Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ersboda, UMEÅ

Snipgränd 92

Välkommen till en mycket trevlig och ljus gaveltrea. Egen entré med kapprum och goda förvaringsmöjligheter. Trapp upp når du lägenhetens boendeytor som disponeras i en ljus och rymlig planlösning. Här fördelas kök med generösa arbetsytor, bra förvaring samt plats för matgrupp, vardagsrum med utrymme för variation och större soffgrupp, två välplanerade sovrum samt ett smakfullt och modernt badrum, nyligen renoverat med kakel och klinker. Ytskikten i bostaden är genomgående ljusa. Vid entrén har du en skyddad uteplats i söderläge samt tillgång till ett rymligt kallförråd, från bostadens vardagsrum nås balkong. Här bor du nära till skog och natur, fina promenadområden, förskola, skola och stort handelsområde som bl a erbjuder flertalet matbutiker, butiker och restauranger. Bra med busskommunikationer till Umeå C. Varmt välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 81 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4552 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1980/81
Pris 1 650 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Gaveltrea Västra Ersboda! Radhuskänsla!

Planritning

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Snipgränd 92

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81 kvm. föreningens information
Hiss Nej

- GAVELLÄGE
- UTEPLATS OCH BALKONG
- SMAKFULLT RENOVERAT BADRUM
- BRA FÖRVARINGSMÖJLIGHETER

ENTRÉ
Entré på nedre plan med plats för kapp- och skohylla samt inredd med skjutgarderob. Längre in når ni ett rymligt förråd/klädkammare. På golvet ligger ett grått laminatgolv och väggarna är ljust tapetserade. Från hallen nås trapp upp till övre plan och lägenhetens övriga bostadsytor.

KÖK
Öppet och ljust kök med goda förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor. Köket har vita skåpluckor, ekbänkskiva och under överskåpen ligger ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, fläkt, spishäll med ugn samt diskmaskin. Invid fönster ut mot gården placeras matplatsen. Köket har ljusa tapeter och laminatgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med gott om utrymme för större soffgrupp, TV-möbel och exempelvis bokhylla. Från rummet nås lägenhetens överbyggda balkong. Ljusa tapeter och laminatgolv ramar in rummet.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet nås lägenhetens större sovrum, sovrum 1, med plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med skjutgarderob, vilket ger fina förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett laminat och väggarna är ljust tapetserade.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum är mindre och passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger ett laminat. Här finns en inbyggd dubbelgarderob.

BADRUM
Det smakfullt renoverade badrummet har en ljus färgsättning med kakel och klinker i gråvitt och matchande badrumsinredning i grått. Här finns tvättmaskin, torktumlare, takdusch med duschväggar, handfat med tillhörande kommod och spegel, högskåp samt wc. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter.

ÖVRIGT
Föreningen har inga mått eller uppgifter på ytor för uteplats, balkong och förråd som upplåts med Bostadsrätt.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 81 kvm
Byggnadsår 1980/81
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-02-08
Primärenergital 64

Ekonomi

Lägenhetsnummer 070
Pris 1 650 000 kr utgångspris
Avgift 4552 kr/mån
Kommentar till avgiften inkluderar värme, VA, kabel-tv, internet
Inre reparationsfond 9 195 kr
Andel i förening 0,9784%
Andel av årsavgift 0,94%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 218 628 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Glassen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-1461
Gatuadress Glassgränd
Hemsida www.glassen.nu
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välkommen till Bostadsrättsföreningen Glassen. Glassen är en fristående bostadsrättsförening som ligger på Västra Ersboda i Umeå. Bostadsrättsföreningen är välskött och består av totalt 101 hushåll, radhus och lägenheter, fördelade på fyra gårdar. Inom föreningen finns flera lekplatser och gott om grönytor. Husen är byggda 1980-81 och belägna på Glassgränd 1-109 och Snipgränd 2-92.
Föreningen förvaltas ekonomiskt av Aspia och tekniskt av Samhall. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Det är inte planerad någon höjning 2023 men det kommer att diskuteras på möte i vår, enligt ordförande 2023-01-11.

HUSETS SKICK
Föreningen har en underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen. Tidigare renoveringar som man gjort är målning, bytt alla entrédörrar, byggt garage, grävt om innergårdarna och lagt ny papp på taken. Föreningen har grävt för fiber och alla lägenheter har fått 1GB internet.

KOMMANDE PROJEKT
Föreningen kommer att se över och förbättra kittning av fönstren i vår/sommar 2023.

GÅRDEN
Trevlig innergård som består av gräsmatta, planteringar samt lekplatser.

LOKALER
Föreningen har två kvartershus innehållande tvättstugor, fritidslokaler och undercentraler för fjärrvärme och el. På snipgränd finns det en tvättstuga och en grovtvättstuga samt hobbyrum. På Glassgränd finns det bastu, samlingslokal och cykelförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Sappa, grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Sappa, 100 MB ingår i månadsavgiften.

PARKERINGAR
Fördelat på Snipgränd och Glassgränd finns följande:
66 garageplatser (368 kr/månad), det finns 1 st garageplats ledig.
24 motorvärmarplatser (137 kr/månad), det finns 2 st lediga parkeringsplatser.
Finns personer i kö för en andra parkering men har du ingen parkering sedan tidigare går du före i kön, enligt Aspia 2023-01-11. Förvaltaren Aspia har hand om parkeringsplatserna.

ÖVRIGT
Föreningens hemsida: https://www.glassen.nu/. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Västerbotten. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hushållselen ingår inte i månadsavgiften, utan innehavaren har eget avtal.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-01-11. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas.

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende