VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Väst på stan, UMEÅ

Tallparksvägen 11C

Mycket mysig, stilren och modern tvåa med stor inglasad balkong som sätter guldkant på boendet!
Lägenheten har ett yteffektivt och tidlöst renoverat kök, rymligt lättmöblerat vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen med utsikt över grönområde, sovrum med inbyggda garderober och fint badrum med matta på golv och vägg i ljusa toner. Ytskikt och materialval är renoverade i personligt och enhetligt utförande. Genomgående fönsterbänkar i marmor. Två förråd i källare tillhörande lägenheten varav ett varmförråd och ett kallförråd.

Stabil och fin förening med låga avgifter som inkluderar värme, vatten, bredband, tv och hushållsel upp till en viss förbrukning. Här bor du på lugnt och naturnära område med cykel och gångavstånd till älvspromenaden och stadens puls med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 51.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3360 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad tvåa högst upp i huset på Tallparksvägen, Väst på stan.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tallparksvägen 11C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 51.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej.
Våning 3 av 3


HALL
Välkomnande hall med utrymme för avhängning av ytterkläder. Väggarna är ljusa och under era fötter ligger ett slitstarkt laminatgolv. Längre in i hallen finns flertalet inbyggda garderober till ytterligare förvaring.

KÖK
Kvadratsmart och praktiskt renoverat kök med skåpluckor i beige ton med stilrena handtag, matchande arbetsytor i träfärgad laminat och stänkskydd i laminat i melerad grå ton ger köket en modern stil. Köket erbjuder gott om förvaring i tilltagna skåp och lådor med fina arbetsytor med belysning under skåp. Utrymme för mysig matgrupp och härligt ljusinsläpp från fönster. Den maskinella utrustningen består av skafferi med ventil, spis med häll och ugn (2023), kombinerad kyl/frys, fläkt (2023) samt mindre diskmaskin (2022) inbyggd i skåp.

VARDAGSRUM/INGLASAD BALKONG
Mycket inbjudande och rymligt vardagsrum med personliga detaljer där de sociala ytorna är lätta att möblera och rymmer såväl stor soffgrupp som matsalsbord vilket bjuder in till besök. Klassiskt parkettgolv i ek ligger på golvet och väggarna är ljusa. Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen med fritt läge och med utsikt över grönområde. Här avnjuts morgonkaffet i solen som sträcker sig fram till mitt på dagen. Här är det bara att njuta fram tills höstmörkret kryper sig på och eluttag gör det möjligt till uppvärmning med tex infravärme.

SOVRUM
Mysigt sovrum med utrymme för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Flertalet inbyggda garderober ger god förvaring och komfort. Stilrena väggar i blå/grå ton och fint ljust laminatgolv. Fönster med utsikt över grönområde.

BADRUM
Komfortabelt badrum i modernt utförande med matta på golv och vägg i matchande toner. Wc, tvättställ, spegel och dusch är badrummets inredning. Här är det även förberett fär tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 51.5 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden Två tvättstugor belägna på Tallparksvägen 11A samt Sandhallavägen 8C
Övriga byggnader Föreningen har ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/natt. Rummet är inrett med 3 sängplatser, wc, dusch och pentry. Föreningen erbjuder även cykelrum, hobbyrum, pingisrum, gemensamt frysförråd, tvättstugor och soprum beläget på gaveln, Tallparksvägen 15.
Renoveringar 2023 Robotgräsklippare. Statuskontroll (våtutrymmen, badrum/kök) genomförd i alla lägenheter våren 2023. Info finns i protokoll som lämnats till lgh innehavaren.
2022 Odlingslådor (pallkragar). Bergvärme installerad.
2021 Två planteringar med nyttoväxter.
2018 Uppförande av cykelhus utanför alla hus
Bredband Internet och digital-TV från Telia. Ingår i angiven månadsavgift.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-07-30
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 86
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 3360 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår, värme, vatten, kabeltv, bredband och hushållsel upp till en viss förbrukning.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,69259%
Andel av årsavgift 0,69259%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 85 560 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Grubbehus nr 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1741
Gatuadress Tallparksvägen
Postnummer 90338
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Grubbehus nr 1 äger fastigheten Eken 17 i Umeå kommun. På fastigheten finns det 5 byggnader som uppfördes mellan 1960-62. Föreningen består av 132 lägenheter samt 1 st lokal.
Lägenheterna är fördelade på 1 rokv, 1 rok, 2 rok, 3 rok samt 4 rok.
Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen.
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Ingen avgiftsändring är planerad i nuläget för 2023. Nästa höjning är planerad till juli eller oktober 2024. Hur hög höjningen blir är inte planerad i dag, enligt föreningen 2023-12-06.

HUSENS SKICK
2023 Robotgräsklippare. Statuskontroll (våtutrymmen, badrum/kök) genomförd i alla lägenheter våren 2023. Info finns i protokoll som lämnats till lgh innehavaren.
2022 Odlingslådor (pallkragar). Bergvärme installerad.
2021 Två planteringar med nyttoväxter.
2018 Uppförande av cykelhus utanför alla hus.
2016 Målat om trapphus. Byte av lås till dörrar, entrédörrar samt bokningssystem till tvättstugorna.
2013 Takbyte, byte av maskiner i tvättstuga.
2009 Byte termostater/ventiler.
2008 Fönsterbyten, tilläggsisolering och ny fasad på fastigheterna, nya lägenhetsdörrar.
1998 Stambyten.

TV OCH INTERNET
Nytt kablage hösten 2021. Internet och digital-TV från Telia. Ingår i angiven månadsavgift.

BILPLATSER
52 st p-platser med motorvärmare/el-laddstolpe (150 kr/250/mån), 3 st platser lediga.
39 st carportar med motorvärmare (275 kr/mån), f.n kö.
18 st garage (351-551 kr/mån beroende på storlek), f.n kö.
4 st platser för mc finns, mc-garage (125 kr / mån), 2 st platser lediga.
Gästparkeringar finns. All info enligt Riksbyggen 2023-12-06.
Föreningen har i vår bytt ut att gamla motorvärmare till kombinerade elbilsladdare/motorvärmare. Har tagits i bruk under hösten 2023, ingen höjning av avgift planerad av den anledningen. Priserna stämmer men uppräkning av hyresavtalet kommer nog att ske 2024.

Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Ovan information från förening 2023-12-06.


TVÄTTSTUGA
Två tvättstugor belägna på Tallparksvägen 11A samt Sandhallavägen 8C. Nyare maskinpark med tre tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och två torkrum i vardera.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/natt. Rummet är inrett med 3 sängplatser, wc, dusch och pentry. Föreningen erbjuder även cykelrum, hobbyrum, pingisrum, gemensamt frysförråd, tvättstugor och soprum beläget på gaveln, Tallparksvägen 15.

ÖVRIGT
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-12-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Nästa höjning av månadsavgiften är planerad till juli eller oktober 2024. Hur hög höjningen blir är inte planerad i dag, enligt föreningen 2023-12-06.
Övrigt Säljaren har utfört följande förbättringar i lägenheten: 2023 - Ny spis och köksfläkt. 2023 - Målat badrumsväggar och golv. 2022 - Ny bänkdiskmaskin. Målat vardagsrum och hall.
Parkering 52 st p-platser med motorvärmare/el-laddstolpe (150 kr/250/mån). 39 st carportar med motorvärmare (275 kr/mån), f.n kö. 18 st garage (351-551 kr/mån beroende på storlek), f.n kö. 4 st platser för mc finns, mc-garage (125 kr / mån), 2 st platser lediga. Gästparkeringar finns. All info enligt Riksbyggen 2023-12-06. Föreningen har bytt ut motorvärmare till kombinerade elbilsladdare/motorvärmare.
Balkong Större inglasad balkong i fritt läge mot grönområde.

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende