VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Berghem, UMEÅ

Skidspåret 3A

Välkommen till ett charmigt och ljust boende i Berghem – ett område som både är älskat och omtyckt av många! Denna fantastiska lägenhet på 30 kvm, belägen på andra våningen, erbjuder en perfekt kombination av närhet till universitetet och sjukhusområdet samt enkel tillgång till Umeås centrum med dess rika utbud av restauranger och shopping. Med en busshållplats precis utanför dörren som tar dig direkt till stan och flygplatsen, är detta boende både praktiskt och bekvämt.

Lägenheten har allt du behöver – ett lättmöblerat kvadratiskt rum med mysig sovalkov, ett fräscht helkaklat badrum och ett fullutrustat kök. Här kan du njuta av en ljus och luftig atmosfär tack vare de vita väggarna och det ljusa laminatgolvet. Dessutom ingår värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel i månadsavgiften – allt för att göra ditt boende så bekvämt som möjligt.

Boka din visning idag via vår hemsida och ta första steget mot ditt nya drömboende i Berghem! Varmt välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 30 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2249 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1955
Pris 1 675 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus och charmig 30 kvm lägenhet i Berghem – Nära allt!

Lågupplöst 323545-56.JPG
Lågupplöst 323545-56.JPG

Planritning

Planritning
Planritning

Planritning
Planritning
Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skidspåret 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 30 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Hall
Den rymliga hallen erbjuder gott om plats för klädavhängning och viss möblering, såsom en byrå. Två garderober ger extra förvaringsmöjligheter. Golvet är av ljust laminat och väggarna samt taket är målade i vitt, vilket ger en ljus och fräsch känsla.

Rum & Alkov
Lägenhetens rum har samma ljusa laminatgolv som hallen och väggarna samt taket är målade i vitt. Det kvadratiska rummet är lätt att möblera och flera möbleringsalternativ är möjliga. Takhöjden gör att många väljer att utnyttja höjden, exempelvis med ett loft i alkoven för att frigöra golvyta. Ett stort fönster släpper in rikligt med dagsljus, vilket skapar en ljus och inbjudande miljö.

Kök
Det fullutrustade köket är både stilrent och funktionellt med utdragslådor och rymliga skåp med vita luckor. Arbetsbänkarna är av massivträ med en laminatskiva ovanför. Den maskinella utrustningen inkluderar hällspis med ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys samt mikrovågsugn. Ett fönster ger naturligt ljusinsläpp, vilket bidrar till en trevlig arbetsmiljö. Väggarna och taket är målade i vitt, och golvet är av ljust laminat.

Badrum
Det helkaklade badrummet är elegant inrett i vitt med svarta detaljer. Här finns duschplats, wc, handfat, spegel, spegelskåp samt möjlighet att installera egen tvättmaskin. Dessutom är badrummet utrustat med golvvärme för extra komfort.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 30 kvm
Byggnadsår 1955
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Två förråd i källarplan tillhör lägenheten och ger extra förvaringsutrymme.
Renoveringar 2023: Toalett och blandare utbytta av VVS-montör.
2020: Väggar och tak målade i hela lägenheten.
Tidigare säljare:
2010: Omtapetsering i rum, alkov och kök.
2016: Tapetsering av väggar i rum och alkov (vita väggar). Målning av fönsterkarmar och lister.
2017: Renovering av kök.

Energideklaration

Utförd Ja, 2009-04-28
Energikonsumtion 73 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5
Pris 1 675 000 kr
Avgift 2249 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel (mot avräkning).
Driftkostnad 2 604 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 804 kr
  • Hushållsström: 1 800 kr

150 kr/månad avser preliminär el-kostnad. Faktiskt förbrukning är okänt, men vid tidigare år har inte förbrukning uppgått el motsvarande 150kr/månad och därav har överskott betalats tillbaka.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 1 848 kr
Andel i förening 0,63091%
Andel av årsavgift 0,63091%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 47 287 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Kontrollen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-0990
Gatuadress Rågången 4
Postnummer 90337
Ort UMEÅ
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Jari Prosi
Allmänt om föreningen Brf HSB Kontrollen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 83 st lägenheter belägna på Skidspåret 3 A-B, Rågången 2 A-D, 4 A-E. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 7 st lokaler (hyresrätter).
Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB Umeå och tekniskt av Firma Ulf Johansson.
Trappstädning och inre renhållning har utförts av Samhall AB.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Månadsavgiften har höjts med 4% f o m 1/1 2024, vi planerar inga ytterligare höjningar i år, enligt ordförande 2024-06-02.

HUSENS SKICK
2024 - Byte av garageportar. Installation av laddstolpar. Asfaltering av parkeringsplatser Rågången.
2023 - Byte av garageportar.
2022 - Fastighetsbesiktning 2022 konstaterades; Garageportarna ska bytas ut. Fasaden ska tvättas. Inspektering /rengöring av tak och hängrännor.
2020 – Bygge av carport.
2018 – Inplåtning av skorstenar samt rep av plåtskador. Spolat /slamsugit samtliga brunnar.
2017 - Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-09-01.
2016 - Byte av lägenhetsdörrar, målning av trapphusen samt byte av trapphusarmatur till energisnåla LED-lampor. Ett antal dörrar i källaren har också bytts ut (bl.a. till tvättstugor och torkrum). Tvättstugan på Rågången 2 har fått en ny tvättmaskin och på Rågången 4 har en ny torktumlare installerats. Varmvattensystemet till fastigheten på Skidspåret har justerats så att varmvattnet nu kommer betydligt snabbare i tappkranarna, som på sikt bör ge energibesparingar.
2015 - Renovering av innergård i form av ny grill, nya bärbuskar/fruktträd, ny flaggstång/julgran. Fasaden på Rågången 2 och 4 har rengjorts/tvättats. Förrådet vid Berghems Blommor och miljöhuset på Rågången 2 har målats.
Balkonger: Renoverade och utbyggda för några år sedan.
2011 Dränering genomförd.
2005 El utbytt.
1999 Vatten- och avloppsstammar byttes.
1998 Tak renoverat.
1980-talet Fasad renoverad.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar. Den största gården, med sol i princip hela dagen, har grill- och lekplats samt flera sittgrupper. Gratis odlingslotter, vicevärden sköter kön till dessa.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Tele2, kostnad för basutbudet (Small) ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se tele2.se. Bredband samt IP-telefoni finns via Telenor 500/500 MB, ingår i avgiften.

PARKERING
- 61 st parkeringsplatser med motorvärmare, 149 kr/månad. Finns till alla.
- 8 st varmgarage, 415-675 kr/månad, pris beroende på storlek.
- 14 st carportplatser, 300 kr / månad.
Laddboxar kommer att installeras. Alla som köper i Brf Kontrollen är garanterade en parkeringsplats med motorvärmare, till varmgarage och carport är det separat kö (vicevärd 2024-06-02).

ÖVRIGT
Två tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med fräscha maskiner. I dem finns två tvättmaskiner, torktumlare och anslutande torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren.
I källaren finns också två st hobbyrum (Rågången 2 och 4), bastu (600 kr/år) och övernattningsrum med kokvrå och 4 sovplatser (200 kr/dygn).
HSB Brf Kontrollen äger 100 andelar i HSB Vind i Umeå Ek förening. Avräkning hushålls-el sker 1 gång/år vid årsskifte (återbetalning ifall man betalat för mycket alt. inbetalning ifall man betalat för lite). Nya radonmätningar är gjorda och mätvärden ligger under 200 Bq. Avsättning till inre fond sker. Trevlig stämning i föreningen som årligen har städdag och julbord m.m. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-06-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende