VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, Umeå

Skomakargatan

Välkommen till det nya kvarteret Verkstan på Teg, kvarteret där du får mer än bara ett hem. Ett modernt boende med alla bekvämligheter som ett nytt hem kan ge och även härliga gemensamma utrymmen där du kan umgås med grannar och vänner.

Nu är det säljstart för etapp 4 i Verkstan. Att flytta in här innebär så mycket mer än bara en nybyggd bostad. Här får du även härliga gemensamma utrymmen där du kan umgås med grannar och vänner. Bastu med relax och takterrass i kvällssol, boulebana och stadsodlingar på gården och ett orangeri med möjlighet till både fest och co-workingytor gör det här kvarteret till något alldeles extra.

På den lummiga innergården finns det lilla extra som ett Orangeri där man kan avnjuta middagar tillsammans med familj, vänner och grannar. Att bo här på Teg innebär att man har närhet till det mesta som man kan behöva i sin närhet som utbudet i stan, gå promenader vid älven och besöka köpcentrumet Avion med bland annat IKEA. Tycker man om att resa eller pendlar i jobbet kommer man att uppskatta det smidiga avståndet till Umeå Airport som tar dig vidare till många platser både i Sverige och Europa.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4442 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 5
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2024
Pris 3 297 700 kr

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välkommen till Verkstan på Teg, kvarteret där du får mer än bara ett hem!

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skomakargatan

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm.
Hiss Nej
Våning 2 av 5

Upptäck en härlig gaveltrea där ljuset flödar in från fönster i två väderstreck och med öppna sociala utrymmen. Här kan du njuta av sommaren på en balkong med ljuvligt söderläge och sol många timmar. Vinkelköket och matplatsen för flera gäster passar perfekt för dig som älskar matlagning och middagar med vänner. Bra förvaring i flera skjutdörrsgarderober och en separat tvättdel med både tvättmaskin och torktumlare i badrummet underlättar vardagen här.

Välkommen in i en entré med plats för avhängning och förvaring av ytterkläder och skor i en skjutdörrsgarderob. Härifrån når du hemmets helkaklade badrum med dusch. Rummet är avdelat så att du får en separat tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Ovanpå finns en arbetsbänk som gör det lättare att vika tvätten och väggskåp för extra förvaring. Även hemmets större sovrum når du från hallen. Ett stort fönster med fin morgonsol ger ljus åt rummet och du har fina förvaringsmöjligheter i en rymlig skjutdörrsgarderob med städskåp.

Den sociala planlösningen med matplats för flera gäster och ytor stora nog för att inreda med både soffa och fåtöljer är utmärkt för dig som gärna bjuder hem vänner och familj. Vinkelköket är perfekt för matlagning och över diskbänken finns ett trevligt fönster. I det stora öppna rummet flödar ljuset in från flera fönster, och under sommaren kan du njuta av livet på den mysiga balkongen som har fint söderläge och sol många timmar under dagen.

Hemmets andra sovrum har ett ljust och lugnt läge med fönster i söder mot gården. Här har du gott om förvaring i en skjutdörrsgarderob. Om det passar dig bättre kan du inreda rummet som ett hemmakontor.

Vilken känsla vill du ha i ditt nya hem? Vårt originalsortiment med bland annat trestavig ekparkett, släta vita köksluckor från Marbodal och vitmålade väggar är noga utvalt för att skapa en stilren helhet att inreda kring. Köken har miljöklassade vitvaror, induktionshäll, inbyggd ugn och mikro. Badrummet utrustas med kommod och lådfronter i vitt från INR. För dig som vill sätta en mer personlig prägel finns tillval i hemmets alla rum, som till exempel ljusa askgolv, stenbänkskiva och rostfria vitvaror.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 2024

Ekonomi

Lägenhetsnummer 9-1201
Pris 3 297 700 kr
Avgift 4442 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, kallvatten, TV och bredband
Driftkostnad 9 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 400 kr
  • Hushållsström: 6 650 kr

I driftkostnaden ingår hushållsel och varmvatten enligt schablon. Individuell mätning kommer därefter att tillämpas.

Andel av årsavgift 0,651%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 161 872 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1.161.872 kr enligt bostadsrättsföreningens ekonomiska plan.

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Verkstan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften i nuläget, enligt styrelsen 2023-05-25.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar. Finns ingen ledig i nuläget och det är kö, enligt styrelsen 2023-05-25.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning. Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändring.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende