VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Haga, UMEÅ

Solvändan 2B

Hur ofta kommer det ut en trea på 91 kvadratmeter på populära Haga? Väldigt sällan, men nu är den snart här! Hela 91 kvadrat på andra våningen med utsikt från fönster i tre väderstreck, inglasad balkong, två bra och mycket rymliga sovrum. Utöver detta erbjuds parkettgolv, takhöjd utöver det vanliga och en kamin som ger charm och en maxad mysfaktor! Till lägenheten hör två förråd, ett praktiskt beläget på vinden bara en trappa upp från lägenheten och ett i källarplanet.

Här bor ni även i en stabil, populär och välskött förening.

Välkommen att anmäla ert intresse redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5019 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 3 250 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig 3a på hela 91 kvm med kamin!

Solvändan 2B
Solvändan 2B
Solvändan nya
Solvändan nya

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solvändan 2B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 91 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Hur ofta kommer det ut en trea på 91 kvadratmeter på populära Haga? Väldigt sällan, men nu är den snart här! Hela 91 kvadrat på andra våningen med utsikt från fönster i tre väderstreck, inglasad balkong, två bra och mycket rymliga sovrum. Utöver detta erbjuds parkettgolv, takhöjd utöver det vanliga och en kamin som ger charm och en maxad mysfaktor! Till lägenheten hör två förråd, ett praktiskt beläget på vinden bara en trappa upp från lägenheten och ett i källarplanet.

Här bor ni även i en stabil, populär och välskött förening.

Välkommen att anmäla ert intresse redan idag!

Välkommen!

- KAMIN
- INGLASAD BALKONG
- GAVELLÄGE
- STABIL OCH POPULÄR FÖRENING

HALL
Möblerbar hall i vinkel med garderob och utrymme för avhängning. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett snyggt kakelgolv.

KÖK
Till vänster nås ett trendigt kök med gott om förvaringsutrymmen. Köksinredningen går i ljust. Under överskåpen ligger ett vitt kakel. Hel kyl och frys i rostfritt utförande, diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikrovågsugn i arbetshöjd samt fläkt är kökets maskinpark. Invid fönster ut mot gården placeras med fördel en matplats. På golvet ligger ett snyggt parkettgolv med ljusa väggar och tak.

VARDAGSRUM
Lägenheten har ett rymligt vardagsrum med parkettgolv och ljusa väggar samt tak. Rummet är lättmöblerat med utrymme för variation. I vardagsrummet finns en kamin som tillför charm och under mörka vinterkvällar höjer mysfaktor till max. Den fantastiska inglasade balkongen med sol stor del av dagen nås från detta rum.

SOVRUM 1
Sovrum 1 nås till höger i hallen, lugnt och avskilt från övriga lägenheten. Rummet har parkettgolv och ljusa väggar. Här finns utrymme för stor säng och diverse annat möblemang.

SOVRUM 2
Från vardagsrummet nås Sovrum 2. Ett mycket rymligt sovrum med flertalet inbyggda garderober och utrymme för dubbelsäng samt annat möblemang efter behov. Väggar målade i vitt och parkettgolv.

BADRUM
Lägenhetens badrum disponeras till höger om hall intill Sovrum 1. Badrummet är renoverat och har snyggt kakel på väggarna och svart plastmatta på golvet. Dusch, WC, tvättpelare, handfat med kommod och spegelskåp är badrummets inredning. Golvvärme värmer skönt under fötterna.

BRA ATT VETA
Två förråd ingår. Ett praktiskt beläget endast en trappa upp från lägenheten och ett i källaren.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 91 kvm

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-05-24
Primärenergital 105

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212366001-0013
Pris 3 250 000 kr utgångspris
Avgift 5019 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive värme, vatten, tv och bredband.
Elförbrukning 1 621 kWh/år
Driftkostnad 5 089 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 5 089 kr

Driftkostnaden baseras på nuvarande ägares förbrukning och kan därför komma att ändras. Bör ses som ett exempel. Huvudsäkring: 20 A (3 445 kr/år)

Andel i förening 1,78233%
Andel av årsavgift 1,84117%

Förening

Föreningsnamn RB Brf Montellsgärdet 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769625-6465
Gatuadress Solvändan 2-6
Postnummer 90302
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Montellsgärdet 2 (org.nr 769625-6465) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 85 st lägenheter samt 1 st lokal och är belägna på fastigheten Montellsgärdet 2 med adresserna Östra Kyrkogatan 59 A-B, 63 A-b, Solvändan 2 A-B, 4 A-B samt 6 A-C. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Av lägenheterna är 82 st upplåtna med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgifterna höjdes med 10% från och med januari 2023, inga andra höjningar är planerade (ordförande 2023-05-31).

PLANERADE PROJEKT
Föreningen har påbörjat en ombyggnad av ventilationen, i dagsläget pågår arbetet i första huset och detta beräknas vara klart i mitten på juni. Föreningen funderar / planerar även på att modifiera elstolparna till att innehålla elbilsladdning, inga beslut ännu men under utredning.

HUSENS SKICK
2021-2022 Påbörja vägvalsutredning inkl. kostnadsanalys för investering av nytt ventilationssystem.
2019 Nya balkonger (samtliga har byggts om och blivit väsentligt större - tillkommer en balkongavgift om ca 310 kr /mån fr.o.m 1/7 2019). Solvändan 4 dräneras.
2018 Solvändan 6 dränerades.
2017 Kompletterande relining i ca 20-talet lägenheter.
2016 Ny tvättmaskin, torktumlare och torkskåp i tvättstuga.
2015 Östra kyrkogatan 59A-B har dränerats och utvändigt isolerats på grund av fuktgenomslag.
2014 Målat husen.
2013 Nya entréportar.
2012-2013 Tvättstugorna har renoverats, alla yttertak renoverade, alla elektriska installationer fram till lägenheterna moderniserade.
2012 Nya källardörrar och förrådsdörrar monterade.
2011-2012 Säkerhetsdörrar samt nytt låssystem, målning av trapphus samt källare.
2011 Ventilationsfläktar ovan tak bytta samt spiskåpor/fläkt, termostater och ventiler på element utbytta 2011, undercentralt utbytt. Relining av stammar mellan lägenheter och källare 2011. Fönsterbyte 2011.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i varje byggnads källare.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud Telia lagom) och bredband via Telia är ett tillägg på avgiften (totalt 240 kr / månad).

PARKERING
Föreningen har följande parkeringsplatser:
55 st p-platser med motorvärmarstolpe (310 kr/mån)
5 st p-platser utan el (220 kr / månad)
6 st parkeringsplatser i garage (650 kr/mån).

I dagsläget finns 2 stycken p-platser med el lediga och det är 4 stycken i kö till garage (ordförande 2023-05-31).

Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Styrelsen kan utfärda tillfälligt parkeringstillstånd, som gäller på gästparkeringen, under förutsättning att man registrerat sig i kösystemet hos Riksbyggen.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam bastu finns på adressen Solvändan 2.

ÖVRIGT
Radonmätning utförd 2016 och 2021. Mätningarna är inom toleransnivåerna för samtliga mätningar. Föreningen äger lokalen där restaurangen Östra Kyrkogatan håller till. För lokalen får föreningen in hyresintäkter. Föreningen har byggt två källarlägenheter under år 2018 (1:or på Solvändan 2 A) i form av bostadsrätter, som innebar ett kapitaltillskott till föreningen. Dessa bostadsrätter är sålda. Bostadsrättsinnehavare har eget avtal med Umeå Energi. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-05-31.

Övrigt

Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende