Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Rödäng, Umeå

Soliststråket 4

Välkommen till ditt nästa hem! Detta fina atriumhus i sydvästläge erbjuder en perfekt kombination av stil, komfort och funktionalitet. Njut av ett ombyggt kök med moderna bekvämligheter och generös matplats, ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning in mot kök, helkaklat badrum och flertalet sovrum. Med en inredd övervåning får du dessutom gott om extra utrymmen för hela familjen att samsas oavsett aktivitet. Tidig vår fram till sen höst kan du koppla av i det inglasade uterummet som nyligen uppförts eller på den skyddade uteplatsen i vinkel. Med nyare fönster, tilläggsisolerad och bytt fasad (bortsett norra övre gavel) och ett nyligen bytt yttertak kan du känna dig trygg och säker i ditt nya hem. Förvaringsmöjligheter? Självklart! Här finns gott om utrymmen till förvaring, vilket underlättar att hålla ordning och reda. Beläget i ett barnvänligt område är detta den perfekta platsen för din familj att skapa minnen. Här bor du med närhet till förskola/skola, matbutik, bank, skog och natur i närområdet. I området finns även fina bussförbindelser med centrumkärnan.

Information

Bostadstyp Kedjehus
Boarea/Biarea 150 kvm + 13 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4-5 sovrum
Tomt 254 kvm
Byggnadsår 1973
Pris 4 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverat atriumhus i sydväst!

Planritning

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Soliststråket 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4-5 sovrum
Boarea 150 kvm. taxeringsinformation

HALL
Hall med plats för kapp- och skohylla samt med utrymme till att placera garderober om du önskar. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger en klinker. Golvvärme ger ett behagligt känsla. Hallen öppnar trivsamt upp till de sociala ytorna kök, matplats och vardagsrum.

KÖK
Renoverat och ombyggt arbetskök har gett extra utrymme till förvaring och avställningsytor. Köket har vit skåpinredning och mörkare arbetsytor i laminat. Ovan arbetsytorna ligger ett mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, induktionshäll, inbyggd ugn och mikro samt diskmaskin. På golvet ligger praktiskt ett klinker, där golvvärme ger extra god komfort. Ett fönster ger fint vardagsljus.

MATPLATS
Matplatsen är mycket generös med plats för större matgrupp och ligger i direkt anslutning till köket. Här får du plats med både familj och vänner utan att det känns trångt. På golvet ligger en parkett.

VARDAGSRUM
Från matplatsen är det öppet in mot det rymliga och mycket ljusa vardagsrummet med flertalet fönsterpartier i söder. Här ryms större soffgrupp och exempelvis Tv-möbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en parkett (sämre skick). Från detta rum når du den härliga uteplatsen med altan i söder och väster samt tillgång till det härliga uterummet som förlänger sommarhalvåret. Innergården har också en grönyta som passar utmärkt för lekyta eller kanske trädgårdsodling.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet når ni bostadens första sovrum. Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng. Väggarna har vit tapet och vid huvudgaveln en mörkare fondtapet. På golvet ligger ett laminat.

SOVRUM 2
Sovrum 2 är idag inredd och möblerad med skjutgarderob längst ena långsidan av rummet och en kontorsplats på den andra. I de fall man har behov av ytterligare ett sovrum går detta rum att enkelt omdisponeras till ett rymligt och funktionellt sovrum genom att ta ner garderoben. Rummets väggar är ljusa och på golvet ligger en parkett.

SOVRUM 3
Sovrum 3 är placerat vägg i vägg med sovrum 2. Rummet är rymligt med plats för större säng och exempelvis skrivbord. Tre av rummets väggar är vitmålade medan en vägg har en mörkare beige nyans. På golvet ligger en parkett.

SOVRUM 4
Sovrum 4 ligger mittemot sovrum 3. Rummet är rymligt liksom sovrum 3. Vita väggar och laminat på golv ramar in rummet.

BADRUM
Smakfullt inrett och ombyggt badrum försett med takdusch, dubbla tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp högskåp, handdukstork samt wc. Ett fönster släpper in ljus behagligt ljus. Rummet har klätts med kakel, klinker och mosaik i grå, bruna och vita toner - stilrent och modernt. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter.

WC
Invid tvättstugan och praktisk tillgänglig i hall finns ytterligare en wc placerad. Väggarna är kaklade och på golvet ligger en matta. Här finns wc-stol och tvättställ.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är i original och inredd med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och trådbackar till förvaring. På golvet ligger en matta och väggarna är tapetserade.

ÖVRE PLAN
2010 inreddes bostadens vind till ytterligare bostadsyta för huset. Trapp upp till vinden nås från matrummet. Den inredda vinden fördelar ett rymligt allrum samt sovrum. Våningsplanet har genomgående charmiga snedtak och den tillbyggda takkupan ger extra ljus och rymd till ytorna.

FÖRRÅD
Hur var det med förvaringen? Mellan sovrum 3 och 4 nås en klädkammare som också fungerar som en passage ut till ett rymligt förråd som i sin tur praktiskt och bekvämt har utgång till husets innergård samt husets framsida. Förrådet är med andra ord väldigt lättillgängligt oavsett om man befinner sig i bostaden, utomhus på innergården eller framsidan av huset.

ÖVRIGT
Garage finns i länga

2023 Målning väggar i kök, hall och vardagsrum samt innertak kök och hall.
2022/21 Yttertak + ny konstruktion runt takkupa, isolering och brädfodring
2018/19 Uterum (isolering golv+isolering en vägg)
2016/17 Förrådstak
2015 Byte av ventilationsfläkt
2012 Renoverat och ombyggt badrum (gjuten platta)
2010 Takkupa och inredd övervåning, renovering/ombyggnad av kök, byte av fönster framsida hus, byte av panel framsida hus + tilläggsisolering (bortsett övre gavel i norr)
Ca år 2000 Byte av fönster in mot gården + byte av panel in mot gården

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla i vinkel
Fastighet Tuban 6
Boarea 150 kvm
Biarea 13 kvm
Byggnadsår 1973
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2008
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2024-01-18
Primärenergital 65

Ekonomi

Pris 4 195 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 813 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 707 000 kr
  • Småhusmark: 1 106 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 707 000 kr
Värdeår 1978
Summa inteckningar 2 077 500 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 51 777 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17 310 kr
  • Vatten/avlopp: 6 147 kr
  • Hushållsström: 10 800 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 17 520 kr

Fjärrvärmeförbrukning 15 536 kwh senaste 12 månaderna (82,1 öre/kwh), fast avgift 4 555 kr/år (inkluderat i ovan angiven kostnad). Uppgift från säljare Hushållselförbrukning 6 636 kwh senaste 12 månaderna, 2 383 kr/år (ingår i ovan angiven avgift) Uppgift från säljare VA uppgifter från säljare I samfällighetskostnaden ingår; snöskottning, renhållning/sopor, garage i länga och parkeringsyta, skötsel av gemensamhetsutrymmen och lekparker, Kabel TV och Internet. Till driftkostnaden tillkommer hemförsäkring och fastighetsskatt.

Tomt

Tomtarea 254 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Altan och uterum
Parkering Garage i länga

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Backen GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Umeå Backen GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Planbestämmelser Ändring Av Detaljplan (1999-03-23) Stadsplan (1973-03-26)

Dokument

Området

Rödäng är en stadsdel i västra Umeå som i söder avgränsas mot Sandåkern av Vännäsvägen/E12, i väst av Rödberget och mot Västerslätt i öst och norr av Tvärån. Bebyggelsen består av sammanlagt 334 bostadshus, samtliga rad- och atriumhus, samt skolor och förskolor som är friliggande.

Närområde

På Västerslätt centrum hittar du ICA-affär, Ullas konditori, spelbutik, bank och frisör.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss till Universitet, sjukhus och centrum. Via linje 7 med Ultra tar man sig in till Vasaplan och sedan vidare mot Universitetsområdet och Mariedal.

Övrigt

I området finns två förskolor samt en skola årskurs F-3.

Räkna på ditt nya boende