VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Stöcksjö, Umeå

Stöcksjö Sjömyrväg 58

Välkommen till detta underbara sjöläge med lyxen av strandnära läge och egen brygga! Här bor ni verkligen representativt i rymliga och sociala ytor där stora panorama fönster och en befriande takhöjd i vardagsrum ger ljus, rymd och magisk utsikt över tomt och sjö. Villan fördelar öppet och ljust kök med matplats som integrerar i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet där den eldningsbara Cronspisen pryder sin plats. I entréplan disponeras även två av husets fyra sovrum med sjöutsikt, två badrum samt groventré med tvättstuga. En trapp upp nås två rymliga sovrum, ett på var sida och ett allrum i mitten med mysiga snedtak. Tomten har insynsskyddad baksida och ligger i ett fint soligt läge från morgon till kväll. På tomten står en friggebod/gäststuga, varmbonat hundhus samt kallförråd. Här finns också ett rymligt garage med carport för två bilar.
Enligt fastighetsutdraget är boendeytan 97 kvm men enligt uppmätning av säljaren så är boendeytan 164 kvm och är inskickat för registrering till skatteverket.

Här bor ni i lantlig idyll ett stenkast från skog, natur och direkt närhet med sjö samtidigt som Umeå centrum endast ligger ca 10 minuter bort med bil eller buss. I byn finns förskola/skola samt fina busskommunikationer med Umeå. Stöcksjö ligger nära havsbandet med flertalet fina utflyktsmål och badområden ex Kont, Norrmjöle havsbad och golf, Bettnäsand för att nämna några.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 164 kvm + 20 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 2048 kvm
Byggnadsår 1972
Pris 6 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Villa med ett magiskt sjöläge med strand och egen brygga.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stöcksjö Sjömyrväg 58

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 164 kvm. säljarens information. Enligt fastighetsutdraget är boendeytan 97 kvm. Enligt säljarens uppmätning 164 kvm.

HALL
Välkommen in till detta smakfulla och genomtänkta boende som fullkomligt badar i ljus och rymd. Här bor ni representativt i ett boende som inte lämnar någon oberörd. Glöm dock inte att hänga av er ytterkläderna och ta av er skorna innan ni kliver på vilket ibland kan vara svårt att komma ihåg när man bara vill in och se mer!
Här ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är ljusa vilket också är genomgående i hela huset och ger en bra helhetskänsla. Förvaring finns i flertalet garderober.

VARDAGSRUM/ VARMBONAT UTERUM
Här slås ni direkt av den magiska utsikten och den generösa takhöjden! Helt oemotståndligt! Stora panoramafönster ger inte bara magisk utsikt över tomt och sjö, de ger också ett fantastiskt ljusinsläpp till hela huset. Rummet har en öppen planlösning in mot kök, vilket gör att rummet upplevs socialt och representativt men samtidigt hemtrevligt och ombonat – en perfekt kombination helt enkelt!
En kakelugn från Cronspisen är centralt placerad, i ständigt blickfång, fungerar som mycket bra värmekälla men har främst använts som extra mysfaktor när mörkret och kylan kryper på. Här ryms soffgrupp och övriga möbler utan att rummet känns övermöblerat. Från denna del av huset finns även balkongdörr ut till det inglasade varmbonade uterummet på hela 20 kvm som färdigställdes 2023. Från uterummet finns även utgång till den fantastiska tomten med uteplats, gräsytor samt sandstrand med brygga. Uterummet har klinkers med golvvärme och en generös takhöjd.

KÖK
Mycket rymligt kök med burspråk, generösa arbetsytor med en ekskiva och flertalet skåp och lådor till förvaring. Köksinredningen har laserade ekluckor och ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/ frys, spis med häll och ugn , fläkt, mindre vinkyl samt diskmaskin.
En större matplats får plats i köksdelen och härifrån finns även altandörr ut till altanen i söderläge, en härlig frukostplats och även för middagen. På golvet ligger klinkers i ljus ton med golvvärme och väggarna är ljusa.

SOVRUM 1
Sovrum 1 är placerat rakt fram från hallen och har plats för säng och sängbord och en härlig utsikt över Stöcksjön och tomtens baksida.

SOVRUM 2
Detta sovrum har även det plats för säng och övriga möbler. Detta rum passar perfekt till ett gästrum/sovrum och används i dagsläget som kontor. Förvaring finns i inbyggda garderober. Även från detta rum finns den fantastiska sjöutsikten.

BADRUM 1
Detta badrum ligger placerat till vänster direkt från hallen, har renoverats 2014 via fackman och har matta på golv och ljus matta på vägg. Här finns dusch, tvättställ med spegel och ett vackert trätak med infällda spottar.

BADRUM 2
Större badrum med mörkare matta på golv och ljus matta på vägg. Ett fönster har placerats så att man kan njuta av sjöutsikten samtidigt som man kryper ner i bubbelbadkaret – kan det bli bättre? Här finns även en separat dusch med duschväggar, wc, tvättställ med kommod och spegelskåp. Badrummet är fackmannamässigt utfört 2014.

TVÄTTSTUGA MED GROVENTRÉ
Rymlig och praktisk tvättstuga med groventré ut mot garage. Tvättstugan är försedd med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho och bänk samt skåpinredning. På golvet ligger ett ljust klinker med golvvärme och väggarna är ljusa. Här finns även värmepannan från 2022 och frånluftsvärmepumpen. (Jordvärme går att koppla in).


ÖVRE PLAN:

ALLRUM
Här kommer vi upp till ett trevligt allrum med mysiga snedtak i trä och med praktiska sidoförråd. Här ligger ett vackert ljust trägolv och väggarna är ljusa. Här finns utrymme för soffa och övrig möblering. Ett perfekt lek/allrum till barnen. Här finns även en luftvämepump som värmer hela övre plan.

På var sida om allrummet ligger även två sovrum.

SOVRUM 1
Sovrummet till höger har utrymme för säng och övrig möblering. Vackra snedtak i trä ger en mysig känsla tillsammans med de ljusa trägolven. Garderob till förvaring.

SOVRUM 2
Här finns plats för både dubbelsäng, skrivbord och soffa. Rummet är idag inrett till ett sovrum vilket rummet passar alldeles utmärkt till. Synliga takbjälkar i trä matchande det vitmålade taket och parkettgolv i ek ger en mysig känsla till rummet. Vackert fönster och balkongdörr ut till balkongen som ger en härlig sjöutsikt. Förvaring finns i garderob och ett mindre förråd.

GARAGE
Rymligt garage som värms upp via luftvärmepump (2023) med gjuten platta på mark. Här finns även två rymliga förråd med egna ingångar och bra förvaring med hyllplan på vägg. Garaget har en påbyggd dubbel carport.

BRA ATT VETA:
-På gården finns även ett vinterbonat hundhus med ett hundelement och en extra carport som i dag används som tak över hundgården, ett fristående förråd (sommarstuga) och en friggebod på husets framsida.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Stöcksjö 2:39
Boarea 164 kvm
Biarea 20 kvm
Byggnadsår 1972
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2004
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Värmepump-frånluft (el), kakelugn och luftvärmepump.
Övriga byggnader Garage med två förråd, fristående förråd (sommarstuga), varmbonat hundhus och en friggebod.
Bredband Bredband finns indraget i huset via Halebop 162:-/mån.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2024-02-16
Primärenergital 170

Ekonomi

Pris 6 495 000 kr
Taxeringsvärde 3 518 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 2 065 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 453 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 453 000 kr
Värdeår 1987
Summa inteckningar 3 020 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 39 833 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 31 246 kr
  • Vatten/avlopp: 5 300 kr
  • Renhållning: 3 287 kr

Vattenkostnaden är för spillvatten eftersom alla hushåll efter Sjömyrvägen har enskilt vatten från en kallkälla. (Vattenanalys finns).

Tomt

Tomtarea 2048 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Stöcksjö GA:6 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Umeå Stöcksjö GA:8 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Umeå Stöcksjö GA:9 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Övrigt
Avtalsservitut Kraftledning
Last: Avtalsservitut Kraftledning, 24-IM1-23/349.1

Planbestämmelser Detaljplan (2013-09-20)

Dokument

Området

Stöcksjö ligger i en lantlig idyll beläget ca 8 min med bil från Umeå och Umeå city ariport samt 7 min till nya IKEA-området. I Stöcksjö finns en allmän badstrand där ni kan njuta av sommarvärmen. HeIa området är det en blanding av både fritidshus och åretruntboende. Fint landskap med både lantbruk, åkrar och skog.

Närområde

Förskola, skola 1-6, ridskola, badstrand med kiosk, brygga och beachvollyebollplan.

Kommunikation

E4an går igenom Stöcksjö så du tar dig smidigt in till Umeå. Bra cykelväg från stan finns även fram till Stöcksjö. Bussar går dagligen med Länstrafiken. För mer information om tidtabell se www.tabussen.se

Räkna på ditt nya boende