt beläget nära universitetet, sjukhuset, IKSU och välsorterade mataffärer.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3318 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1958
Pris 1 750 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trivsam tvåa med insynsskyddad balkong i stabil förening med bra faciliteter i populära Berghem!

badrum
badrum

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Terrängvägen 5B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Mycket fräsch tvåa på omtyckta och universitetsnära Berghem! Den välplanerade lägenheten fördelar rymligt vardagsrum med fint parkettgolv, fräsch och rymligt kök, helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin, mysigt sovrum med anslutande klädkammare. Insynsskyddad balkong i solfyllt sydvästläge med sol hela dagen och kvällen sätter guldkant på boendet!

Här bor du i en solid förening med god ekonomi, bra avgift och fina faciliteter som övernattningslägenhet, hobbyrum, cykelförråd och flera tvättstugor. Parkeringsplats med motorvärmarstolpe finns ledigt och till lägenheten hör ett rymligt förråd och en matkällare. På Berghem bor du bekvämt med promenadavstånd till Universitet, Sjukhus, IKSU och välsorterad mataffär.

-Mycket solid förening
-Solfylld balkong
-Parkeringsplats finns ledig
-Renoverad
-Nära Universitet, sjukhus och IKSU
- Närhet till Gamilia med fina skidspår och promenadstråk

HALL:
Vid ingången hälsas besökaren välkommen av en rymlig hall som erbjuder möjlighet till avhängning av ytterkläder och skor. Laminatgolv och vitmålade väggar med fondvägg i fin tapet bidrar till en ljus och inbjudande atmosfär, vilket skapar en positiv första upplevelse av boendet.

KÖK:
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och fräscha köket. Här möts man av en stilren design med vita skåpluckor, vitt kakel och en laminatbänkskiva. Utrustningen inkluderar kyl/frys, diskmaskin, spis med häll och ugn samt fläkt. Laminatgolv och vitmålade väggar skapar en enhetlig och funktionell miljö där matlagning och gemensamma måltider kan avnjutas.

VARDAGSRUM:
Det rymliga vardagsrummet imponerar med sin inbjudande atmosfär och flexibla möbleringsmöjligheter. De stora fönstren och det gedigna parkettgolvet ger rikligt med ljusinsläpp och skapar en harmonisk ram. Det ljusgrå målade väggarna förstärker känslan av öppenhet och välkomnande. Från vardagsrummet nås även den soliga balkongen i sydvästläge, vilket erbjuder en perfekt plats för avkoppling och sociala stunder.

SOVRUM:
Sovrummet är generöst tilltaget och möbleras enkelt med dubbelsäng, sängbord, skrivbord och förvaringsmöbler. Klädkammaren och garderoberna erbjuder gott om förvaringsmöjligheter, vilket bidrar till en organiserad och harmonisk atmosfär. De ljusgrå målade väggarna och den mysiga heltäckningsmattan kompletterar rummets design.

BADRUM:
Det helkaklade badrummet strålar av stil och är utrustat med behaglig golvvärme. Inredningen inkluderar wc, handfat med kommod, spegelskåp och ett badkar. Tvättmaskinen underlättar vardagen, och det naturliga ljuset från fönstret förstärker den trivsamma atmosfären.

Renoveringar som nuvarande ägare har gjort:
2011 Höjning av disk- och arbetsbänk, ny diskho och nya bänkskivor i köket. Målning av taket i hallen. Nya golvlister i sovrummet.
2012 Nytt golv + golvlister i hallen. Diskmaskin installerad + eluttag i diskbänksskåpet.
2013 Byte av skåpluckor + handtag, ny köksfläkt, nytt golv + golvlister i köket.
2014 Tvättmaskin installerad.
2015 Ny spis
2018 Byte av taklister i vardagsrum, kök och sovrum.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1958
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-12-14
Primärenergital 89

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212311001-0004
Pris 1 750 000 kr
Avgift 3318 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv.
Elförbrukning 1 254 kWh/år
Driftkostnad 104 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 104 kr

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Hushållselen mäts individuellt och faktureras på månadsavin.

Andel av årsavgift 1,1271%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 60 260 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning enligt årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Umeåhus nr 11
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1840
Gatuadress Terrängvägen
Äkta/oäkta förening Oäkta
Kontaktperson Lars Nordling
Allmänt om föreningen RBF Umeåhus nr 11 är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 83 lägenheter och 15 lokaler. Adresserna är Terrängvägen 1, 3, 5, 7, 9 samt Skidspåret 9. I föreningen finns lägenheter i olika storlekar som består av 1:or, 2:or, 3:or, 4:or samt 5:or. Husen är uppförda 1957-58.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. För närvarande är inga avgiftsändringar planerade, enligt ordförande 2024-01-30.

KOMMANDE PROJEKT
Föreningen blir nog klara med utemiljöprojektet som bla omfattar ny asfalt och 56 laddstolpar som slutförs i början på året 2024, ordförande 2024-01-30.

HUSENS SKICK
2001: Stambyte samt installation av bredband.
2007-2008: Anslutit dagvattnet till kommunens spillvattenledning.
2009-2010: Utbyte av samtliga lägenhetsdörrar samt låssystem. Postboxar i entrén. Tidningshållare precis utanför dörren där morgontidningen brukar komma.
2011: Uppfräschning av utemiljön.
2015: Fasadrenovering.
2017: Balkongrenovering.
2017-2018: Föreningen har byggt åtta suterränglägenheter samt två tvättstugor.
2020: Fönsterbyte och gjort el-rot.
2021-2022: Installationer och renovering huskropp utvändigt.
2023-2024: Utemiljöprojekt + laddstolpar

GÅRDEN
Trevlig gård med planteringar, grillplats och pallkragar för privat odling.

LOKALER
I föreningen finns tre gemensamma tvättstugor, matkällare, lägenhetsförråd, cykelförråd, övernattningsrum, barnvagnsförråd samt hobbyrum. Möjlighet till odlingslott.

PARKERING OCH GARAGE
Det finns 34 parkeringsplatser med elstolpe och platser finns lediga, enligt ordförande 2024-01-30. Pris på parkering med motorvärmare ca 250:-/ mån exkl el. El ca1,10/kwh. Samma pris för laddning. Det finns även 27 varmgarageplatser (ca 310-360 kr/mån beroende på storlek) och kötiden är ca 2-3 år, enligt ordförande 2024-01-30. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. I föreningen finns ett flertal gästparkeringar.

KABEL-TV OCH INTERNET
Leverantör av kabel-TV är ComHem. Leverantör av internet är A3. Avgiften för kabel-TV och internet ingår i angiven månadsavgift som ett obligatoriskt tillägg med 210 kr/månad.

ÖVRIGT
Föreningen har gemensam hushållsel med separat mätning för varje lägenhet.
Ny radonmätning gjord för några år sedan. Radonvärde mellan 110-120 bq/m3 vilket är under gränsvärdet på 200 bq/m3.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättshavaren. Styrelsen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg, som gäller fr o m 2018-01-01.
Hemsida https://umeahus11.wordpress.com
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-01-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 75
Antal lokaler 15

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende