VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Gimonäs, Umeå

Slipmästargränd 6

Välkommen till denna charmiga villa uppförd 1929 som bjuder på ett historiskt arv blandad med modern komfort. Med sina 2,5 plan och källare finns verkligen utrymme för den stora familjen. Gården kompletteras perfekt med ett separat uthyrningsbart gårdshus och i dagsläget hyrs även lägenheten på bottenvåningen i huset ut vilket ger stora möjligheter till en extra månadsinkomst. Huset erbjuder i bottenplan en lägenhet med rymligt kök, vardagsrum, sovrum och ett kaklat badrum (som är i behov av renovering). Övre plan inrymmer vardagsrum, allrum, två sovrum varav ett med kamin och badrum. I källaren finns två förråd, tvättstuga och matkällare/verkstad med duschmöjligheter. Generösa biutrymmen med gott om förvaringsmöjligheter finns även i förrådet på gården. Uteplatsen på den mysiga inramade tomten är perfekt för avkoppling och umgänge med vänner och familj. Dubbelgaraget (kall) ger ytterligare förvaringsmöjligheter och här finns plats för två bilar.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 202 kvm + 74 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 3-4 sovrum
Tomt 719 kvm
Byggnadsår 1929
Pris 5 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig större villa uppförd 1929 med en vacker inglasad entré på trevliga Gimonäs.

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

bottenplan
bottenplan
övre plan
övre plan
källarplan
källarplan

bottenplan
bottenplan
övre plan
övre plan
källarplan
källarplan
Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Slipmästargränd 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 3-4 sovrum
Boarea 202 kvm. Uppmätt yta av OBM-gruppen 2024-05-27 Enligt taxeringsinformation så är husets boendeyta 128 kvm och biyta 64 kvm i huset.

Här möts vi av en vacker inglasad entré som bjuder in till en rymlig hall med ett vackert burspråk.

HALL:
Större hall med plats för avhängning av kläder och skor. På golvet ligger en grå matta och väggarna är ljusa.

INRE HALL:
Den inre hallen fördelar entré till den första lägenheten i bottenplan, lägenheten på övre plan och även till källaren.

LÄGENHET 1:
Den första lägenheten i bottenplan är i dagsläget uthyrd och här inryms ett lufigt kök med vit inredning, vitt kakel och praktisk diskbänk. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett klinkers som sedan övergår till ett vackert trägolv. Här finns gott om plats för ett större matbord och fina ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Vitvaror bestående av kombinerad kyl/frys (2022), spis med plattor, fläkt och diskmaskin (2021).

VARDAGSRUM/ALLRUM:
Detta rum är i bra storlek och nås innanför köket. Här finns utrymme för soffa, övriga möbler och går även att nyttja till ett ytterligare sovrum. På golvet ligger ett trägolv och ljusa väggar.

SOVRUM:
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger detta sovrum som har plats för dubbelsäng, sängbord och övriga möbler. Vitmålat plankgolv i trä och ljusa väggar. Från detta sovrum nås hallen i lägenheten eftersom det finns två entreér, på var sida från den inre hallen. En direkt in till köket och en till lägenhetens hall.

BADRUM:
Badrummet har ett vitt kakel på vägg och matta på golv?


ÖVRE PLAN/LÄGENHET TVÅ:
Via den vitmålade trappen så kommer vi upp till lägenhet nummer två där nuvarande ägare bor själva.

HALL:
Fin ljus hall med plats för avhängning i hatthylla. Klinkers på golv med vattenburen golvvärme som löper vidare till det vackra burspråket där de fina fönsterpartierna släpper in ett härligt ljus och med utrymme för bord och stolar och med utsikt över husets innergård.

KÖK:
Köket är luftigt och har gröna luckor med ett matchande svart kakel ovan bänkytorna i laminat. Köket går i vinkel vilket ger gott om arbetsytor och förvaring i skåp och lådor. Här finns en köksö placerad som delar av köket på ett trevligt sätt. Denna köksö ingår ej utan säljaren kommer att ta med sig köksön vid försäljningen.
Vitvaror bestående av inbyggd ugn, inbyggd micro, hel kyl, hel frys och diskmaskin. Detta toppas upp med ett skafferi i hörnet med flertalet hyllplan och här finns det verkligen plats för att förvara alla skafferivaror. Matchande boasering på väggarna i grön ton med en mönstrad tapet ovanför och ett mörkare golv i trä.

VARDAGSRUM:
Detta rum är helt fantastiskt med sina ytor och går att dela av till ytterligare sovrum om så önskas. Här finns det plats för både matgrupp och varför inte en liten kontorsdel? Platsbyggda bokhyllor ger ett ombonat intryck. De vackra pardörrarna leder oss vidare till den inre delen i vardagsrummet vilket lämpar sig alldeles utmärkt till ett tv-rum med plats för större soffa och övrig möblering. Dessa utrymmen har ett parkettgolv i ek vilket ger ett bra rumssamband.

BADRUM:
Badrum med klinkers på golv liknande trä tillsammans med ett kakel på vägg i ljus blå ton. Detta badrum renoverades via fackman år 2020. Här finns det dusch, kommod med tvättställ, wc, större spegel och handduksvärmare. Belysning med infällda spottar i tak.

En trappa upp så kommer vi till denna lägenhets två sovrum och wc.

SOVRUM 1:
Detta sovrum kommer vi direkt upp till från trappen och här finns utrymme för dubbelsängen och sängbord och de vackra vitmålade snedtaken i trä ger en mysig känsla i kombination med trägolv. Här finns även den eldningsbara kaminen att mysa vid kalla vinterkvällar.

SOVRUM 2:
Innanför sovrum 1 finns detta sovrum som även det har plats för dubbelsäng och övriga möbler. Här finns en hel skjutdörrsgarderob till förvaring efter en hel vägg.

WC/HYGIENRUM
Här finns det ett tvättställ med spegel ovanför. Kaklade väggar i vitt och matta på golv. Här är det även förberett för installation av toalett.

KÄLLAREN:
Källaren ger mycket utrymme för förvaring och här finns det stengolv i alla utrymmen utom i tvättstugan som har klinkers på golv. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare (2021) och torkskåp. Matkällare med gott om plats för förvaring , två förråd och en verkstadsdel med duschmöjligheter.

GÅRDSHUS:
Detta gårdshus har en boendeyta på 100 kvm och består av en lägenhet med kök, ett sovrum, badrum och vardagsrum i en del. I den andra delen av huset är det en ateljé/gästrum med egen ingång utifrån. Denna del går att bygga om till en övernattningslägenhet då det är framdraget vatten och förberett för avlopp.

HALL:
Hall med plats för avhängning och med klinkers på golv.

KÖK:
Större kök med gott om plats för ett större bord och möblerbara ytor. Vita luckor, diskbänk i plåt och ett grått kakel som sträcker sig upp till taklist bakom fläktkåpan.
Maskinparken består av spis med häll och ugn, kombinerad kyl/frys, fläktkåpa och diskmaskin. Fönster ovan arbetsbänk ger ett bra ljus till arbetsytorna. Ljust golv i laminat och ljusa väggar.

BADRUM:
Badrummet är klätt med kakel i grön ton och på golvet ligger ett klinker i grå ton. Här finns tvättställ med kommod, spegel och dusch. Fönster som släpper in både ljus och ger vädringsmöjligheter. Badrummet är renoverat av fackman 2019.

GÅRDSHUSETS ÖVRE PLAN:
På ena sidan på övre plan är det ett vardagsrum med plats för soffa och övriga möbler. Golv i laminat liknande trä och ljusa väggar. Även här är det ett mysigt snedtak som ger en ombonad känsla. Den andra sidan inrymmer ett sovrum, även det med ett golv i laminat och ljusa väggar. Här finns det även en praktisk platsbyggd bokhylla till förvaring.

Byggnad

Typ av byggnad 2 ½ -plans villa med källare
Fastighet Barkaren 9
Boarea 202 kvm
Biarea 74 kvm
Byggnadsår 1929
Vatten & avlopp Kommunalt
Fasad Trä
Fönster 3-glas i huset bytt 2021, ej i källare. (2-glas )
Tak Tegel (2019). Byttes på både hus och gårdshus.
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Gårdshuset har uppvärmning via fjärrvärme utom ett rum som har direktverkande el.
Det finns möjlighet att separera mätaren för elen mellan husen.
Den nedre lägenheten i huset kommer att vara tillgänglig för den nya köparen.
Övriga byggnader Gårdshus med lägenhet och ateljé/gästrum, friggebod (ej varmbonad) och dubbelgarage (kall).
Renoveringar Gårdshusets badrum helrenoverat av fackman 2019.
Gårrdshusets väggar och ytskikt renoverade 2019.
Övre lägenhetens badrum helrenoverat av fackman 2020.
Övre lägenhetens kök renoverat 2020.
Fasad ommålad och restaurerad 2022.
Gårdshus och garage ommålade 2022.
Nytt staket runt tomten 2022.
Bredband Bredband finns indraget i huset.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2024-05-28
Primärenergital 67

Ekonomi

Pris 5 995 000 kr utgångspris
Summa inteckningar 4 010 200 kr
Elförbrukning 12 000 kWh/år
Driftkostnad 76 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 45 000 kr
  • Vatten/avlopp: 11 000 kr
  • Renhållning: 4 500 kr
  • Hushållsström: 16 000 kr

Dessa kostnader inrymmer driften av alla tre hushåll. Kostnaden för försäkring tillkommer.

Tomt

Tomtarea 719 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Mysig uppvuxen tomt med perenner och äppelträd.
Uteplats Uteplats inramad av grönska med plats för matbord i västerläge.
Parkering Plats för 2 bilar framför garaget och parkeringsmöjlighet även på baksidan av gårdshuset.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning (1965-11-22) Stadsplan (1956-08-20)

Dokument

Området

Gimonäs ligger beläget ca 5 km söder ut från Umeå centrum nedströms Umeåälven. Området uppfördes på tidigt 20-tal men blev populärt för bebyggelse för Egnahem på 50-talet och består mestadels av villor och småhus.

Närområde

Förskola och skola upp till årskurs 9 finns i området samt bensinmack. Nära Gimonäs, med gångavstånd, finns Strömpilens stora handelsområde. Där finns apotek, livsmedelsaffär och butiker. Till flygplatsen från Gimonäs tar det ca 5 minuter med bil.

Kommunikation

Lokalbuss går dagligen. För aktuell titabell och mer information se www.tabussen.se. Till Gimonäs tar du dig lätt till fots eller med cykel via strandpromenaden längsmed Umeåälven.

Räkna på ditt nya boende