Visningar

Tisdag 24 Maj KL: 16:30 - 17:10 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Väst på stan, UMEÅ

Storgatan 6B

Smart planerad och modernt renoverad etta med separat sovalkov och mycket låg avgift! Den låga avgiften gör detta till det perfekta valet för dig som söker din första bostad, en övernattningslägenhet eller det optimala studentboendet. Smidigt cykelavstånd och god kommunikation med buss var 10:e minut till Universitetet. Lägenhetens förråd ligger praktiskt invid lägenheten, parkeringsplats finns ledig och snabb inflyttning är möjlig.

Populär förening med välskött ekonomi och låg belåningsgrad. Fina faciliteter för de boende som gästlägenhet, gym, tvättstugor och cykelförråd. Uppvuxen och lummig gård med flera utegrupper. Här bor du ett stenkast från vackra älvspromenaden med bekvämt promenadavstånd till centrumkärnans puls och dess kompletta utbud av affärer, restauranger och nöjen. En pärla som måste ses, välkommen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 31.5 kvm
Avgift 1325 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1970
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart etta med låg avgift!

Storgatan 6B

Storgatan 6B
Storgatan 6B

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Storgatan 6B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 31.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med generös skjutdörrsgarderob med spegelglas. Garderoben är inredd med både hyllor, hängare och lådor och är perfekt för både avhängning av ytterkläder och fin klädförvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett mörkt laminatgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK
Längre in i lägenheten nås det praktiska och yteffektiva köket. Köket är renoverat i modern stil och har vit skåpinredning med diskreta handtag, vitt kakel och arbetsbänk i mörkbrun laminat. Kökets maskinella utrustning består av integrerad kyl och frys, inbyggnads ugn och micro i bekväm arbetshöjd, spishäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Mycket bra förvaringsmöjligheter, arbetsyta och fin vitrindel. Inbyggda spotlights ger perfekt belysning till matbestyren.

ALLRUM
Lättmöblerat och smart planerat allrum med separat sovalkov och en mycket fyndig lösning med utdragbar säng. Rummet går att möblera med variation och har utrymme för matgrupp, soffa, tv-möbler, skrivbordshörna och säng. Fransk balkong släpper in härligt dagsljus.

DUSCHRUM
Lägenhetens duschrum nås från hallen och är inrett med wc, handfat, spegelskåp och takdusch. Golv och väggar är klädda i en stilren och ljus matta.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 31.5 kvm
Byggnadsår 1970
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-08-27
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21240002-0008
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 1325 kr/mån
Kommentar ink. värme, vatten, internet och tv
Driftkostnad 1 115 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 115 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år ink 16 Ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,23215%
Andel av årsavgift 0,23219%

Förening

Föreningsnamn RB Brf Älvbrinken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-4091
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Älvbrinken är en privat och äkta bostadsrättsförening som bildades år 1972-73. Föreningen förfogar över 186 st lägenheter belägna på Storgatan 6 B-C, Västra Brinkvägen 7-21 och Östra Brinkvägen 23-57 (udda nummer). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt förutom 1 st som disponeras av föreningen som gästlägenhet. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgiften höjs med 2% från och med 1a juli 2022 (ordförande 2022-05-03).

HUSENS SKICK
2021 - Bytt tak och satt solceller på två av taken (takbyten fortsätter 2022)
2021 - Föreningen har byggt 10 nya laddplatser med carport på den mittersta parkeringen
2019 - Byte av entrédörrar samt har dörrarna försetts med kodlås och alla trapphus är ommålade
2017 - Uppfräschning av gästlägenheten
2016 - Renovering av tvättstugor
2013 - Relining
2011-2015 - Innergårdar upprustade
2008 - 2010 - Nya inglasade balkonger
2005 - Byte av lägenhetsdörrar
2003 - Fönsterbyte

GÅRDEN
Till huset hör en vacker och lummig innergård som har fräschats upp med gräsmatta, träd och buskar. Här finns både lekplats och sittplatser där man kan njuta av solen. Nya stenläggningar och belysning ramar in innergården på ett vackert sätt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband levereras till föreningen av Bredband2 och ingår i månadsavgiften. Kabel-TV levereras av ComHem och ingår i månadsavgiften.
Utbudet består av mer än ett 20-tal kanaler via det digitala nätet. Du kan se dessa kanaler digitalt. Vill du se dom digitalt behöver du en CA-modul (DvB-C) eller en digitalbox på äldre TV-modeller.

PARKERING
Det finns 72 st p-platser med motorvärmarstolpar som kostar 200 kr/månad och 96 st carportar som kostar 320 kr/månad. MV-plats finns, men det är kö till carport, enligt ordförande 2022-05-03. Det finns även 10 stycken laddplatser med carport, med ett extra tillägg på 300 kr per månad.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har tre tvättstugor: Brinkvägen 17, den försörjer de som bor i husen V. Brinkvägen 7-21 samt Storgatan 6 B-C. Brinkvägen 33, den försörjer de som är boende på Ö. Brinkvägen 23-39. Brinkvägen 45, den försörjer de som är boende på Ö. Brinkvägen 41-59.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Cykelförråd finns. Föreningen har extra varmförråd (200 kr/månad och uppåt) f.n kö. Det finns vävstuga och snickarbod. Tillgång till fräscht gym (medlemskap krävs).
På Västra Brinkvägen 9 finns en gästlägenhet som man kan hyra för ca 200 kr/natt. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-abonnemang.

Alla lägenheter med inglasad balkong har ett balkongtillägg på sin månadsavgift på mellan 380-450 kr/månad. En del av detta balkongtillägg gäller inglasningstillägget (230 kr/månad). Detta tillägg försvinner från 1a juli 2022 om det är glas upptill, inte hela avgiften för balkongen. Se hemsidan www.alvbrinken.se för mer information.

En radonmätning är utförd 2008 med medelvärde: 30 Bq/m3. Medelvärdet ligger långt under riktvärdet på 200 Bq/m3.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos IF och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Gå gärna in på föreningens hemsida www.alvbrinken.se P-platser bokas via Riksbyggens köportal.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2022-05-03).

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende