VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Haga, UMEÅ

Stenmarksvägen 1B

Välkommen till denna charmiga tvårummare som utstrålar charm och karaktär. Här möts du av en inbjudande hall som leder dig vidare in i lägenheten. Vardagsrummet har generöst med ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna och har gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Intill vardagsrummet finns matplatsen och även här får man in generöst med ljus från de stora fönstren. Den höga takhöjden och de ljusa väggarna skapar en luftig känsla som får rummet att kännas extra rymligt.

Köket är funktionellt och här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymme. Sovrummet är rofyllt och har plats för en dubbelsäng och här finns en skjutdörrsgarderob med spegelglas. Från vardagsrummet når man balkongen i västerläge med eftermiddag- och kvällssol. Helkaklat badrum med dusch.

Lägenheten är belägen i ett attraktivt område nära centrum, vilket ger dig tillgång till stadens puls. Här bor du nära till allt, shopping, restauranger, kaféer och kultur. Dessutom finns det goda kommunikationer och närhet till universitetet, vilket gör det till en perfekt boende för både studenter och yrkesverksamma.

Boka din visning redan idag. Välkommen hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3945 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tvåa i gavelläge med charm och karaktär!

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stenmarksvägen 1B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

HALL
Välkommen in till hall inredd med två rymliga garderober samt städskåp, vilket döljer och optimerar förvaringsmöjligheterna. Här finns även utrymme för kapp- och skohylla. Väggarna är ljust målade, vilket är genomgående i hela bostaden och ger en fin helhetskänsla. Den känslan förstärks ytterligare av de fina golvet som löper genom hela lägenheten. Vackert vardagsljus når hallen genom två stora fönsterpartier från matrummet som disponeras rakt fram.

MATRUM
Det påfallande ljusa och inbjudande matrummet når du rakt fram i hall. Rummet karaktäriserar av två generösa fönster som ger fantastiskt ljusinsläpp. De vackra fönsterbrädorna i marmor och den generösa takhöjden gör att man verkligen älskar detta rum.

VARDAGSRUM
Från matrummet når ni det välplanerade och lättmöblerade vardagsrummet försett med fönster i två väderstreck. Från detta rum nås lägenhetens balkong som ligger i ett fint västerläge med eftermiddag- och kvällssol.

SOVRUM
Lägenhetens rymliga sovrum nås till höger om matrummet. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord. Rummet är inrett med skjutsdörrsgarderob med spegelglas.

KÖK
Det stilrena renoverade köket har vit skåpinredning. Arbetsbänken är av ekskiva och svart kakel avställningsnisch ligger ovan arbetsbänk. Maskinparken består av side by sid kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och induktionshäll.

BADRUM
Ett optimerat badrum där dusch, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp, wc och handdukstork. Vita kaklade väggar med bård och ljus klinker på golv ramar in badrummet. Här är det förberett för att installera tvättmaskin.

BRA ATT VETA
Föreningen har tecknat kollektivt BR-tillägg för föreningens medlemmar. Till lägenheten hör två förråd, ett i källarplan och det andra på vinden.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-01
Primärenergital 125

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212306001-0006
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 3945 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, kabel TV och bredband
Driftkostnad 1 680 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 680 kr

Individuell mätning på hushållsel. Nuvarande ägare har en förbrukning som har legat mellan ca 140 kr/ mån. Hushållselen kommer som ett tillägg på månadsavin.

Andel i förening 2,05474%
Andel av årsavgift 2,0542%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 91 578 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad utifrån den senaste årsredovisningen 2022-23.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1782
Gatuadress Stenmarksvägen
Hemsida www.stenmark135.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheten Hornet 7 i Umeå kommun. På fastigheten finns tre byggnader som består av 56 lägenheter fördelade på 1:or - 3,5:or, med adresserna Stenmarksvägen 1 A-B, 3A-B samt 5A-B. Husen är uppförda under 1945 till 1946. Byggnaderna har fint ljusinsläpp och är ställda i nordsydlig riktning. Föreningen har 2 st gemensamhetslokaler fördelade på samlingslokal samt ett gästrum med bastu.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god och föreningen är stabil.
Avgiften kommer höjas med 12% f o m 1/7 2024, enligt styrelsen 2024-05-03.

HUSETS SKICK
1996 - Byte värmekulvert, tamburdörrar, el-rot och trapphusmålning.
2005 - Renovering balkonger
2015 - Byte termostater och luftskruvar
2017-2018 - Relining ventilationskanaler. Byte av hängrännor.
2018-2019 - Byte vindskivor, takfötter samt viss takrenovering. Stamspolning.
2022 - Reparation takbryggor samt diverse ytterligare takreparationer. Byte fönsterbleck på samtliga fönster ovan källarplan, dock ej på balkonger. Helrenovering av samlingslokal och övernattningslägenhet. Stamspolning.
2023 - stamspolning och byggt ett nytt staket.

GÅRDEN
Fin innergård med sittgrupper, grillplats, odlingslotter, grönytor och syrenberså.

BILPLATS
39 st motorvärmarplatser kostar 300 kr/mån.
Det finns 4 st lediga platser i nuläget. 2 personer i kö, (vet ej om de är aktivt sökande).
Det finns inga laddstolpar i föreningen.
Styrelsen har haft uppe frågan men ej beslutat något. (finns idag ingen efterfrågan hos medlemmarna), info från Riksbyggen 2024-05-03.
Kön hanteras f o m 2022 av Riksbyggen.

TVÄTTSTUGOR
Finns belägen i hus 1 och här finns 2 st tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

KABEL TV OCH INTERNET
IP-telefoni, internet och Kabel TV via Tele2. Ingår som ett obligatoriskt tillägg i den angivna månadsavgiften.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensamhetsutrymmen finns i form av samlingslokal och gästrum med bastu. Gemensamhetsutrymmen bokas via Riksbyggens app ”Mitt boende”. Det finns dessutom cykelförråd och hobbyrum.

ÖVRIGT
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.
Till lägenheten hör två förråd. Möjlighet finns att hyra extra förråd om så skulle önskas. Merparten av de extra förråd som finns är kallförråd på vindarna. De extra förråden har olika priser som baseras på storlek samt om det är kallt eller varmt. Det kallförråd som idag finns kvar har en kostnad om 50:-/mån och är beläget på vinden på Stenmarksvägen 3A. I dagsläget bara ett extra förråd kvar för uthyrning.
I föreningens sophus tillämpas sopsortering. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och förvaltare 2024-05-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningen har även en kollektiv hemförsäkring. För mer information se även föreningens hemsida www.stenmark135.se
Överlåtelseavgift 1182 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas. Se mer under fliken Föreningen.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende